chałka miodowa

kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Miodowa chałka

Miodowa chałka 67

0
- Kochanie, upiekłam Ci chałkę - Ale ja nie lubię chałki. - Jak można nie lubić chałki? - W sumie to nie wiem, nigdy nie jadłem. I tym krótkim dialogiem można podsumować próbę podbicia serca przez Zobacz więcej
Chałka z ricottą, gruszką i miodowymi orzechami, czyli śniadanie idealne. Grzanki z chałki z delikatną ricottą, słodką gruszką i sosem z miodu z orzechami włoskimi, czyli śniadanie idealne. Polecam! Zobacz więcej
kuchniaslonia
kuchniaslonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Słonia
CHAŁKA MIODOWA

CHAŁKA MIODOWA 161

0
Jeśli nie chce Ci się schodzić po pieczywo na śniadanie to upiecz swoją własną chałkę, która z masłem lub konfiturą będzie idealna na śniadania, a nawet jako podwieczorek do kawy. 1 paczka suszonych Zobacz więcej
Pewnego dnia, kiedy to mogłam sobie pozwolić na poranne kucharzenie śniadaniowe, na moim talerzu znów pojawiły się grzanki. Nie byle jakie! Grzanki z chałki. Z wyrazistym smakiem koziego sera, Zobacz więcej
już wiedziałam, że będzie moja. Pierwszą recepturą, na którą się zdecydowałam, był chleb miodowy. Wydawał mi się prosty w wykonaniu a przy okazji uniwersalny w smaku, pasujący zarówno do słodkich, Zobacz więcej
verde serwowany z czeskim pilsnerem * Boczek w tajskim curry z racuchami drozdżowymi serwowany z piwem typu czerwony lager * Duszona w przyprawach korzennych pierś z kaczki na chrupko z sosem Zobacz więcej
, że będą to same smarowidła. Wręcz przeciwnie – tych będzie najmniej, gdyż one najszybciej się psują. Jeśli jesteście ciekawi co jeszcze wymyśliłam – musicie w najbliższych dniach śledzić blog. Na Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Türk Ekmek

Türk Ekmek 126

0
Ten chlebek zrobiłam na podstawie bułeczek tureckich znanych pod nazwą Gul poğaça . Ponieważ ciasta było ogromnie dużo a my aż tyle nie jadamy, wykorzystałam go do wypieku słodkiego warkocza z Zobacz więcej
Po tych wszystkich brioszkach, chałkach i innych, puchato-drożdżowych słodkościach zachciało mi się czegoś bardziej ''konkretnego''. Wymarzył mi się ciężki, domowy chleb - obowiązkowo z grubą, Zobacz więcej
. Więc w piekarniku już dochodzą kurczakowe udka w sosie musztardowo miodowym, a do tego zaraz zacznę robić ziemniaki. Wymyśliłem sobie takie grubo krojone, ze cztery razy grubsze niż tradycyjne Zobacz więcej
ulubione danie odpowiadała "szpinak" (ku obrzydzeniu całej klasy). Prawdziwe kulinarne hipsterstwo:) Jak wygląda moja (przedśmiertna) kanapka idealna? Otóż, bardzo grubo kroję chałkę. Tostuję, tak Zobacz więcej
między porcją pomidorów z oliwą czy jajecznicy nachodzi mnie ochota na coś słodkiego, co przyklei się do mnie i mnie nie opuści aż do obiadu. Lubię chrupnąć croissanta z kremem Zobacz więcej
się prowadzeniem sprzedaży (a miodu rozchodzą się nie tylko po okolicy, ale trafiają nawet zagranicę!). Gdy byłam mała, w domu miód w domu był zawsze. Stał na blacie kuchni, tuż obok pojemnika z Zobacz więcej
, BEZ PIECZENIA, CHLEB I BUŁKA, DESER, DIETA, EKSPRESOWE, OWOCE, PRZEPISY by thefoodtime 0 Comments (2 porcje) 4 KROMKI CZERSTWEJ CHAŁKI / BRIOSZKI / ew bułki lub chleba 1 POMARAŃCZA 1 DUŻE JAJO MLEKO Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam smak i zapach drożdżowego ciasta i nigdy nie mogę oprzeć się drożdżowym wypiekom... Wszystko jedno czy jest to chałka, drożdżowa babka, drożdżówka z rodzynkami, Zobacz więcej
marchigiana tortadirose Stelle di farro Burro e Malla Chleb tygrysi Ala piecze i gotuje Tygrysi chleb Fabryka Kulinarnych Inspiracji Chleb tygrysi Kulinarne Przygody GatityChleb tygrysi Moje Małe Zobacz więcej
do większego naczynia i dodajemy sodę ( śmietana się spieni). Do masy miodowej dodajemy napar z kawy, żółtka i mąkę – wyrabiamy ciasto przez chwilę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy w trzech Zobacz więcej
przygotowane przeze mnie słoiczki stały się prezentem głównie dla mnie samej. Krem miodowy wyjadany łyżeczką lub dodawany do gorącego mleka wieczorem (może wreszcie wyzdrowieję?) czy krem z białej Zobacz więcej
rybę polaną sosem, dekorować cytryną i gałązką koperku. U mnie w domu ryba jest jadana solo, ale sprawdzi się z delikatnymi, gotowanymi warzywnymi a jak ktoś lubi – to z chałką. Zamiast piwa można Zobacz więcej