chleb bez zakwasu i drozdzy

Netka
Netka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Netka w kuchni
Tatterowiec

Tatterowiec 436

0
i ponownie przykryc do wyrosniecia(u mnie 1,5 -2 godziny) Przed wlozeniem do piekarnika posypac platkami(owsianymi,zbozowymi,itp) Foremke z chlebem wsunac dozimnego piekarnika, nastawic temperature Zobacz więcej
cookingmarta
cookingmarta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cookingMarta
Tatterowiec

Tatterowiec 232

0
Wspaniały, domowy chleb. Przepis idealny dla tych, którzy dopiero zaczynają piec chleb na zakwasie, czyli dla mnie :) Wykonanie nie jest zbyt pracochłonne, raczej potrzeba czasu. Ale efekt wart jest Zobacz więcej
Wszystko mialo byc inaczej; typowy pszenny chlebek, drozdzowy-bez dodatkow, na szybko i co wyszlo? Chleb z dodatkiem mąki owsianej, na zakwasie i z dodatkiem drobno pokrojonego, uprzednio Zobacz więcej
Wracam do tematyki pieczywa, tym razem proponując szybki i bardzo smaczny chlebek na zakwasie zytnim. Moj zakwas mam juz kilka lat, na bieząco dokarmiany i wykorzystywany wlasciwie nie przebywa w Zobacz więcej
Pyszny chleb razowy, jak z piekarni:) Bo jest z piekarni - Tatter:) Wszedł już do naszego menu na stałe. Aż dziwne, że jeszcze go nie mam na blogu! Na początku robiłam go z odrobiną drożdży, teraz Zobacz więcej
i wystudzeniu chleba kroje go na kromki i zamrazam. Dzieki temu mam pozniej chleb na caly tydzien :) Polecam. Chleb pszenno-zytni z garnka (duzy bochen - w sam raz dla 6-osob. rodziny) Wieczorem: Zobacz więcej
czy Wy tez czasem nie macie ochoty na robienie miesnych obiadow lub tez nie macie pomyslow na takowy obiad?? ja ostatnio mam pustke w glowie, moze dlatego ze Oliver kreci nosem na wszelakie mieso w Zobacz więcej
posypac sezamem. Przykryc sciereczka i odstawic do ponownego wyrosniecia, az ciasto podwoi swoja objetosc - powinno to zajac okolo 40 min. Wyrosniete ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 230C ( Zobacz więcej
Przepis znalazłam na blogu Tatter o chlebie .Zrobiłam zakwas 166% ,który do nie dawna był dla mnie czarną magią ale tak się z uporem wczytywałam w te hydracje iż w końcu eureka! odkryłam jak się do Zobacz więcej
To obecnie moj ulubiony chleb - mozna powiedziec - najlepszy przyjacielmojej diety;) Zdecydowanie najbardziej lubie chleby zytnie na zakwasie, a ten jest po prostu the best :) Po pierwsze, zawsze mi Zobacz więcej
nastepnego dnia nie moglam piec. Pieklam, dopiero za kilka dni. Naprawde sie balam, czy da rade. Ponoc im starszy, tym lepszy (przynajmniej jesli o zakwas chodzi ;) ale nigdy nic nie wiadomo... Nie Zobacz więcej
Wrzesniowe pieczenie zaproponowane przez Amber zaoowocowalo kolejnym pysznym chlebem. Tym razem Wisla z bloga Zapach chleba, wybrala dla nas propozycje J.Hamelmana na chleb oliwkowy. Do ciasta Zobacz więcej
szklanki wody 1 i 1/4 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki suchych drozdzy Wszystkie skladniki umieszczamy w misce i mieszamy krotko reka lub lyzka. Tylko do polaczenia. Bez zagniatania, miksowania. Zobacz więcej
. Wyjmij bagietki z pieca. Wylacz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki na kilka centymetrow, wsun ponownie chleb do pieca i zostaw az do schlodzenia pieca bez blaszek. W ten sposob bagietki zachowaja Zobacz więcej
. Dopoki nie ma na nim czarnych plamek, zakwas rosnie wlasciwie.Dnia 4rtego dodajemy do zakwasu reszte skladnikow na ciasto, dobrze wymieszac. Odstawic na okolo 3h w cieple miejsce. Po 3ch godzinach Zobacz więcej
, czyli jedzeni... 23 godziny temu Kulinarne Szaleństwa Evity Łosoś atlantycki teriyaki w pysznym towarzystwie - *Łosoś teriyaki jest przepyszny.A podany w towarzystwie fasolki i pomidorków smakuje Zobacz więcej
*Romanesco, il Circuito di Eccellenze dei ristoratori e dei prodotti tipici della Ci... 2 dni temu JakBydlet.cz Vloupání do bytů o desetinu přibylo, rodinných domů bylo naopak vykradeno méně - 2 dni Zobacz więcej
méně - 2 dni temu W mojej kuchni Karkówka w sosie własnym wg Aleex - *Maj, jak co roku, przecieka mi przez palce. Siedzę w pracy. Wiem, nic nowego. Jednak w dzisiejszych czasach biurokracja jest tak Zobacz więcej
- da leccarsi le dita... - Obiad w 25 minut - Chudnę sobie - Hafty Beaty - kuchnia.tv - najnowsze przepisy - Internetowa cukierenka Olcik - La cucina gustosa - Risi&Bisi - Agatek - Blog Ancora - Zobacz więcej
Christophera Borek z nadzieniem mięsno-serowym. - Dla tych ,którym znudził się klasyczny borek z serem i szpinakiem, proponuję nadzienie mięsne. Ja zrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo Zobacz więcej