chleb alberta

Pierwszy dzień urlopu był niezwykle pracowity, ponieważ na Festiwal Ducha Pieśni i Chleba "Albertynki 2012" w Kolbuszowej piekłam chleby. Nie tylko ja, bo wszystkie je piekłyśmy.To jakie one były i Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was wiosenne smakołyki z czeskich magazynów kulinarnych. Dlaczego z czeskich? Już kiedyś pisałam o tym, że Czesi są po prostu lepsi. A najlepsze jest to, że supermarket Albert wydaje Zobacz więcej
się bardzo dobrze :) 2. Jadasz kupne słodycze? Jeżeli tak, to jakie? nie jadam kupnych słodyczy oprócz gorzkiej czekolady. 3. Gdybyś mogła otworzyć własną restaurację, jakiego typu dania przeważałyby Zobacz więcej
Kiedy w tym roku Albert, nasz hinduski kierowca/przewodnik/towarzysz na polach herbacianych w Munnarze, zapytał co w Polsce jadamy na śniadanie, bez głębszego zastanawiania się odpowiedziałam... chleb Zobacz więcej
O tej książce było już kilka razy. Ale gdy Albert poprosił o wybranie jednej, jedynej, do sesji zdjęciowej – wybrałam właśnie „Eat” Niegla Slatera. Raz, że chyba żadna nie przejeździła ze mną tyle Zobacz więcej
) 01 (1) 02 (5) 03 (1) 04 (2) 05 (2) 06 (2) 07 (2) Ulubione Linki Świetne książki dla dzieci Zioła i ich zastosowanie Solingen.pl Przepisy na przetwory Pieczenie chleba Patelnie żelazne Męska rzecz - Zobacz więcej
) 01 (1) 02 (5) 03 (1) 04 (2) 05 (2) 06 (2) 07 (2) Ulubione Linki Świetne książki dla dzieci Zioła i ich zastosowanie Solingen.pl Przepisy na przetwory Pieczenie chleba Patelnie żelazne Męska rzecz - Zobacz więcej
są. Z kolei każdy miłośnik sera wie, że Holandia słynie zmaasdamera, goudy czy edammera, ale prawdziwym pasjonatompolecić wypada jeszcze jeden naprawdę doskonałyser - nagelkaas - fryzyjski ser z Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia lwowska

Kuchnia lwowska 238

0
i dygresjami na temat tamtych czasów. Przepisy pochodzą z początku dwudziestego wieku, kiedy nie było piekarników elektrycznych, często nie odmierzano również jakoś skrupulatnie czasu, dlatego trudno Zobacz więcej
nie jest. Jest po prostu inny, bardziej do czytania niż do gotowania. Dobre wywiady, ciekawe felietony, profesjonalne zdjęcia - tego nie można mu odebrać, ale mimo wszystko mam wrażenie, że jest Zobacz więcej
tutaj można poczytać więcej o ZASADACH OSZCZĘDNEGO GOTOWANIA... …a, takie składniki pozostały razu pewnego w mojej lodówce… ...kalarepka jedna, parę pieczarek, ser pleśniowy i żółty lekko już Zobacz więcej
przekształceniom (np. spożywane przez przeżuwacze tłuszcze roślinne zmieniają się w izomery i pozostają w mięsie czy mleku), ale najnowsze badania naukowców z University of Alberta w Kanadzie Zobacz więcej
Kolejka zaczyna ustawiać się zaraz po jedenastej , ale drzwi uchylą się dopiero w południe. Za nimi jest mała sala . Wewnątrz jednorazowo zmieści się tylko 40 osób, pozostali będą musieli cierpliwie Zobacz więcej
w strefie komfortu, ale powróćmy do tematu ostatniego posiłku. Do moich ideałów, czyli nigiri z foie gras z Pakty Alberta Adrii, dołącza chleb i masło z MOD. Niepozorna nazwa skrywa trzy wypieki Zobacz więcej
My Salad. The Secret Meanings of our Favourite Dishes" Albert Jack (26.07.2015)Placuszki z twarogiem. (23.07.2015)After Eight... (17.07.2015) główne dania: mięso Leczo z mięsem mielonym... 23. Zobacz więcej
aluucha
aluucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nielad malutki
Dwie noce w Pradze...

Dwie noce w Pradze... 34

0
zimowe dni rozgrzewaliśmy się grzanym winem. Najlepsze było z ulicznej budki. Smakowały nam też zupy, jednego dnia kapuśniak, drugiego pomidorowa. Miałam ochotę na czosnkową, ale nigdzie na taką nie Zobacz więcej
z bobu (02.08.2016)Tzatziki (kuchnia grecka) (27.07.2016)Pierożki samosa (kuchnia indyjska) (17.07.2016)Sałatka z młodej kapusty (07.07.2016)Czereśnie są dobre na wszystko! (04.07.2016)Kompot z Zobacz więcej
Śródziemnomorskie inspiracje - chleb orkiszowy z ziołami - - kuchenne przemiany - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania Zobacz więcej
Historia Polski bogata jest w chlebową tradycję. W ostatnich latach zaczynamy do niej powoli wracać i doceniać dawne smaki. Bardzo lubię piec chleby wpisane gdzieś tam w bieg historii, poznawać dawne Zobacz więcej