chleb komosy

Ostatnio niezwykle popularne są tak zwane „superfoods”, produkty o niewiarygodnych właściwościach odżywczych, które traktowane są jak superbohaterowie w swoim fachu. Należy do nich między innymi Zobacz więcej
Waga mi zwariowała. Nic nie pomogła zmiana baterii, cyferki skaczą jak szalone i nie chcą się zatrzymać. Czarna rozpacz, co ja zrobię bez wagi, jak ja upiekę chleb... Ale z drugiej strony, że niby ja Zobacz więcej
Bezglutenowy chleb na zakwasie z dodatkiem komosy ryżowej (keksówka ok. 18 cm) - 150 g zakwasu bezglutenowego - u mnie ryżowy (dokarmionego ok. 8-12 h przed pieczeniem chleba) - 250 g wody - 100 g Zobacz więcej
Karmelowe tosty francuskie z chleba bez laktozy i glutenu (Damhert) podane z jogurtem naturalnym, awokado i poppingiem z komosy ryżowej Zobacz więcej
Wczoraj miałam przyjemność poprowadzić warsztaty kuchni bezglutenowej w studiu kulinarnym Spoon. Uczestnicy przygotowali pudding jaglany z owocami i granolą, bezglutenowy chleb, pastę z soczewicy, Zobacz więcej
Chleb to coś czego na diecie bezglutenowej brakuje wielu osobom, jednak jak się okazuje można jeść chleb bezglutenowy bez chemii i bardzo smaczny! Jestem z niego podwójnie dumna, bo to chlebek z Zobacz więcej
jest pięć rodzajów: z chia, spiruliną, pomidorem i bazylią, papryką i komosą ryżową oraz w stylu chleba maca. Wszystkie są chrupiące, smaczne i poddawane obróbce jedynie do temperatury 42 C.Dzięki Zobacz więcej
oleju konopnego i blenduję powoli i delikatnie, na najniższych obrotach, na puszysty "serek" przypominający serek twarogowy na "A" pewnej firmy na "H", który kiedyś bardzo lubiłam smarować sobie na Zobacz więcej
Witajcie! Zapraszam dziś na trzy szybkie propozycje śniadaniowe dla mamy i rocznej córeczki. A wszystko w nowej formie, bo zaprezentowane za pomocą filmu. Taka forma to dla mnie nowość i nie ukrywam - Zobacz więcej
Upiekłam chleb na proszku do pieczenia. Pierwszego dnia chleb był bardzo smaczny, nie kruszył się, był miękki i wilgotny. Drugiego już nie było tak fajnie. Ja nazywam to syndromem wypieków Zobacz więcej
bardzo zdrowej i wartościowej komosy ryżowej, z awokado, rzodkiewką i jajkiem w cytrynowej salsie, która nadaje świeżości potrawie. Całość bardzo sycąca i smaczna i gdyby nie 'ta' rzodkiewka, bez Zobacz więcej
Kilka dni temu zakończyła się moja druga akcja kulinarna organizowana równocześnie na Durszlaku i Mikserze. Tym razem próbowałam zachęcić Was do próbowania nowych smaków albo po prostu pokazania do Zobacz więcej
Moja zabawa z gryką trwa, po chlebie przyszedł czas na granolę. Kiedyś kasza gryczana kojarzyła mi się ze skromnym i nieco nudnym posiłkiem. Nigdy nie przyszło mi na myśl, żeby jeść ją na słodko. Zobacz więcej
Niedawno pokazywałam Wam przepis na prosty chleb pełnoziarnisty i wtedy byłam przekonana, że już prościej się nie da... A jednak ! Czytając jednego z zagranicznych blogów pod przepisem na wegański Zobacz więcej
i złotymi rodzynkami na śmietance kokosowej, zlepione łyżką miodu Skończyła się moja ukochana jaglanka, do gotowania wrzuciłam dodatkowo dwie łyżki komosy. Inspirację na gruszkę w kaszy ukradłamEwie Zobacz więcej
, zależy czy lubicie mniej lub bardziej słone), oprószam dodatkowo solą, dodaję łyżkę oleju kokosowego bezzapachowego lub oleju konopnego i blenduję powoli i delikatnie, na najniższych obrotach, na Zobacz więcej
rzodkiewki oraz pieczone słodkie ziemniaki; do tego musztardowo-szczypiorkowy vinaigrette (tak jak w zeszłorocznym przepisie – klik). I oczywiście quinoa, która idealnie do takich sałatek pasuje. A Zobacz więcej