chinkali

glodna gospodyni
glodna gospodyni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Głodna Gospodyni
Chinkali

Chinkali 69

0
{{headerMessage}}
Mała Gruzja w przyjemny obrazkowy sposób, radzi nam jak z uczuciem traktować gruzińską specjalność jaką są pierożki chinkali! Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Chinkali

Chinkali 495

0
{{headerMessage}}
W Gruzji chinkali zamawia się jako danie główne, jest to rodzaj pieroga, który faszeruje się mięsem Posiadają swój oryginalny kształt, a podawane na gorąco zawierają wewnątrz aromatyczny rosół. Zobacz więcej
miracle
miracle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój punkt smaku
Chinkali

Chinkali 109

0
{{headerMessage}}
Gruzińskie pierożki chinkali je się palcami ( trzymając za czubek ), najpierw delikatnie się nadgryza wypijając rosołek ze środka , a następnie zjada się pozostałą całość. SKŁADNIKI : Ciasto: - 500 g Zobacz więcej
lusia13531
lusia13531 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tak smakuje zycie
Chinkali

Chinkali 73

4
{{headerMessage}}
Chinkali to pierożki wywodzące się z Gruzji. Podczas gotowania w środku każdego z nich robi się bulion stąd metoda ich zjadania-najpierw trochę nadgryzamy, wypijamy bulion z środka a następnie zjadamy Zobacz więcej
Dynia
Dynia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biała Dynia
Chinkali

Chinkali 49

0
{{headerMessage}}
Chinkali to gruzińskie pierogi. Można zamówić je w prawie w każdej restauracji. Są po prostu przepyszne. Należy jeść je palcami. Pochwycić za czubek. Ugryźć. Wyssać cały rosół ze środka. Zjeść resztę Zobacz więcej
kasiaganc5
kasiaganc5 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni
Chinkali

Chinkali 162

11
{{headerMessage}}
No to dzisiaj po gruzińsku. Chinkali pierożki gruzińskie. Przepyszne ! Uwielbiam A ten bulion, który znajduje się w środku ach brak mi słów. Cała tajemnica polega na farszu, który dodajemy do Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Chinkali

Chinkali 82

2
{{headerMessage}}
Kolejne gruzińskie danie...troszkę podobne do pierogów z mięsem. Cechą charakterystyczną jest rosół, który powstaje podczas gotowania chinkali. Najpierw odgryzamy kawałek spodu, wypijamy rosół i jemy Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Chinkali

Chinkali 255

1
{{headerMessage}}
charakterystyczną cechą są fałdki i pompon na górze. Rozmiar może być różny, ale generalnie chinkali są raczej większe niż mniejsze. Jak pisze Jelana Kiładze wciąż toczą się dyskusje na temat Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Chinkali

Chinkali 103

1
{{headerMessage}}
Gdy zobaczyłam ten przepis w książce "Tradycyjna kuchnia gruzińska" stwierdziłam że przyszedł już czas aby je spróbować. Po wielu obejrzanych programach, wysłuchanych historiach, stwierdziłam że znam Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Chinkali

Chinkali 156

1
{{headerMessage}}
Chinkali, to przysmak Gruziński. Trochę podobny do naszych pierogów, jednak w przeciwieństwie do nich, nadziewa się je surowym mięsem. Podczas gotowania w ich wnętrzu powstaje aromatyczny i bardzo Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Chinkali

Chinkali 170

0
{{headerMessage}}
Jest to potrawa kuchni gruzińskiej Ja wiem że w oryginalnym przepisie chinkali nie podaje się z żadnym sosem, ale naszła mnie taka ochota żeby coś zbroić, więc podałam z sosem pomidorowym. Pyszności. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na każde koło nakładam łyżeczkę farszu i zbierając brzegi w harmonijkę sklejam sakiewkę z czubkiem w kształcie dzióbka. Nadmiar ciasta z czubka odrywam. 9. Do wrzącej osolonej wody wkładam partiami Zobacz więcej
chwycwidelec
chwycwidelec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chwycwidelec.blogspot.com
Chinkali

Chinkali 1527 @

139
{{headerMessage}}
Chinkali to obok chaczapuri jedno z najpopularniejszych dań kuchni gruzińskiej. To sakiewki z ciasta pierogowego wypełnione mięsnym farszem zatopionym w delikatnym, aromatycznym rosołku. Właśnie w tym Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Chinkali

Chinkali 31

0
{{headerMessage}}
mnie ligawa) (lub mięsa w kawałku, jeżeli chcecie je sami zmielić*) – 250 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie łopatka) (lub mięsa w kawałku, jeżeli chcecie je sami zmielić*) – 1/2 łyżeczki soli – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O chinkali słyszałam nie raz. Kultowe danie kuchni gruzińskiej o kształcie sakiewki z pomponikiem wypełnionej mięsnym farszem. Niestety w Lublinie na próżno szukać gruzińskich specjałów, a Zobacz więcej
Jak u Ma-gdy
Jak u Ma-gdy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
Chinkali

Chinkali 116

0
{{headerMessage}}
O gruzińskich pierożkach w kształcie sakiewek (chinkali) słyszałam wiele razy, ale dopiero niedawno mogłam się przekonać, jak smakują. Odkąd 7 lat temu przy ul. Puławskiej 24 została otwarta gruzińska Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Chinkali

Chinkali 178

1
{{headerMessage}}
chinkali - więc zrobiłem :D Wojtek miał z kolei opowiadać na tym festiwalu o swojej podróży do Gruzji - ciekawa historia, której media wam nie przekażą :) (a która na pewno w pełni ukaże się na Zobacz więcej
Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Pierożki chinkali

Pierożki chinkali 91

4
{{headerMessage}}
To było wyzwanie! Jak na pierwszy raz, chyba nieźle mi poszło z tym ciastowym plisowaniem :) No ale grunt, że chinkali wyszły bardzo smaczne. Zapraszam. Pierożki chinkali: 500 g mąki, 2 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia Gruzji kojarzy się większości z chaczapuri, badridżani czy właśnie z chinkali. W wielu miastach Polski są wspaniałe miejsca oferujące tą kuchnię. Gruzja ma wspaniałe i aromatyczne dania. Pełne Zobacz więcej