chili w zalewie octowej

CHILI W ZALEWIE OCTOWEJ. Składniki: 1 kg. ostrej papryki 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru główka czosnku ziele angielskie listek laurowy nasiona kolendry (zamiast gorczycy) Zobacz więcej
Krokodylki – ogórki w zalewie octowej z chili Krokodylki, słodko-ostre ogórki, nieco inne niż tradycyjne kiszone lub korniszony, ale równie dobre. U mnie w domu robią furorę 2 – 3 kg ogórków średniej Zobacz więcej
Pyszna opiekana rybka w zalewie octowej z cebulą i papryczkami chili Czytaj więcej » Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Przetwory

Przetwory 2634

2
Frużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Zobacz więcej
Znakomite połączenie czosnku z pikantną papryczką w zalewie octowej Ilość: 10 słoiczków (250 ml) Składniki na marynowany czosnek z chili: 4 wiązki czosnku (po 10 główek) około 10 papryczek chili Zobacz więcej
Smaczne papryczki chili w zalewie octowej w sam raz jako pikantna przekąska Ilość: 10 słoiczków (250 ml) Składniki na marynowaną papryczkę chili: na 1 słoiczek około 15 papryczek chili (w zależności Zobacz więcej
Składniki: 1 słoik śledzi w zalewie octowej 140 g fasoli czerwonej z puszki 140 g kukurydzy konserwowej 140 g marchewki konserwowej 3 kawałki papryki marynowanej 1/3 papryczki chili lub do smaku Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Korniszony

Korniszony 715

1
„Korniszony (nie mylić z ogórkami konserwowymi) to małe ogórki gruntowe w zalewie octowej poddane wcześniej procesowi kiszenia. Dodatek cebuli, chili i pieprzu sprawia, że są bardziej wyraziste w Zobacz więcej
octem winnym (opcjonalnie cytrynowym lub innym z dodatkiem soku z cytryny) i dokładnie mieszamy. Odkładamy na pół godziny do lodówki. Bób gotujemy do miękkości i studzimy. Pomidory kroimy w kostkę i Zobacz więcej
z dwóch stron. Następnie odkładamy na talerz do przestygnięcia. Cebulę kroimy w paseczki, w garnku gotujemy wodę z solą i na wrzątek wrzucamy na 2-3 minuty cebulę, żeby zmiękła. Paprykę konserwową Zobacz więcej
Prosta sałatka z buraków ze słoika z dużą iloscią jajek. Jest ostra w smaku, przypadkowo kupiony majonez z dodatkiem chili okazał się być dobrze komponujący nawet z burakami. Zwolennikom swojskich Zobacz więcej
i zachowuje swoje wartosci odżywcze. Drugi sposób to pasteryzowanie w słoikach. Wymaga to więcej pracy ale warto się wysilić :) Otrzymamy niesamowity dodatek do sałatek, zup czy dań obiadowych. Można Zobacz więcej
6 śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu śliwkowego TaoTao 1 łyżeczka sosu chili dodatkowo: natka pietruszki sposób przygotowania: Śliwki z zalewy octowej posiekałam drobno i dodałam do jogurtu. Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Ogórki po chińsku

Ogórki po chińsku 2616

1
2 małe główki czosnku 1,5 szkl. octu 10% 50 dag cukru 7-8 łyżek oleju Ogórki dokładnie umyć (nie obierać!) i pokroić w dość cienkie plastry. Sól rozpuścić w przegotowanej wodzie i tą solanką zalać Zobacz więcej
Składniki: Kluski: 2 szklankipuree z dyni 1 jajko 0,5 szklanki startego sera żółtego 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Sos: 1 filet z kurczaka 150g wędzonego boczku 1 Zobacz więcej
Przysmak czeski i przekąska do piwa. Parówki w zalewie octowej z cebulą przyprawami i papryczką chili. SKŁADNIKI 0,5 kg dobrej jakości parówek lub serdelek 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2-3 Zobacz więcej
bykowi w kark.Banderilla w postaci kwaśno-pikantnej przekąski to podawany do piwa szaszłyk z zielonych oliwek, ostrej zielonej papryki konserwowej (guindilla), ogórków słodko-kwaśnych lub z zalewy Zobacz więcej
To jedna z moich ulubionych rybnych przekąsek. Pomidorowy sos przełamany słodyczą miodu i rodzynek fantastycznie komponuje się ze śledziami w zalewie octowej. Tak przyrządzone śledzie co roku goszczą Zobacz więcej
SZYBKIE KREWETKI NA OSTRO Składniki: 1 opakowanie drobnych krewetek (obecnie można je kupićza niecałe 10 zł w marketach), 5 papryczek chili (ja użyłam czerwoną papryczkę chilli w zalewie octowej) Zobacz więcej