cefalu

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Bottarga, czyli suszona ikra, to jeden z najcenniejszych produktów gastronomicznych we Włoszech, gdzie występują dwa rodzaje ryb, z których pochodzi - z cefali i tuńczyka. Bottarga z tuńczyka Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Spaghetti alla Bottarga

Spaghetti alla Bottarga 394

0
{{headerMessage}}
Spaghetti alla Bottarga Najszybsze danie jakie można zrobić z makaronem i poczuć klimat śródziemnomorski, a dokładnie przenieś się na wyspę Sardynia skąd pochodzi ten przepis. Bottarga no nic innego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspominałam już, że nasze wakacje były bardzo udane :) Objedliśmy się pysznego jedzenia i opiliśmy wina. Opalaliśmy się nad basenem i zwiedzaliśmy: byliśmy na Etnie, w Palermo - stolicy wyspy, w dwóch Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bottarga to idealny sposób na doprawienie makaronu. Wystarczy parę minut, i gotowe. Bottarga to, popularna w kuchni śródziemnomorskiej, zasuszona i utwardzona ikra z tuńczyka, cefala lub (rzadziej) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
morskiego (labraksa), cefala, kurka czerwonego. skladniki: na 2 osoby 2 dorady po okolo 250-300 g 2 zabki czosnku natka pietruszki 10 pomidorkow koktajlowych oliwa sol opcjonalniepapryczka chili Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Samolot wynurzył się z chmur i widać było wyspę. Sycylia mieniła się w słońcu. Oblana ze wszystkich stron wodą, wyrosła z niej nagle. Palermo. Monreale. Agrigento. Okolice Lentini. Syrakuzy. Zobacz więcej
zjedzmnie
zjedzmnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zjedzmnie.blog.pl
You say yes, I say no…

You say yes, I say no… 275

0
{{headerMessage}}
• 72 PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO: od fazy ataku CHUDE MIĘSO Żeberka cielęce – eskalopki cielęce – krzyżówka wołowa – filet wołowy – wątróbka cielęca – chuda szynka wieprzowa – ozorek wołowy – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
torroncini (cukierki nugatowe z różnymi orzechami) oraz drożdżowych ciast z kremami: z Manny (oro di manna), pistacji (oro verde), migdałów (oro bianco) lub kawy (oro nero). plac główny w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
di mascarpone gałązka rozmarynu/ rosemary/ rametto di rosmarino 20 g bottargi z tuńczyka lub cefalu*/ 0.7 oz botargo/ 20 g di bottarga di tonno o muggine olej z oliwek / olive oil/ olio di oliva sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(najczęściej z cefala). Występują w wersji sprasowanej (wyglądem przypominają kawałek wędzonej polędwicy) lub sproszkowanej, w słoiczku. Przepis wypatrzyłyśmy we włoskiej gazetce F. Składniki na 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w Cefalu na Sycylii, włoskie filmy, reklamy z Monicą Bellucci, zapach piniowych drzew i cykady o każdej porze dnia...mogłabym dalej, ale gdzieś trzeba przerwać. Z miłości do Włoch, nawet wygiby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego typu żyjątek, spora część jej talerza przypadła mi w udziale. Powiem szczerze, że jej danie było lepsze. Długo będę wspominał ten sos. Rybny, pomidorowy z łagodnością śmietany. Nie miałem tego w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaki i nie przecieka jak wafelek:) Smaki lodów bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły swoją audentycznością, truskawkowe miały w sobie małe ziarenka teruskawek, melonowe to 100% orzeźwienia, ale Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: