chleb kukurydziany na zakwasie

Kolejny chleb na zakwasie, tym razem z dodatkiem mąki kukurydzianej i równie smaczny jak pozostałe chleby :) Składniki i wykonanie : Zaczyn, który należy przygotować na 12 godzin przed pieczeniem : - Zobacz więcej
To pierwszy chleb na zakwasie jaki upiekłam, jeden z moich ulubionych. Ponieważ jest to chleb z mąk bezglutenowych i nie zawiera drożdży, nie wyrasta zbyt mocno. Za to długo zachowuje świeżość, jest Zobacz więcej
Chleb żytnio- kukurydziany na zakwasie Sourdough rye and corn bread, for English scroll down Lubię chleby z dodatkiem mąki kukurydzianej, przede wszystkim dlatego, że nadają upieczonemu bochenkowi Zobacz więcej
Chleb na żytnim zakwasie z mąki pszennej 750 z domieszką mąki kukurydzianej. Przepis podstawowy w albumie Pieczywo na zakwasie. Z tą różnicą – zamiast 600g mąki żytniej typ 720 dajemy 400g mąki Zobacz więcej
To kolejny chleb, do którego wykorzystuję mąkę kukurydzianą. Nadaje ona wypiekom specyficzny posmak i charakterystyczny jasny wygląd. Składniki: - 200g (około 1 szklanka)zakwasu żytniegodokarmionego Zobacz więcej
Robiłam chleb. Miał być najzwyklejszy, z dodatkiem zakwasu. Jednak przypadkowo wpadła mi w ręce mąka kukurydziana i przypadkowo wpadła do ciasta... Efekt? Bardzo fajny ;-) Chleb kukurydziany z ziołami Zobacz więcej
z niej przyrządzić muszę się udać do sklepu ze zdrową żywnością. Jako że smak tej mąki bardzo mi odpowiada, wykorzystałam ją do upieczenia kilku chlebów, z których pierwszy jest zupełnie beglutenowy Zobacz więcej
Kuchnia Gucia: Chleb kukurydziany na poolish i zakwasie JADŁOSPIS JADŁOSPIS : sobota, 30 listopada 2013 Chleb kukurydziany na poolish i zakwasie W ramach wspólnego internetowego pieczenia Zobacz więcej
Dziś kanapki :) Przepis na wczorajszy omlet kukurydziany (klik) został już uzupełniony :) To coś co znajdowało się obok omleta to orzechy pecan :) Chleb żytnio-pszenny na zakwasie z jajkiem, Zobacz więcej
Chleb żytni z żurawiną, pasta marokańska z kurczakiem i chilli, szynka z indyka, ogórek, ser kozi, figi, suszone pomidory, koper. Tortilla kukurydziana ze szpinakiem, cheddarem, serkiem ziołowym, Zobacz więcej
Chleb pszenno-kukurydziany z żurawiną Jestem uzależniona od chleba własnoręcznie pieczonego . Taki mi najbardziej smakuje a do tego zapach unoszący się podczas pieczenia - bezcenny :) Tym razem Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Chleb słoneczko :)

Chleb słoneczko :) 171

1
Za oknem słońce i na talerzu słońce :) Chleb słoneczko, bo... jest okrągły, a dzięki mące kukurydzianej, pięknie żółty. 1 kromka, ok. 50g : 109 kcal, białko:2g, węglowodany:24g, tłuszcz:1g 200g Zobacz więcej
Przepis wymyśliłam i chlebek upiekłam w ramach zabawy "Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica", producent margaryny "Smakowita". Składniki: 1-1,5 szklanki zakwasu Zobacz więcej
Jeszcze jeden chlebek upieczony przeze mnie w ramach zabawy "Upiecz Smakowity Chleb!", której patronem są Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica", producent margaryny "Smakowita". Tym razem połączenie mąki z Zobacz więcej
Dziś troszkę lżejszy chleb niż w ostatnim wpisie oraz bardziej wilgotny. (Podejrzewam że wilgoć nadała mu mąka kukurydziana która jest w jego składzie, ale pewności nie mam, więc będę musiał zrobić Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Bezglutenowy chleb ryżowy

Bezglutenowy chleb ryżowy 976

0
Składniki: 350 g zakwasu ryżowego 100 g mąki ryżowej 100 g mąka gryczana 100 g mąka kukurydziana 200 g wody 1 łyżka siemienia lnianego 1 i 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Siemię lniane zalej gorącą Zobacz więcej
Chleb na zakwasie na diecie bezglutenowej - marzenie,a jednak można. Zakwas przygotowałam 4 dni wcześniej. Dodatkowo przygotowałam: 10 g drożdży 500 g mąki bezglutenowej (użyłam Piekarz i Ekstra Zobacz więcej
Razowiec z jaglanką i płatkami owsianymi na zakwasie to świeżutki chlebek z domowej piekarni, z pewnością będzie smakował nadzwyczajnie! Składniki 2 szklanki mąki pszennej typ 650 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Domowy chleb orkiszowy ze słonecznikiem i suszonymi śliwkami posmarowany dżemami brzoskwiniowym oraz rokitnikowym świeży, upieczony przeze mnie chleb z mąki orkiszowej, ryżowej i kukurydzianej na Zobacz więcej
Pamiętacie jeszcze Pana Gino D'Acampo? Tak, to ten przystojniak od włoskiej kuchni. Dziś kolejny chleb z jego niezawodnej książki "Italian home baking". Jak zawsze wyszedł wyśmienicie. Chleb Zobacz więcej