chińskie pierożki

Ola B
Ola B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaronowa kokardka
Chińskie pierożki

Chińskie pierożki 419

1
Ponieważ zostało mi trochę nadzienia z sajgonek postanowiłam je wykorzystać jako nadzienie do chińskich pierożków. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki ciepłej wody Szczypta soli Nadzienie: Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Chińskie pierożki

Chińskie pierożki 1845

1
Bardzo lubię chińską kuchnie. Takie chińskie pierożki można zamówić w wielu restauracjach z kuchnią azjatycką. Zapewniam, że chociaż trzeba się trochę przy nich napracować to są naprawdę pyszne. Zobacz więcej
Lubicie pierogi? Ja bardzo :) Wersji chińskiej nigdy wcześniej nie próbowałam. One nie tylko mają lekko inny kształt, ale też farsz tworzy się z innych składników... Metoda gotowania, a właściwie Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Chińskie pierożki...

Chińskie pierożki... 394

1
Kilka słów o moich wrażeniach z degustacji chińskich pierożków... W ramach poszukiwań nowych smaków, wymyśliłam, że spróbujemy chińskie pierożki gotowane na parze. Opinie pozytywne, zdjęcia Zobacz więcej
Jedno z moich ulubionych dań. Jak na pierogi uważam, że są proste i dość szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z gotowym sosem chińskim słodko-kwaśnym, lub ostro-słodkim, takim czerwonym :) ale jak Zobacz więcej
Truskawki w wielkim mieście: Chińskie pierożki wtorek, 29 lipca 2014 Chińskie pierożki Wprawdzie lepienie chińskich pierożków w taki sposób, aby przypominały chińskie pierożki wciąż jest zadaniem Zobacz więcej
Aromatyczna, orientalna zupa :) Składniki włoszczyzna kawałek kapusty pekińskiej kilka grzybów mun 2-3 łyżki kiełków fasoli mung farsz: 1 nieduży filet drobiowy 2 łyżki kiełków fasoli mung ciasto: 1 Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kocham pierogi, wszystkie smaki – no dobra, oprócz tych z podrobami. Zawsze ciekawiły mnie nowości idlatego postanowiłam zrobić pierożki … Przeczytaj cały Zobacz więcej
Zupa, sałatka i pierożki fot. D.Szymborska Jakoś nie po drodze było nam Wolę. A jak się dziś okazało warto zrobić wycieczkę! Oj warto! Super recenzję, tylko dobre komentarze, same zachwyty, trochę się Zobacz więcej
o średnicy około 7-8 cm. Wypełniamy odrobiną farszu, brzegi ciasta zwilżamy niewielka ilością wody i lepimy zgrabne "sakiewki". Gotowe wontony układamy w naczyniu do gotowania na parze (na kawałku Zobacz więcej
Dziś na warsztat wzięliśmy chińskie pierożki z nadzieniem bananowym i morelowym. Stwierdzamy, że są zbyt mdłe jak na nasze wysublimowane podniebienia, ale pomyśleliśmy, że dodatek do nadzienia Zobacz więcej
Zapraszam do obejrzenia mojego filmiku na YouTube - ,,krok po kroku"! :) Składniki Ciasto 300 g mąki pszennej 120-150 ml zimnej wody łyżeczka soli 1 łyżka oleju roślinnego Farsz 250 g mielonej Zobacz więcej
lodówki. Nieoceniona pomoc przy przygotowywaniu pierogów, oszczędzająca czas (również ten, który trzeba by było poświęcić na sprzątanie po przygotowaniu ciasta). Przy takim ułatwieniu pierogi Zobacz więcej
Zdjęcie: wikipedia.plCzas na pierożki po chińsku. Taki pieróg nosi bardzo wdzięczną nazwę- wonton ;) Pokusiłam się o ich wykonanie na walentynkową kolację - niestety nim zdążyłam zrobić im zdjęcie, Zobacz więcej
marchewką Cudownie rozgrzewająca zupa krem z aromatem imbiru i cynamon... Czerwone curry z kurczaka czyli tikka masala Był już przepis na curry tajskie, a dziś pora na tikka masal... Polędwiczki Zobacz więcej
"Chińskie" pierożki na parze. Są niewymuszenie wegańskie, eleganckie, jeśli damy radę i zawsze napełnione- nadzienie nie wypłynie do wody, nawet jeśli jesteśmy kiepscy w lepieniu ;) Tego typu "jiaozi" Zobacz więcej
Pierożki nie-do-końca chińskie.. Dziekuję za wszystkie zgłoszenia do konkursu z BLUE DRAGON! Już jutro ogłoszenie zwycięzców- ZAPRASZAM! **** Nie do końca.. właśnie.. Bo czy ktoś widział drób w Zobacz więcej
), domowym obiadem w środku tygodnia. Na fali formowania najfikuśniejszych pierogowych kształtów przypomniałam sobie, że od dawna chciałam zrobić chińskie pierożki wonton. To danie wygląda na bardzo Zobacz więcej
Pamiętacie, jak pisałam Wam o pekińskiej ulicy jedzenia - Donghuamen? Mieliśmy tam kilka stałych punktów programu. Obok jagnięcych szaszłyków, kolendrowego bulionu z rybnymi kulkami czy jedwabników - Zobacz więcej
Aż się dziwię, że jeszcze nie było posta z azjatycką kuchnią, którą przecież uwielbiam. Ale nic straconego - dziś wariacja na temat Ha Gao - chińskich pierożków gotowanych na parze. Oryginalnie Zobacz więcej