chleb bez drozdzy na zakwasie

Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec

Tatterowiec 464

0
{{headerMessage}}
i ponownie przykryc do wyrosniecia(u mnie 1,5 -2 godziny) Przed wlozeniem do piekarnika posypac platkami(owsianymi,zbozowymi,itp) Foremke z chlebem wsunac dozimnego piekarnika, nastawic temperature Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Tatterowiec

Tatterowiec 247

0
{{headerMessage}}
Wspaniały, domowy chleb. Przepis idealny dla tych, którzy dopiero zaczynają piec chleb na zakwasie, czyli dla mnie :) Wykonanie nie jest zbyt pracochłonne, raczej potrzeba czasu. Ale efekt wart jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystko mialo byc inaczej; typowy pszenny chlebek, drozdzowy-bez dodatkow, na szybko i co wyszlo? Chleb z dodatkiem mąki owsianej, na zakwasie i z dodatkiem drobno pokrojonego, uprzednio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wracam do tematyki pieczywa, tym razem proponując szybki i bardzo smaczny chlebek na zakwasie zytnim. Moj zakwas mam juz kilka lat, na bieząco dokarmiany i wykorzystywany wlasciwie nie przebywa w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny chleb razowy, jak z piekarni:) Bo jest z piekarni - Tatter:) Wszedł już do naszego menu na stałe. Aż dziwne, że jeszcze go nie mam na blogu! Na początku robiłam go z odrobiną drożdży, teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny chleb na zakwasie pieczony w zeliwnym garnku. Z chrupiaca skorka i miazszem o regularnych, malych dziurkach (moj chleb jest bardzo mocno wypieczony poniewaz wlasnie takie lubimy:) Nie wymaga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy Wy tez czasem nie macie ochoty na robienie miesnych obiadow lub tez nie macie pomyslow na takowy obiad?? ja ostatnio mam pustke w glowie, moze dlatego ze Oliver kreci nosem na wszelakie mieso w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie bylo u mnie przepisu na chleb i to wcale nie dlatego, ze przestalam piec. Wiele z ostatnich wypiekow znikalo zanim nawet zdazylam je sfotografowac. Poza tym czesto wracalam do sprawdzonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polecam :) Chleb orkiszowy z garnka (bez zagniatania) *inspiracja: "Deli" 1 (2017) Skladniki na 1 maly bochenek: 40 g ziaren orkiszu 450 g maki orkiszowej (typ 630) 150 g maki orkiszowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis znalazłam na blogu Tatter o chlebie .Zrobiłam zakwas 166% ,który do nie dawna był dla mnie czarną magią ale tak się z uporem wczytywałam w te hydracje iż w końcu eureka! odkryłam jak się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To obecnie moj ulubiony chleb - mozna powiedziec - najlepszy przyjacielmojej diety;) Zdecydowanie najbardziej lubie chleby zytnie na zakwasie, a ten jest po prostu the best :) Po pierwsze, zawsze mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nastepnego dnia nie moglam piec. Pieklam, dopiero za kilka dni. Naprawde sie balam, czy da rade. Ponoc im starszy, tym lepszy (przynajmniej jesli o zakwas chodzi ;) ale nigdy nic nie wiadomo... Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wrzesniowe pieczenie zaproponowane przez Amber zaoowocowalo kolejnym pysznym chlebem. Tym razem Wisla z bloga Zapach chleba, wybrala dla nas propozycje J.Hamelmana na chleb oliwkowy. Do ciasta Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Chleba naszego powszedniego...

Chleba naszego powszedniego... 150

0
{{headerMessage}}
szklanki wody 1 i 1/4 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki suchych drozdzy Wszystkie skladniki umieszczamy w misce i mieszamy krotko reka lub lyzka. Tylko do polaczenia. Bez zagniatania, miksowania. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wyjmij bagietki z pieca. Wylacz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki na kilka centymetrow, wsun ponownie chleb do pieca i zostaw az do schlodzenia pieca bez blaszek. W ten sposob bagietki zachowaja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
25/09/2013 by Taste Good Place Pochodze z Polski, kraju, w ktorym jemy rozne rodzaje chleba kazdego dnia – chleb razowy, na miodzie, na zakwasie, ze slonecznikiem, dynia, z maki z pelnego przemialu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
początkującego imprezowicza - Imprezować też trzeba umieć. Co weekend przekonują się o tym nieopierzeni adepci trudnej sztuki chlania na umór, którzy budzą się w nieznanym im mie... 5 godzin temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziewczę w welonie. - *Bondepige med slor.**Składniki.*150g chleba czerstwego1 łyżeczka masła1 łyżka cukru1 szklanka musu jabłkowego100ml śmietany kremówki*Wykonanie.*... 7 godzin temu Moja Toskania Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1769

1
{{headerMessage}}
Człowiek jest tym, co zje...: Pizza jak placki skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... sobota, 31 maja 2014 Pizza jak placki 9 łyżek mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ... 5 dni temu Kuchnia obłędnie zdrowa CHLEB ZMIENIAJĄCY ŻYCIE - Przepis na ten chleb bez użycia mąki – jakiejkolwiek mąki – obiegł świat od czasu jego ukazania się na blogu Sarah zMy New Roots.*Ten Zobacz więcej