chiński pierożki

Ola B
Ola B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaronowa kokardka
Chińskie pierożki

Chińskie pierożki 375

1
Ponieważ zostało mi trochę nadzienia z sajgonek postanowiłam je wykorzystać jako nadzienie do chińskich pierożków. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki ciepłej wody Szczypta soli Nadzienie: Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Chińskie pierożki

Chińskie pierożki 1755

0
Bardzo lubię chińską kuchnie. Takie chińskie pierożki można zamówić w wielu restauracjach z kuchnią azjatycką. Zapewniam, że chociaż trzeba się trochę przy nich napracować to są naprawdę pyszne. Zobacz więcej
Lubicie pierogi? Ja bardzo :) Wersji chińskiej nigdy wcześniej nie próbowałam. One nie tylko mają lekko inny kształt, ale też farsz tworzy się z innych składników... Metoda gotowania, a właściwie Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Chińskie pierożki...

Chińskie pierożki... 376

1
Kilka słów o moich wrażeniach z degustacji chińskich pierożków... W ramach poszukiwań nowych smaków, wymyśliłam, że spróbujemy chińskie pierożki gotowane na parze. Opinie pozytywne, zdjęcia Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych dań. Jak na pierogi uważam, że są proste i dość szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z gotowym sosem chińskim słodko-kwaśnym, lub ostro-słodkim, takim czerwonym :) ale jak Zobacz więcej
Truskawki w wielkim mieście: Chińskie pierożki wtorek, 29 lipca 2014 Chińskie pierożki Wprawdzie lepienie chińskich pierożków w taki sposób, aby przypominały chińskie pierożki wciąż jest zadaniem Zobacz więcej
Aromatyczna, orientalna zupa :) Składniki włoszczyzna kawałek kapusty pekińskiej kilka grzybów mun 2-3 łyżki kiełków fasoli mung farsz: 1 nieduży filet drobiowy 2 łyżki kiełków fasoli mung ciasto: 1 Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kocham pierogi, wszystkie smaki – no dobra, oprócz tych z podrobami. Zawsze ciekawiły mnie nowości idlatego postanowiłam zrobić pierożki … Przeczytaj cały Zobacz więcej
Zupa, sałatka i pierożki fot. D.Szymborska Jakoś nie po drodze było nam Wolę. A jak się dziś okazało warto zrobić wycieczkę! Oj warto! Super recenzję, tylko dobre komentarze, same zachwyty, trochę się Zobacz więcej
Po raz pierwszy prześliczne chińskie pierożki zobaczyłam w niezwykłym filmie animowanym, który z resztą zdarza mi się oglądać do tej pory - Kung Fu Panda. Dla miłośnika jedzenia o imieniu Po motywacją Zobacz więcej
Dziś na warsztat wzięliśmy chińskie pierożki z nadzieniem bananowym i morelowym. Stwierdzamy, że są zbyt mdłe jak na nasze wysublimowane podniebienia, ale pomyśleliśmy, że dodatek do nadzienia Zobacz więcej
Zapraszam do obejrzenia mojego filmiku na YouTube - ,,krok po kroku"! :) Składniki Ciasto 300 g mąki pszennej 120-150 ml zimnej wody łyżeczka soli 1 łyżka oleju roślinnego Farsz 250 g mielonej Zobacz więcej
lodówki. Nieoceniona pomoc przy przygotowywaniu pierogów, oszczędzająca czas (również ten, który trzeba by było poświęcić na sprzątanie po przygotowaniu ciasta). Przy takim ułatwieniu pierogi Zobacz więcej
Zdjęcie: wikipedia.plCzas na pierożki po chińsku. Taki pieróg nosi bardzo wdzięczną nazwę- wonton ;) Pokusiłam się o ich wykonanie na walentynkową kolację - niestety nim zdążyłam zrobić im zdjęcie, Zobacz więcej
Zawsze miałam słabość do chińskich smaków. Pamiętam, jak bardzo podobały mi się chińskie pierożki, lecz jako studentka nie posiadałam bambusowego koszyka do gotowania na parze (w sumie dalej nie Zobacz więcej
"Chińskie" pierożki na parze. Są niewymuszenie wegańskie, eleganckie, jeśli damy radę i zawsze napełnione- nadzienie nie wypłynie do wody, nawet jeśli jesteśmy kiepscy w lepieniu ;) Tego typu "jiaozi" Zobacz więcej
Pierożki nie-do-końca chińskie.. Dziekuję za wszystkie zgłoszenia do konkursu z BLUE DRAGON! Już jutro ogłoszenie zwycięzców- ZAPRASZAM! **** Nie do końca.. właśnie.. Bo czy ktoś widział drób w Zobacz więcej
), domowym obiadem w środku tygodnia. Na fali formowania najfikuśniejszych pierogowych kształtów przypomniałam sobie, że od dawna chciałam zrobić chińskie pierożki wonton. To danie wygląda na bardzo Zobacz więcej
Pamiętacie, jak pisałam Wam o pekińskiej ulicy jedzenia - Donghuamen? Mieliśmy tam kilka stałych punktów programu. Obok jagnięcych szaszłyków, kolendrowego bulionu z rybnymi kulkami czy jedwabników - Zobacz więcej
Aż się dziwię, że jeszcze nie było posta z azjatycką kuchnią, którą przecież uwielbiam. Ale nic straconego - dziś wariacja na temat Ha Gao - chińskich pierożków gotowanych na parze. Oryginalnie Zobacz więcej