chińskie z wołowiną

SKŁADNIKI: 600-800 g wołowiny na gulasz 1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich 50 g grzybów mun TaoTao 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao 1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao 1/2 Zobacz więcej
garyija
garyija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gary i Ja
Makaron chiński z wołowiną

Makaron chiński z wołowiną 3079

1
200g chińskiego makaronu Chow Mein 2 łyżki oleju 150g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1 ząbek czosnku pokrojonego w plasterki 5 plasterków papryki chilli lub kilka kropli sosu chilli 1 łyżeczka Zobacz więcej
lenasomar
lenasomar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
shoot&food
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 1522

0
SKŁADNIKI: 400 g wołowiny (użyłam udźca) 20 ml oleju sezamowego 20 ml octu ryżowego 15 ml sosu sojowego pieprz czarny ziarnisty imbir mielony papryka ostra kardamon 1 kapusta pekińska 1 papryka Zobacz więcej
Kuchnia orientalna pełna jest niesamowitych smaków. Wiele jej regionalnych odmian popularnych jest już niemal na całym świecie. Zamieńmy na chwilę naszą kuchnię w pekińską prowincję i przygotujmy Zobacz więcej
WIczek
WIczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wilczy Smaczek
WOŁOWINA PO CHIŃSKU

WOŁOWINA PO CHIŃSKU 4505

3
Jest to moje pierwsze danie z woka ever i muszę przyznać, że za każdym razem wychodzi wyśmienite co więcej bardzo proste w przygotowaniu. W moim przypadku wymaga ono jednak dużo uwagi gdyż pojawienie Zobacz więcej
Fasolnik chiński tak obrodził w tym roku, że nie nadążam z przerabianiem. Wcale nie zasialiśmy go więcej niż w zeszłych latach, ale Małżonek jesienią intensywnie nawoził działkę obornikiem i Zobacz więcej
SKŁADNIKI marynata do mięsa: 220 g sosu czarnego chilli TaoTao- Czarny sos powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej Zobacz więcej
Czasem po prostu ma się ochotę na coś niezdrowego. Moją słabością jest właśnie kuchnia chińska – szybkie i tanie danie na wynos od chińczyka i wio! Warto jednak zrobić sobie domowe danie ‘po chińsku’ Zobacz więcej
Wołowina po chińsku w sosie sojowym i ostrygowym z grzybami. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Współpraca Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Zobacz więcej
Jeden z najszybszych i najprostszych przepisów na pyszne danie w stylu chińskim. Można użyć dowolnego rodzaju wołowiny, jak polędwica, rostbef, antrykot. Kluczem jest pokrojenie plastra mięsa w Zobacz więcej
Szybkie i smaczne danie kuchni chińskiej. Jeden z klasyków i bardzo popularna potrawa azjatyckich knajpek. Przepis pochodzi z bloga Recipe Tin Eats. Składniki: Sos: 1 1/4 szklanki wody 2 łyżeczki Zobacz więcej
czy węży. Wyobrażam sobie jak mój mąż wchodzi do domu a tu zupa z kobry w garze a na drugie danie kurze stopy, do tego deser... Masz smaka na robaka babe? Jednym słowem Chińczycy jedzą bez przerwy, Zobacz więcej
odbiera im świeżość (chociaż zapiekane na pizzy czy zawinięte w boczek, od czasu do czasu, dlaczego nie). Wołowinę z brokułami na podstawie której dziś przygotowałam wersję szparagową przygotowywałam Zobacz więcej
Przepis z północnych Chin – Pekin 400g wołowiny pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 czerwone chili dymka 3 ząbki czosnku olej marynata-1 2 łyżki sosu sojowego 1/2 roztrzepanego białka 1 łyżka Zobacz więcej
300g wołowiny pokrojonej w cienkie plastry 500g pomidorów słodkich obranych ze skórki i pozbawionych twardych gniazdek 2 cebule 3 plastry imbiru 2-3 ząbki czosnku 8 łyżek oleju marynata 1 5 łyżek sosu Zobacz więcej
Składniki: 400 g wołowiny 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru - 1 cm 1 łyżka soku z cytryny 6 łyżek sosu sojowego olej słonecznikowy szczypta chili 500 g kapusty chińskiej (może być kapusta biała) Zobacz więcej
To zupa, którą chciałam przygotować już od dawna, ale nie miałam jednocześnie wszystkich składników. Ostatnio jednak zdążyłam ją zrobić zanim kolendra stojąca na moim parapecie przestała nadawać się Zobacz więcej
Dziś szybki chiński przepis na wołowinę z fasolką szparagową. Tak na prawdę chodzi o to żeby pochwalić się moją śliczną chińską miseczką - już wcześnie była na zdjęciu żeberek jako tło, ale teraz Zobacz więcej
Dziś znów po chińsku: zupa z wołowiną i warzywami. Jeśli mamy wcześniej ugotowany rosół, to jedna z najprostszych i najszybszych zup. Trzeba tylko zacząć od mięsa, a kiedy się "przegryza", przygotować Zobacz więcej
Uwielbiam chińskie pierożki. Są delikatne, mają aromatyczny farsz i doskonale łączą się z sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu. Źródło: "Magazyn kulinarny Zobacz więcej