chleb bez zakwasu i drozdzy

Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec

Tatterowiec 482

0
{{headerMessage}}
i ponownie przykryc do wyrosniecia(u mnie 1,5 -2 godziny) Przed wlozeniem do piekarnika posypac platkami(owsianymi,zbozowymi,itp) Foremke z chlebem wsunac dozimnego piekarnika, nastawic temperature Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Tatterowiec

Tatterowiec 251

0
{{headerMessage}}
Wspaniały, domowy chleb. Przepis idealny dla tych, którzy dopiero zaczynają piec chleb na zakwasie, czyli dla mnie :) Wykonanie nie jest zbyt pracochłonne, raczej potrzeba czasu. Ale efekt wart jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystko mialo byc inaczej; typowy pszenny chlebek, drozdzowy-bez dodatkow, na szybko i co wyszlo? Chleb z dodatkiem mąki owsianej, na zakwasie i z dodatkiem drobno pokrojonego, uprzednio Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wracam do tematyki pieczywa, tym razem proponując szybki i bardzo smaczny chlebek na zakwasie zytnim. Moj zakwas mam juz kilka lat, na bieząco dokarmiany i wykorzystywany wlasciwie nie przebywa w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny chleb razowy, jak z piekarni:) Bo jest z piekarni - Tatter:) Wszedł już do naszego menu na stałe. Aż dziwne, że jeszcze go nie mam na blogu! Na początku robiłam go z odrobiną drożdży, teraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i wystudzeniu chleba kroje go na kromki i zamrazam. Dzieki temu mam pozniej chleb na caly tydzien :) Polecam. Chleb pszenno-zytni z garnka (duzy bochen - w sam raz dla 6-osob. rodziny) Wieczorem: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy Wy tez czasem nie macie ochoty na robienie miesnych obiadow lub tez nie macie pomyslow na takowy obiad?? ja ostatnio mam pustke w glowie, moze dlatego ze Oliver kreci nosem na wszelakie mieso w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ze jest zdrowym i pelnowartosciowym wypiekiem. Dzieki dodatkowi odrobiny miodu chleb jest delikatnie slodki. Bardzo polecam, nawet tym z Was, ktorzy dopiero raczkuja w kuchni. Skladniki na keksowke Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polecam :) Chleb orkiszowy z garnka (bez zagniatania) *inspiracja: "Deli" 1 (2017) Skladniki na 1 maly bochenek: 40 g ziaren orkiszu 450 g maki orkiszowej (typ 630) 150 g maki orkiszowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis znalazłam na blogu Tatter o chlebie .Zrobiłam zakwas 166% ,który do nie dawna był dla mnie czarną magią ale tak się z uporem wczytywałam w te hydracje iż w końcu eureka! odkryłam jak się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To obecnie moj ulubiony chleb - mozna powiedziec - najlepszy przyjacielmojej diety;) Zdecydowanie najbardziej lubie chleby zytnie na zakwasie, a ten jest po prostu the best :) Po pierwsze, zawsze mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nastepnego dnia nie moglam piec. Pieklam, dopiero za kilka dni. Naprawde sie balam, czy da rade. Ponoc im starszy, tym lepszy (przynajmniej jesli o zakwas chodzi ;) ale nigdy nic nie wiadomo... Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zakwasu (moze byc pszenny lub zytni, trzeba go dzien wczesniej wyciagnac z lodowki i odkarmic) 150 g maki pszennej, chlebowej 180 g wody Wszystkie skladniki wymieszac i pozostawic na blacie kuchennym Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Chleba naszego powszedniego...

Chleba naszego powszedniego... 154

0
{{headerMessage}}
szklanki wody 1 i 1/4 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki suchych drozdzy Wszystkie skladniki umieszczamy w misce i mieszamy krotko reka lub lyzka. Tylko do polaczenia. Bez zagniatania, miksowania. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wyjmij bagietki z pieca. Wylacz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki na kilka centymetrow, wsun ponownie chleb do pieca i zostaw az do schlodzenia pieca bez blaszek. W ten sposob bagietki zachowaja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
25/09/2013 by Taste Good Place Pochodze z Polski, kraju, w ktorym jemy rozne rodzaje chleba kazdego dnia – chleb razowy, na miodzie, na zakwasie, ze slonecznikiem, dynia, z maki z pelnego przemialu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zbiór prostych metod i pomysłów na to, jak wytrwać pr... 3 dni temu Prowincja w globalnej wiosce Menu degustacyjne z finału Top Chef - Przyznam, że zaraz na drugi dzień po zakończeniu finału Top Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czyli nasze toskańskie smaki Sałatka z bulgurem - Kolejna wiosenna kolorowa sałatka pełna smaku i witamin.Oczywiście zamiast bulguru można użyć kuskusu, quinoi, kaszy jaglanej czy Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pizza jak placki

Pizza jak placki 1787

1
{{headerMessage}}
pojęcie gemmoterapii, czyli jedzeni... 23 godziny temu Kulinarne Szaleństwa Evity Łosoś atlantycki teriyaki w pysznym towarzystwie - *Łosoś teriyaki jest przepyszny.A podany w towarzystwie fasolki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... 1 godzinę temu Gotuj się! W krainie d’Artagnana - Południe Francji, kraina popędliwych i kochliwych ludzi, świetnych win i serów. To Gaskonia. Wprawdzie tylko przejeżdżałem tamtędy ale Zobacz więcej