chleb bez wyrabiania z chrupiącą skórką

{{headerMessage}}
ten z profesjonalnego chlebowego pieca. Polecam i rozpływam się dotykając go, a nawet na samą myśl o nim... Mimo tego, że domowe pieczywo nie jest mi obce, to znalazłam swój nowy obiekt uwielbienia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty przepis na pyszny chleb, który zawsze się udaje. Ma chrupiącą, grubą skórkę, a w środku jest wilgotny. Przepis znaleziony na stronieKwestia Smaku, a pochodzi z książki My bread, The Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny. Pyszny. Pyszny. Nieczęsto piekę chleb, z lenistwa i z tego powodu że mam smaczny chlebek z pobliskich piekarni. Ale czasem mnie nachodzi ochota upiec pieczywo domowe, aby nie wyjść z wprawy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to chleb dla bardzo leniwych i dla tych co mówią że chleby to im się nie udają. Ten się uda bo ....nie może sie nie udać, tak po prostu bo cóż też tu nie może sie udać. Poczytajcie sami a że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham zapach świeżo wyjętego z pieca chleba, kocham grubą, chrupiącą skorkę, kocham sama kroić pieczywo. Kocham go z masłem i miodem, masłem i solą, nutellą i solą, przeróżnymi konfiturami. Moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z okazji Światowego Dnia Chlebaoprócz moich tradycyjnych chlebków na zakwasie, które piekę przynajmniej raz w tygodniu, upiekłam także chleb z garnka żeliwnego, na drożdżach. Chleb, który już kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie chleb bez wyrabiania z grupy na FB ? Dziś mam chleb ale mojego pomysłu też bez wyrabiania. Chleb z mąki pszennej i żytniej, słonecznika z dodatkiem mleka i na świeżych drożdżach. Jak widać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio robiłam zwykłe chleby i chciałam małej odmiany. Chrupiąca skórka, sporo oliwek. Dobrze smakuje z samym masłem na ciepło lub ze śmietankowym serkiem albo maczany w dobrej oliwie. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój pierwszy chleb z chrupiącą skórką. Robi się go może w 10 minut bez użycia siły+ czas wyrastania i pieczenia. 1 kg. mąki pełnoziarnistej 1 szkl. płatków owsianych po 1/4 szklanki siemienia lnianego Zobacz więcej
Dżast food
Dżast food Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżast food
138# chleb razowy na kefirze

138# chleb razowy na kefirze 301

0
{{headerMessage}}
FACEBOOK-INSTAGRAM Kolejny chleb jaki zrobiłam. Tym razem mieszanka mąk, nie 100% pełnoziarnisty, dodatkowo z kefirem. Pyszny, bardzo prosty, bez wyrabiania. Długo utrzymuje świeżość. Źródło tutaj. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brązowo - złoty chleb z chrupiącą skórką :). Wypełniony ziarnami, treściwy i bez polepszaczy i spulchniaczy. Zrobienie go jest łatwe i proste, a ileż przyjemności podczas degustacji :) Składniki na 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez zbędnych wstępów zapraszam na kolejny domowy wypiek :) Składniki 150g mąki pszennej pełnoziarnistej 230g mąki pszennej chlebowej typ 720 70 mąki pszennej typ 650 10-15g świeżych drożdży 1-1,5 Zobacz więcej
Magiczny Kociołek
Magiczny Kociołek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiczna Kuchnia
Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy 342

1
{{headerMessage}}
Rewelacyjny chlebek z dodatkiem mąki razowej orkiszowej z dodatkiem prażonych ziaren... aromatyczny, chrupiący, przepyszny i zdrowy - prawdziwy rarytas :) Składniki 200g mąki razowej orkiszowej 250g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lekki chleb bez zagniatania. Bardzo smaczny i neutralny w smaku. Wierzch chleba skropiłam kawą, dzięki temu ma chrupiącą aromatyczną skórkę a środek jest wypieczony i miękki. Nie rozpada się i nie Zobacz więcej
Kluska800
Kluska800 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Razowa Kromka
Pain Rustique

Pain Rustique 80

0
{{headerMessage}}
Pain rustique czyli inaczej chleb wiejski który jest naprawdę wyjątkowy. W środku miękisz wypełniony jest pęcherzykami i jest jednocześnie delikatny i kremowy. Skórka przypieczona i bardzo chrupiąca. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej skórki, jednak trzeba to sprawdzać bo każdy piekarnik jest inny. Studzimy na kratce. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, następnie przekładamy do natłuszczonej foremki keksowej. Keksówkę wstawiamy zimnego do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
foremki keksowej. Keksówkę wstawiamy zimnego do piekarnika nastawionego na 180C (bez termoobiegu). Pieczemy ok. 40-50 minut do uzyskania brązowej, chrupiącej skórki, jednak trzeba to sprawdzać bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio znów upiekłam domowy chleb . Z najprostszego przepisu, na drożdżach, pszenny, prawie bez żadnego wyrabiania. Z dynią, słonecznikiem i suszonymi śliwkami. Wyszedł naprawdę pyszny, wilgotny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na chleb, który dziś proponuję jest zdecydowanie najprostszym, z jakim się spotkałam. Chleb piecze się na drożdżach, nie wymaga wyrabiania, szybko rośnie. Chleb wyrasta wspaniale, ma chrupiącą Zobacz więcej