chleb ciemny z orzechami i rodzynkami

Ciasteczka robią się w kilka chwil. Pyszne. pełne orzechów, rodzynek, migdałów, ale mogą być z czym tylko zechcesz. Od Ciebie zależy co do nich dodasz. A i tak zawsze będą pyszne. Niech miło Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kornik w kuchni
Chleb pszenny z rodzynkami

Chleb pszenny z rodzynkami 22

Jeśli chodzi o blogowanie, z tym ostatnio mi niezbyt po drodze. A to zbyt gorąco, a to jestem chora, a to inne rzeczy zaprzątają głowę. Ale chleb raz na jakiś czas człowiek upiecze i tak chleb - Zobacz więcej
"Dobre malarstwo jest jak dobre gotowanie. Można je spróbować ale nie wyjaśnić" Maurice de Vlaminck Pewnie większość z was zastanawia się co to jest kunafa (możecie się też spotkać z nazwą knafeh lub Zobacz więcej
Ostatnio na blogu królują wypieki słodkie i wytrawne, dietetyczne i zupełnie nie... Tym razem pora na lekko słodkie bułeczki z orzechami i żurawiną. Doskonałe do jedzenia bez dodatków lub z dżemem, Zobacz więcej
Niedawno ponownie zabrałam się za wyhodowanie domowego zakwasu, więc przygotujcie się,żebędziemasa pysznych i zdrowych chlebków :). Dzisiaj bardzo nowoczesny bochenek z rodzynkami i orzechami Zobacz więcej
W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich przedstawicielek płci pięknej, dzielę się z Wami przepisem - pomysłem na słodki i wyjątkowy prezent. Wyjątkowy, bo własnoręcznie Zobacz więcej
Pełnoziarnisty chleb z kaszą jaglaną i rodzynkami | Smakowity Chleb Zasmakuj w Chlebowskich smaczkach Strona główna 944 przepisy 35 poradników Jak upiec pierwszy chleb? Smaczki od Chlebowskich Zobacz więcej
Dzisiaj w Warszawie spadł pierwszy tej jesieni śnieg. Zbliża się zima. A jak na zewnątrz temperatura spada, to rośnie ochota na aromatyczne, korzenne potrawy. Dlatego też przygotowałam przepis na Zobacz więcej
Kolejne i ostatnie już przed świętami śledzie. Pewnie po świętach zrobię jeszcze nie jedne, nie drugie a może i trzecie bo je uwielbiam, tymczasem podaję przepis na pyszne, aromatyczne i chrupiące Zobacz więcej
Składniki: • 1 kg obranych jabłek • 1 kg obranych gruszek • 1 kg śliwek wydrylowanych • 1 kg cukru • 20 dkg orzechów włoskich • 20 dkg rodzynek • 1 cukier waniliowy • 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: • Zobacz więcej
Dzisiaj w Warszawie spadł pierwszy tej jesieni śnieg. Zbliża się zima. A jak na zewnątrz temperatura spada, to rośnie ochota na aromatyczne, korzenne potrawy. Dlatego też przygotowałam przepis na Zobacz więcej
Dzisiaj kolejne "Wypiekanie na śniadanie". Piekliśmy chleb z rodzynkami i orzechami włoskimi Hamelmana z książki "Chleb " z małymi moimi modyfikacjami. Jak zawsze było pysznie. Ja przy okazji Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb z rodzynkami i orzechami

chleb z rodzynkami i orzechami 44

Przepyszny chleb z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem orzechów włoskich oraz rodzynek upieczony na podstawie przepisu Jeffrey Hamelmana. Przepis nachleb z rodzynkami i Zobacz więcej
Składniki na dwie keksówkę o wymiarach 10x 27 cm. Keksówki należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na biga: 110 g mąki pszennej typ 650 110 Zobacz więcej
Składniki na dwie keksówkę o wymiarach 10x 27 cm. Keksówki należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na biga: 110 g mąki pszennej typ 650 110 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami. Ernest Hemingway Przepis pochodzi z książki Richarda Bertineta. Jest to ciężki chleb, nie Zobacz więcej
Sezon na dynię już się rozpoczął więc zapraszam na pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z orzechami i rodzynkami. Pychotka Składniki: 3/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 i 2/3 szklanki mąki Zobacz więcej
Pozdrowienia z nowego mieszkanka! :) Walka przeprowadzkowa wciąż trwa, o czym świadczą dziesiątki kartonów stojące wciąż na podłodze, ale łóżko odgracone i spać się da. Co więcej - szafa też już Zobacz więcej
Przepis zapożyczyłam od Liski ztego bloga.Chleb jest w środku wilgotny a z zewnątrz chrupiący.Po prostu idealny.Najciekawsze jest to,że w ogole nie trzeba go wyrabiać.Cała filozofia polega na Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Święta cebula krewna zdechłej lilii strip-tease przyzwoity zasłania swym płaczem. Jan Twardowski Kolejny chleb z książki Richarda Bertineta “Dough: Simple Contemporary Breads”. Zobacz więcej