Nie wiem jak u Was, ale ja z dzieciństwa doskonale pamiętam maślane bułki w tym chałkę. I to nie byle jakie bułki maślane, ale takie właśnie z wyraźnym posmakiem masełka. Dzisiaj takich się nie
Zobacz więcej
Jeśli należycie do osób, dla których najlepszym elementem chałki jest kruszonka, a najsmaczniejsza w drożdżówkach jest… kruszonka, koniecznie spróbujcie tego ciasta. Na puszystym, smakowitym cieście
Zobacz więcej
Kuchnia Annny: Początek Kuchnia Annny poniedziałek, 24 czerwca 2013 Początek okej wcięło mi pierwszą wersję, ale początek był taki : Niedługo nowe przepisy ;) Mam nadzieję, że wytrawmy, ja w
Zobacz więcej
Nie ma się co oszukiwać - zapukała już jesień, a wraz z nią piękne jesienne kolory i aromaty. U mnie w kuchni również bardzo aromatycznie za sprawą przepysznej dyniowej chałki z kandyzowaną skórką
Zobacz więcej
Miałam robić generalne porządki. Zaczęło się od wypróbowania przepisu na domową Nutellę, ale uzyskując jedwabisty, czekoladowy krem...stwierdziłam, że przydałaby się do tego świeża chałka, której smak
Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z serem i żurawiną Uwielbiam drożdżowe wypieki! Najzwyklejsze ciasto drożdżowe z kruszonką wraz z kruszonem/pleśniakiem i sernikiem na ciepło, to moi kulinarni ulubieńcy. Podjadam je,
Zobacz więcej
Chałkę upiekłam z tego przepisu znalezionego w internecie. Nigdy wcześniej nie piekłam tego rodzaju pieczywa, ale nie zawiodłam się. Przepis nie jest trudny, a chałka jest smaczna, puszysta i pachnąca
Zobacz więcej
Najlepsze ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką - puszyste, mięciutkie i pięknie wyrośnięte. Co najważniejsze, ciasto nie jest ani odrobinę suche, jest lekko wilgotne, nie tracąc nic ze
Zobacz więcej
Jakieś kilkanaście lat temu, wstając w sobotnie poranki i przecierając lekko zaspane jeszcze oczy, pierwsze kroki kierowałam do kuchni aby zasmakować weekendowego rytuału. Na blacie kuchennym stało
Zobacz więcej
Kuchnia i Ogród: Indyk w wermucie Kuchnia i Ogród wtorek, 14 stycznia 2014 Indyk w wermucie Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie"marzec 2009. Foremka: naczynie żaroodporne 2,4l Składniki: -
Zobacz więcej
Kuchnia i Ogród: Śledzie w śmietanie Kuchnia i Ogród wtorek, 14 stycznia 2014 Śledzie w śmietanie Składniki: - 3 szt śledzi po wiejsku, góralsku, chłopsku lub gospodarski (zwykle w oleju z cebulą) - 2
Zobacz więcej
Kuchnia i Ogród: Polędwiczki z bananem Kuchnia i Ogród wtorek, 14 stycznia 2014 Polędwiczki z bananem Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie"czerwiec 2009. Foremka: Składniki: - 25 dag
Zobacz więcej
Chałka z cynamonową kruszonką - BaBy w kuchni Na słodko ciasta czekoladowe ciasta z owocami ciasta drożdżowe ciasta bez pieczenia słodkie tarty serniki inne ciasta torty bezy ciasteczka
Zobacz więcej
Chałka z kruszonką to smak mojego dzieciństwa. Pajda jeszcze ciepłej chałki, grubo posmarowana masłem i do tego koniecznie powidła śliwkowe i kubek kakao. Najlepszą chałkę robiła babcia i żadna
Zobacz więcej
U mnie w domu już się roznosi zapach cynamonu ...pysznie...świątecznie... Na niedzielne śniadanie polecam właśnie taką pyszną chałkę z cynamonem:) Chyba nie muszę specjalnie was do niej zachęcać!?
Zobacz więcej
Jak zrobić i najlepiej wykorzystać chałkę? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn KUKBUK Poleca Tłuszcze
Zobacz więcej
DROŻDŻOWA CHAŁKA CYNAMONOWO – POMARAŃCZOWA Z MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Słodki drożdżowy warkocz o tradycyjnym splocie Przełamałyśmy trochę klasyczny przepis i upiekłyśmy chałkę o aromacie „Świątecznym”.
Zobacz więcej
Puszysta chałka ze słodką skruszonką jest moim pięknym wspomnieniem dzieciństwa! Wychowałam się w rodzinie, która od lat prowadzi własną, tradycyjną piekarnię i to tuż obok domu. Dlatego dom rodzinny
Zobacz więcej
Sezon dyniowy trwa, więc chciałam Wam przedstawić kolejny dyniowy wypiek. Tym razem padło na pyszne, dyniowe mini chałki z cynamonową kruszonką. Zapraszam! Składniki: (6 mini chałek) - 450 g mąki - 20
Zobacz więcej
Nadszedł wreszcie czas, kiedy mogę się podzielić z Wami przepisem na najlepszą chałkę jaką kiedykolwiek jadłam. Nie żebym wcześniej nie chciała, bo choć piekę ją od około dwóch lat to nigdy nie
Zobacz więcej