chleb czosnkowo

Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i Zobacz więcej
Chleb czosnkowo-ziołowy Potrzebujemy: Rozczyn - 25g drożdży - 300ml cieplej wody - szczyptę cukru Ciasto: - 0,5kg mąki pszennej - 2 łyżeczki soli - 80g miękkiego masła - 2 duże ząbki czosnku - świeże Zobacz więcej
Chleb czosnkowo - serowy 150 ml wody1 opakowanie drożdży instant (7 g)1 łyżeczka cukru100 g mąki pszennej typ 650--------------------------ciasto:250 ml wody ok. 400 mąki pszennej typ 6502 łyżki mąki Zobacz więcej
Kiedy macie dość już wędlin czy serów, a może najnormalniej w świecie, macie ochotę na pyszną i zdrową kanapkę inaczej, to pasta czosnkowo-fasolowa Was usatysfakcjonuje. Natrafiłam na nią w „ Zobacz więcej
Szynka do chleba w wersji czosnkowo-cebulowej ok 2 litrów wody ok 1,2kg szynki wieprzowej 1,5 łyżki soli 1/2 opakowania soli czosnkowej 1 kostka bulion na żeberkach 12 kulek ziela angielskiego główka Zobacz więcej
, przeciśnięte przez praskę pieprz sól żółty ser 1 duży okrągły chleb Masło, pietruszkę, czosnek, sól, pieprz włożyć do blendera i zmiksować (można też dokładnie wszystkie składniki wymieszać). Chleb Zobacz więcej
Kiedy pierwszy raz spróbowałam go u Karolci, wiedziałam, że to jest to! Okraszony masłem czosnkowo-ziołowym, bogato nadziany serem i zapieczony na rumiano chleb zachwyci każdego. To prosta i efektowna Zobacz więcej
To nie do końca chleb, bardziej gotowa kanapka, tyle że na ciepło. Bo na ciepło smakuje najlepiej. To dobrze, bo chleb ten znika w tempie błyskawicznym zaraz po upieczeniu ;) Nawet jeśli nie odczuwamy Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Gotuję, bo lubię Czytając przepis, długo nie mogłam załapać, jak ten chleb się właściwie składa. Nie wierzyłam też, że można go odrywać, a nie kroić. Ale co tam - wyrobiłam ciasto, Zobacz więcej
Wszyscy jeszcze konsumują świąteczne potrawy? Mały ruch na blogu, a ja już za Wami tęsknię My też już mamy dosyć „dojadania”. Postanowiłam zrobić aromatyczny domowy chlebek, do którego wystarczy Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - chleb (waga - 500g), - 100g masła, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka ziół prowansalskich, - szczypta soli morskiej, - 150g żółtego sera. WYKONANIE Chleb nacinam bardzo ostrym nożem w kratkę Zobacz więcej
Kocham buraki. Tak ogólnie, w każdej formie, w formie barszczu, surówki, frytek i pasty do kanapek. To właśnie pastę dziś chcę wam przedstawić. Dla mnie smakuje jak święta, połączenie pasztetu Zobacz więcej
U nas na żadnym grillu nie może zabraknąć chleba z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Chleb, którego każda kromka posmarowana jest takim masełkiem, po złożeniu upieczony jest w folii aluminiowej na Zobacz więcej
Masło czosnkowo-koperkowe to numer obowiązkowy do chleba pieczonego na grillu i do domowych bułeczek. A skoro już w domu zawitał chleb, musiało się pojawić także to łatwe i aromatyczne smarowidło. Zobacz więcej
Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Grzanki

Grzanki 1783

0
Rewelacyjne, chrupiące grzanki z nutą czosnkowo-tymiankową- wspaniale sprawdzają się jako dodatek do zup. Proste w wykonaniu I wspaniałe w smaku :) Zaczynamy: Składniki 5-6 kromek chleba 100 ml oliwy Zobacz więcej
Chleb z grilla z masłem czosnkowo-ziołowym Składniki: 1 bochenek chleba krojonego Masło: 500g.opakowanie masła roślinnego ( 1 duże opakowanie) 5 ząbków czosnku 1 opakowanie ziół prowansalskich 1/2 Zobacz więcej
Oryginalne i aromatyczne tosty sprawdzą się jako dodatek do mięs na każdym spotkaniu przy grillu : Składniki na masło czosnkowo-ziołowe: 3 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich Zobacz więcej
Sałata łosoś wędzony na ciepło cebulka sos miodowo - czosnkowo - cytrynowy Czas:15 min Składniki: sałata 120 g łososia wędzonego na ciepło 1/2 białej cebuli 1/2 ogórka świeżego sos: 2 łyżki oleju Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciachomania
ZUPA KREM Z BROKUŁÓW

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW 724

3
cebulą, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 10 minut. Po tym czasie dodać podzielony na różyczki brokuł (można z częścią łodygi, o ile nie jest zbyt twarda). Gotować kolejne 10 minut. W Zobacz więcej