chi

mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
Zupa z kim chi

Zupa z kim chi 123

1
{{headerMessage}}
Zupa z kim chi należy do jednej z moich ulubionych, z resztą uwielbiam zupy azjatyckie. Przede wszystkim dlatego, że są bardzo aromatyczne i sycące. Wystarczy jedna miska aby porządnie rozgrzać swój Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
Ⓥ Kim chi

Ⓥ Kim chi 138

1
{{headerMessage}}
Kim chi Kimchi, czyli kiszona kapusta pekińska - jest naprawdę świetna! Idealnie smakuje jako dodatek, w ramach surówki, jak i w zupie, czy plackach- na które zamieszczę przepisy w kolejnych postach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś chciałabym Was zabrać do miasta położonego na południu Vietnamu - Ho Chi Minhzwane równieżSajgon. W mieście tym warto zwiedzić m.in. słynną katedrę Notre Dame. Mynatrafiliśmy tam na ślub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ho Chi Minh czyli Sajgon to bardzo tłoczne, ruchliwe i głośne miasto w Vietnamie. Na ulicach w całym tym kraju przeważają skuterki gdyż jest to główny środek transportu. Zapraszam Was do oglądnięcia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
może być dodatkiem do mięsnych potraw. Ziemniaki obieramy i kroimy obieracz... O zdrowotności kiszonej kapusty KIM CHI dużo już napisano. Ja osobiście mogę mówić tylko w swoim imieniu i potwierdzić, Zobacz więcej
WolnaKuchnia.pl
WolnaKuchnia.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wolnakuchnia.pl
Co to jest TAI CHI?

Co to jest TAI CHI? 30

0
{{headerMessage}}
Tomasz Trąbiński – www.wolnakuchnia.pl Tai Chi Chuan (Taijiquan, T’ai Chi Ch’uan) jest stylem walki Qigong, praktykowanym w Chinach dla poprawy zdrowia i samoobrony od ponad 700 lat. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odciskamy wodę i dodajemy do kapusty pastę. Mieszamy rękami. Należy jednak pamiętać, aby założyć gumowe rękawice. Tak spreparowaną kapustę przekładamy do dużego słoja i kisimy przez 5-10 dni w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Woda Chi to delikatny ,Woda Chi orzeźwiający w 100 % naturalny płyn biologiczny. Woda kokosowa ma skład niemal identyczny jak osocze ludzkiej krwi,zwana jest płynem życia. Bogata jest w potas,magnez, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O zdrowotnych zaletach Kim Chi napisano już nawet prace naukowe. Udowodniono, że wzmacnia odporność, że jest doskonałym antyoksydantem, reguluje gospodarkę węglowodanową i pomaga w dolegliwościach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie zrezygnowałabym z możliwości poznania Ho Chi Minh City. Pierwsza osada w tym miejscu powstała w pierwszych wiekach naszej ery, a zamieszkiwali ją Khmerscy rybacy. Dopiero w XVII wieku Vietowie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sypałam wszystko na oko, w dużo pomniejszonych ilościach, bo ja tylko trochę pikantnie lubię. I było w sam raz, było czuć warzywa, nie tylko przyprawy :) Fulvar,Ola Watana Ana Batatya Chi Bhaj 350g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Styl Wu Tai Chi został stworzony przez mistrza Quan You (1834-1902) pochodzącego z arystokratycznej rodziny mandżurskiej sławnej ze swoich tradycji wojskowych oraz umiejętności walki jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Raz, dwa, CHI! Z mrożoną maliną i ananasem Nazwijcie mnie dziwakiem, ale są tylko dwie rzeczy (?) na świecie, które dają mi uczucie pewności. Nie są to pieniądze, nie jest to dach nad głową, czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś znów popędzimy w kierunku Azji, a dokładnie do Tajlandii. Co tym razem wymyśliłam? Bua Loi Chi czyli kokosowy deser z pereł tapioki! Tapioka jest skrobią pozyskiwaną z korzenia manioku. Zawiera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Owsianka o zapachu szarlotki + koktajl energetyczny na wodzie CHI Szybko, szybko, śniadanie, ćwiczenia, poranny spacer na wysokich obrotach, pies nie nadąża, gazeta? książka? Kilka stron, koniec... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ramen możecie wykorzystać dowolne warzywa oraz makaron, nie bądźmy schematyczni! Moja ulubiona wersja to ta ze złocistym tofu, kapustą pack choi, domowym kim chi i grzybami oraz makaronem udon. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Budzę się w hotelu Continental. Jest gorący poranek w Ho Chi Minh City. Śniadanie postanawiam zjeść na tarasie - stawiam na "kontynentalne"... No dobra, aż tak Panu Anthonemu po piętach nie deptałam:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy na kim chi (azjatyckiej kapusty pekińskiej kiszonej) znajdziecie tutaj. Tam wcześniej pisałam o tym daniu. W tym wypadku kapusta wyszła o połowę łagodniejsza. Im dłuższa fermentacja, tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warzywami i przygotowuję sobie kolejna porcję czegoś w rodzaju kim chi. Kim chi czyli koreańska kiszona kapusta przygotowana z dodatkiem czosnku, chilli, imbiru i sosu rybnego, to świetna propozycja Zobacz więcej