chleb kwasie

przEKOnseczki
przEKOnseczki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
przEKOnseczki
chleb na kwasie chlebowym

chleb na kwasie chlebowym 66

1
{{headerMessage}}
składniki: (na dwa chleby mniejsze lub jeden bardzo duży) - 500 g maki z pełnej przemiału - 400 ml kwasu chlebowego naturalnego - 3 łyżki miodu - 50 g drożdży - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki mąki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nosiłam się z zamiarem podania jakiegoś sensownego przepisu na zakwas chlebowy oraz sam chleb. Niestety moje eksperymenty ze współczesnymi przepisami wyszły dość blado i postanowiłam podejść do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robienie domowych chlebów uzależnia, chce się robić coraz to nowe z różnymi dodatkami. Swoją przygodę z domowym pieczywem można zacząć od łatwiejszych chlebów na drożdżach a z czasem zacząć piec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb w którym jedynym "mokrym" składnikiem jest kwas z ogórków kiszonych. Dzięki jego dodatkowi smakuje "prawie" jak chleb na zakwasie ;) Skórka jest niezwykle, bardzo przyjemnie, chrupiąca. Środek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Eksperymentów w domowej piekarni ciąg dalszy:) Zazwyczaj dodaję do ciasta wodę i miód, ale spróbowałam zastąpić je kwasem chlebowym. Jestem bardzo zadowolona z efektu - chleb smakuje wspaniale. Już Zobacz więcej
foudre
foudre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
foudre
Chleb na kwasie z ogórków kiszonych

Chleb na kwasie z ogórków kiszonych 50

1
{{headerMessage}}
Brzmi dziwnie, ale to prawda. Można upiec chleb na bazie kwasu z ogórków kiszonych. Sposób ten jest szybki i oszczędny. W przyjemny i łatwy sposób można wykorzystać „wodę z ogórków”, którą zazwyczaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten chleb jest po prostu rewelacyjny. Robiłam go dwa razy (w ciągu dwóch dni :) i zdecydowanie jestem jego fanką. Za pierwszym razem trochę improwizowałam, połączyłam kilka przepisów. Chleb nie był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu na moim blogu pojawił się przepis na chleb na kwasie z ogórków kiszonych. Od tamtej pory robię go bardzo często, uwielbiam ten smak! Wprowadziłam kilka praktycznych zmian, dzięki czemu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb bardzo dobry na Święta i nie tylko. Upiekłam go co prawda teraz, jeszcze przed Świętami, ale za dwa dni zamierzam go upiec ponownie, wtedy zrobię go w wersji razowej. Wczoraj smakował nam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400 g mąki pszennej (u mnie typ 450); 250 ml kwasu z kiszonych ogórków; 20 g świeżych drożdży; 1 łyżka ziaren siemienia lnianego + odrobina do posypania po wierzchu; 1 łyżka ziaren Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: - 10 g drożdży - 2 łyżki zakwasu żytniego(opcjonalnie) - 150 ml kwasu chlebowego - 50 ml ciepłej wody - 200 g mąki żytniej - 100 g mąki pszennej - 200 g śliwek suszonych - sól -> Drożdże Zobacz więcej
to-fiyummy
to-fiyummy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TO-FIyummy
CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE ŻYTNIM

CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE ŻYTNIM 106

0
{{headerMessage}}
Za granicą trudno znaleźć dobry chleb ,więc zrobiłam własny . Wcześniej przygotowałam zakwas żytni , który dokarmiałam przez 5 dni .Do chleba dodałam organiczne łuskane nasiona konopi ,które Zobacz więcej
Domowe-Wypieki.pl
Domowe-Wypieki.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe-Gotowanie.pl
Zakwas buraczany

Zakwas buraczany 889

3
{{headerMessage}}
Zakwas buraczany jest bardzo zdrowy, wzmacnia krew i podnosi odporność. Można pić go samego np. po szklance dziennie lub zużyć do przygotowania barszczu wigilijnego. Aby przyśpieszyć proces kiszenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Banalnie prosto, ale w smaku petarda! A do tego takie kanapeczki są mega zdrowe, ponieważ zawierają porządną dawkę zdrowych kwasów omega. 3 nieduże kromki chleba wiejskiego (najlepiej świeżego) 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kwas chlebowy Lato. Dowolne większe ukraińskie miasto. Centrum. Beczka z napisem „Kwas” i do niej kolejka spragnionych. Zwykły widok, od lat. Uwielbiam kwas. Ten ciemny, gazowany, słodki, schłodzony. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb niech żyje! Tylko samotny wygląda tak samotnie. . Jesień jest, orzechy pod nogami turlają się. Zróbmy coś pożytecznego, usuńmy je z drogi. Zróbmy coś pożytecznego, dla ciała, podniebienia i Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Razowy kwas chlebowy -

Razowy kwas chlebowy -  344

0
{{headerMessage}}
to orzeźwiający, lekko gazowany, a co najważniejsze - naturalny napój! Najlepszy na letni upały i nie tylko! (mam nadzieję że przyjdą:) składniki na 3 l kwasu 300 g - sucharków z żytniego chleba Zobacz więcej
Rudaa
Rudaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://rudaakuchnia.blog.pl/
Smażone boczniaki

Smażone boczniaki 4233

0
{{headerMessage}}
foto by Rudaa Boczniak jest grzybem zdrowym i o cudownych walorach smakowych. Posiada w sobie dużo witamin z grupy B, kwas foliowy, soli mineralnych. Podawany w najprostszej formie jaką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolacja którą przygotowałam w niedzielę, mamy zdrowy tłuszcz z łososia (kwasy omega), oraz twaróg który na kolację jest idealny bo nasze organizmy długo go trawią, jedyne co jest nie koniecznie Zobacz więcej