Chleb bezglutenowy kukurydziany - przepis na ten chleb znalazłam tutaj, ale dla mnie niestety nie był to najlepszy chleb jaki jadłam. Przyznam jest miękki i delikatny, ale słabo wyrasta na proszku,
Zobacz więcej
Żenujący Żart Prowadzącego #2: Ten sam co w ostatnim poście, ale z innym zakończeniem... Gość luksusowego hotelu składa u kelnera zamówienie: - Poproszę dwa gotowane jajka. Jedno tak miękkie, że
Zobacz więcej
Chleb kukurydziany to wypiek amerykanski. Fuzja tradycjirdzennych mieszkancow i ich kolonizatorow. Nalezy do wypiekow tzw. quick bread czyli chlebow rosnacych przy udziale srodkow spulchniajacych a
Zobacz więcej
Southern cornbread to amerykański chleb kukurydziany, kojarzony szczególnie z kuchnią południową. Jest wiele wersji i sposobów jego przygotowania, ale w wersji podstawowej wypiekany jest tylko z mąki
Zobacz więcej
W dobie GMO strach piec taki chleb, z tego powodu, że nie ma już chyba kukurydzy niemodyfikowanej genetycznie. Ja jednak zebrałem się na odwagę i go upiekłem. Wyszedł chleb o pięknej, chrupiącej
Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki maki kukurydzianej 0,5 litra maślanki 2 jajka łyżeczka sody 3/4 łyżeczki soli Wykonanie: Włączamy piekarnik na 200 stopni (termoobieg) i wkładamy od razu tortownicę z dwoma
Zobacz więcej
Jednym z najpopularniejszych składników w tradycyjnej kuchni amerykańskiej jest oczywiście kukurydza, która była obecna na tym kontynencie na długo przed przybyciem odkrywców z Europy. Z kukurydzy, a
Zobacz więcej
Chleby,chlebki,podpłomyki 2013/12/06 , Gosia Chleb kukurydziany na poolish czyli polskim rozczynie drożdżowym upiekłam w ramach listopadowej piekarni organizowanej na blogu Kuchennymi drzwiami. W tym
Zobacz więcej
Źródło: kadr z filmu Zielona Mila Zielona Mila za każdym razem wyciska łzy, więc zamiast obejrzeć jakąś komedię to głupia zafundowałam sobie taki nostalgiczny klimat podczas świąt… hehe. Chociaż z
Zobacz więcej
Chleb kukurydziany jest bardzo delikatny i smaczny a dzięki obniżonej zawartości glutenu, dodatkowo zdrowszy. Składniki: - 1 szklanka mąki kukurydzianej - 1 szklanka mąki pszennej - 1 opakowanie
Zobacz więcej
Wyrobami z mąki kukurydzianej zachwyciliśmy się jakiś czas temu, piekąc bułki. Specyficzny smak, piękny kolor i szereg walorów odżywczych,sprawił że ponownie wybrałam ten typ mąki. Tym razem upiekłam
Zobacz więcej
Nietolerancja glutenu, w mniej lub bardziej nasilonej formie, to dziś powszechna przypadłość. Jak podkreślają specjaliści, większość osób z nietolerancją nie zdaje sobie sprawy ze źródła swoich
Zobacz więcej
Przepis odkryty naKwestii Smaku,wielokrotnietestowany i przystosowany do pieczenia w automacie. Gorąco polecam!! Składniki: 500 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 350 ml wody 1 jajko 1 łyżka
Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Kwestia Smaku Fot. Ewa Kupuję czasem różne mąki i nie wiem potem, co z nimi robić ;) Tym razem sposób na wykorzystanie mąki kukurydzianej. Chleb trzeba szybko zjeść, bo już na
Zobacz więcej
18 stycznia 2012 Chleb kukurydziany Miękki, żółciutki chlebek drożdżowy o nieco innym smaku (w porównaniu z chlebem pszennym). Pierwszy raz jadłam chleb kukurydziany i jestem pozytywnie zaskoczona.
Zobacz więcej
Odkąd zjadłam po raz pierwszy kurczaka w KFC poszukiwałam tej panierki.... do teraz. Miliony sposobów, a to z płatkami kukurydzianymi, a to z płatkami owsianymi wiele wiele innych nietrafionych
Zobacz więcej
Już od dawna planowałam upiec ten chleb. Mąka kukurydziana czekała, jakoś o niej zapomniałam, ale w końcu jest, udało się. Powstał piękny, złocisty bochenek w żółte kropki:) Dodatek mąki
Zobacz więcej
Kolejny przepis z książki Potrawy z ciasta drożdżowego. Bardzo spodobało mi się pieczenie domowego chleba. Piekłam już kilkakrotnie różne wersje, ale wciąż nie znalazłam idealnej wersji. Chleb
Zobacz więcej
Chlebek wypatrzony wKuchni bez glutenu. Ujął mnie jego widoczny na tamtejszym zdjęciu, miękki i delikatny miąższ. I nie zawiodłam się - chleb faktycznie jest mięciutki i choć z mąki kukurydzianej, to
Zobacz więcej
Pyszny bochen mam dziś do pokazania. Kukurydziany chleb to alternatywa dla osób które nie mogą jeść glutenu. Chleb smakuje inaczej niż ten pszenny, jest lekko słodkawy ale jest równie dobry i warto go
Zobacz więcej