chleb ciemny z orzechami i rodzynkami

Ostatnio na blogu królują wypieki słodkie i wytrawne, dietetyczne i zupełnie nie... Tym razem pora na lekko słodkie bułeczki z orzechami i żurawiną. Doskonałe do jedzenia bez dodatków lub z dżemem, Zobacz więcej
Niedawno ponownie zabrałam się za wyhodowanie domowego zakwasu, więc przygotujcie się,żebędziemasa pysznych i zdrowych chlebków :). Dzisiaj bardzo nowoczesny bochenek z rodzynkami i orzechami Zobacz więcej
W związku z tym, że wielkimi krokami zbliża się święto wszystkich przedstawicielek płci pięknej, dzielę się z Wami przepisem - pomysłem na słodki i wyjątkowy prezent. Wyjątkowy, bo własnoręcznie Zobacz więcej
Pełnoziarnisty chleb z kaszą jaglaną i rodzynkami | Smakowity Chleb Zasmakuj w Chlebowskich smaczkach Strona główna 944 przepisy 35 poradników Jak upiec pierwszy chleb? Smaczki od Chlebowskich Zobacz więcej
Dzisiaj w Warszawie spadł pierwszy tej jesieni śnieg. Zbliża się zima. A jak na zewnątrz temperatura spada, to rośnie ochota na aromatyczne, korzenne potrawy. Dlatego też przygotowałam przepis na Zobacz więcej
Kolejne i ostatnie już przed świętami śledzie. Pewnie po świętach zrobię jeszcze nie jedne, nie drugie a może i trzecie bo je uwielbiam, tymczasem podaję przepis na pyszne, aromatyczne i chrupiące Zobacz więcej
Składniki: • 1 kg obranych jabłek • 1 kg obranych gruszek • 1 kg śliwek wydrylowanych • 1 kg cukru • 20 dkg orzechów włoskich • 20 dkg rodzynek • 1 cukier waniliowy • 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: • Zobacz więcej
Dzisiaj w Warszawie spadł pierwszy tej jesieni śnieg. Zbliża się zima. A jak na zewnątrz temperatura spada, to rośnie ochota na aromatyczne, korzenne potrawy. Dlatego też przygotowałam przepis na Zobacz więcej
Miękki chlebek z chrupiącą skórką o lekkosłodkawym smakumarchewki i rodzynków z chrupiącymi pod zębami orzechami włoskimi. Smak tego chlebka przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Jest przepyszny, Zobacz więcej
Sezon na dynię już się rozpoczął więc zapraszam na pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z orzechami i rodzynkami. Pychotka Składniki: 3/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 i 2/3 szklanki mąki Zobacz więcej
Składniki: 250g mąki, 2 szklanki mleka, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, jajko, łyżeczka soli, 3 duże jabłka, garść orzechów włoskich, łyżeczka cynamonu, 2 - 3 łyżki rodzynek Przygotowanie: Zobacz więcej
Mocno czekoladowy spód, kremowy, bogaty w smaku sernik najeżony bakaliami i fikuśna beza na wierzchu. Pyszny deser. Bezę wyciskałam dekoratorem z końcówką gwiazdka, ale nieregularne górki i dołki Zobacz więcej
Moje książki kucharskie nie mają ze mną łatwo. Cały czas wkładam je i wyciągam, wertuję i zaznaczam karteczkami przepisy, które MUSZĘ wypróbować. Mam książki, w których co strona to zdjęcie, ale mam Zobacz więcej
Orzechowy chlebek z żurawiną i rodzynkami który smakiem przypomina chałkę . Najlepiej smakuje sam lub ze słodkimi dodatkami : dżemem , miodem czy białym serem. Do tego kubek mleka lub kakao. Zobacz więcej
Zrobiłam je już jakiś czas temu i chyba musiało odczekać swoje, żeby mogło się znaleźć na blogu :) Kolejne ciasto z cukinią, równie smaczne jak poprzednie, wilgotne oraz aromatyczne za sprawą Zobacz więcej
Dzisiaj kolejne "Wypiekanie na śniadanie". Piekliśmy chleb z rodzynkami i orzechami włoskimi Hamelmana z książki "Chleb " z małymi moimi modyfikacjami. Jak zawsze było pysznie. Ja przy okazji Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb z rodzynkami i orzechami

chleb z rodzynkami i orzechami 43

Przepyszny chleb z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem orzechów włoskich oraz rodzynek upieczony na podstawie przepisu Jeffrey Hamelmana. Przepis nachleb z rodzynkami i Zobacz więcej
Składniki na dwie keksówkę o wymiarach 10x 27 cm. Keksówki należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na biga: 110 g mąki pszennej typ 650 110 Zobacz więcej
Składniki na dwie keksówkę o wymiarach 10x 27 cm. Keksówki należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na biga: 110 g mąki pszennej typ 650 110 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm: Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami. Ernest Hemingway Przepis pochodzi z książki Richarda Bertineta. Jest to ciężki chleb, nie Zobacz więcej