chleb bez wyrabiania z chrupiącą skórką

ten z profesjonalnego chlebowego pieca. Polecam i rozpływam się dotykając go, a nawet na samą myśl o nim... Mimo tego, że domowe pieczywo nie jest mi obce, to znalazłam swój nowy obiekt uwielbienia. Zobacz więcej
Prosty przepis na pyszny chleb, który zawsze się udaje. Ma chrupiącą, grubą skórkę, a w środku jest wilgotny. Przepis znaleziony na stronieKwestia Smaku, a pochodzi z książki My bread, The Zobacz więcej
Pyszny. Pyszny. Pyszny. Nieczęsto piekę chleb, z lenistwa i z tego powodu że mam smaczny chlebek z pobliskich piekarni. Ale czasem mnie nachodzi ochota upiec pieczywo domowe, aby nie wyjść z wprawy i Zobacz więcej
Jest to chleb dla bardzo leniwych i dla tych co mówią że chleby to im się nie udają. Ten się uda bo ....nie może sie nie udać, tak po prostu bo cóż też tu nie może sie udać. Poczytajcie sami a że Zobacz więcej
Kocham zapach świeżo wyjętego z pieca chleba, kocham grubą, chrupiącą skorkę, kocham sama kroić pieczywo. Kocham go z masłem i miodem, masłem i solą, nutellą i solą, przeróżnymi konfiturami. Moje Zobacz więcej
Z okazji Światowego Dnia Chlebaoprócz moich tradycyjnych chlebków na zakwasie, które piekę przynajmniej raz w tygodniu, upiekłam także chleb z garnka żeliwnego, na drożdżach. Chleb, który już kiedyś Zobacz więcej
Ostatnio robiłam zwykłe chleby i chciałam małej odmiany. Chrupiąca skórka, sporo oliwek. Dobrze smakuje z samym masłem na ciepło lub ze śmietankowym serkiem albo maczany w dobrej oliwie. Składniki: Zobacz więcej
Mój pierwszy chleb z chrupiącą skórką. Robi się go może w 10 minut bez użycia siły+ czas wyrastania i pieczenia. 1 kg. mąki pełnoziarnistej 1 szkl. płatków owsianych po 1/4 szklanki siemienia lnianego Zobacz więcej
FACEBOOK-INSTAGRAM Kolejny chleb jaki zrobiłam. Tym razem mieszanka mąk, nie 100% pełnoziarnisty, dodatkowo z kefirem. Pyszny, bardzo prosty, bez wyrabiania. Długo utrzymuje świeżość. Źródło tutaj. Zobacz więcej
Brązowo - złoty chleb z chrupiącą skórką :). Wypełniony ziarnami, treściwy i bez polepszaczy i spulchniaczy. Zrobienie go jest łatwe i proste, a ileż przyjemności podczas degustacji :) Składniki na 3 Zobacz więcej
Bez zbędnych wstępów zapraszam na kolejny domowy wypiek :) Składniki 150g mąki pszennej pełnoziarnistej 230g mąki pszennej chlebowej typ 720 70 mąki pszennej typ 650 10-15g świeżych drożdży 1-1,5 Zobacz więcej
objętości, następnie przekładamy do natłuszczonej foremki keksowej. Keksówkę wstawiamy zimnego do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, Zobacz więcej
Lekki chleb bez zagniatania. Bardzo smaczny i neutralny w smaku. Wierzch chleba skropiłam kawą, dzięki temu ma chrupiącą aromatyczną skórkę a środek jest wypieczony i miękki. Nie rozpada się i nie Zobacz więcej
Kluska800
Kluska800 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Razowa Kromka
Pain Rustique

Pain Rustique 42

0
Pain rustique czyli inaczej chleb wiejski który jest naprawdę wyjątkowy. W środku miękisz wypełniony jest pęcherzykami i jest jednocześnie delikatny i kremowy. Skórka przypieczona i bardzo chrupiąca. Zobacz więcej
do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej skórki, jednak trzeba to sprawdzać bo każdy piekarnik jest inny. Studzimy na kratce. Zobacz więcej
, następnie przekładamy do natłuszczonej foremki keksowej. Keksówkę wstawiamy zimnego do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej Zobacz więcej
foremki keksowej. Keksówkę wstawiamy zimnego do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej skórki, jednak trzeba to sprawdzać bo Zobacz więcej
Ostatnio znów upiekłam domowy chleb . Z najprostszego przepisu, na drożdżach, pszenny, prawie bez żadnego wyrabiania. Z dynią, słonecznikiem i suszonymi śliwkami. Wyszedł naprawdę pyszny, wilgotny i Zobacz więcej
« Koktajle, czyli co pijam ... Chleb pełnoziarnisty Mistrza Hamelmana Któregoś pięknego dnia Karolcia podesłała mi na maila przepis na dwa chleby Mistrza Hamelmana. Upiekłam jeden z nich: Zobacz więcej
To stare powiedzenie sprawdza się w przypadku tego pysznego chleba.Gdy go upiekłam naprawdę nie miałam ochoty się nim dzielić.Jest niewiarygodnie puszysty, pachnący ziołami, z chrupiącą skórką.W Zobacz więcej