chleb mąka 2000

Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Chleb żytni na zakwasie.

Chleb żytni na zakwasie. 491

0
{{headerMessage}}
Przepis na chleb jesttutaj,tylko teraz z samej mąki żytniej 720, a zakwas dokarmiałem mąką żytnią 2000. Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb Morski  - z żurawiną

Chleb Morski - z żurawiną 70

1
{{headerMessage}}
Chleb Morskijeszcze raz. Tym razem z mieszanką mąk żytnich 700 i 2000, dodatkiem żurawiny i łyżeczką słodu diastycznego dodanego do zaparzanej mąki. Chleb aromatyczny i można go smakować jako deser Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis taki sam jak chleb żytni ze śliwkami, z tą różnicą, że zamieniamy śliwki na żurawinę oraz drugiego dnia zamiast mąki żytniej chlebowej dajemy mąkę żytnią razową 2000. Smacznego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapoczątkowało moje domowe pieczenie chleba. Ostatniego dnia 2011 roku, spróbowałam sama wykonać zakwas na chleb. Ale o tym później... Kto ma ochotę spróbować, proszę zaopatrzyć się w mąkę żytnią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny pyszny chlebek z mieszanek dostępnych u P.Adama..i jak zwykle wystarczy tylko woda, trochę czasu , piekarnik lub wypiekacz do chleba.. mieszanka do wypieku chlebadobrodziej orkiszowy woda Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
zakwas na żur

zakwas na żur 88

1
{{headerMessage}}
Po co kupować, kiedy możemy zrobić sami? :) 100 gramów mąki żytniej razowej ( typ 2000) skórki razowego chleba ( okrojone z dwóch kwadratowych kromeczek) 3 - 4 ząbki czosnku 4 szklanki wody Mąkę Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
Wuszt

Wuszt 128

0
{{headerMessage}}
Zapraszamy na http://wuszt.pl/ Jak żech głodny, toch do niczego. A jak się najym, to bych jyny leżoł Polecamy przepis na Chleb orkiszowo-razowy z automatu: 350 ml letniej wody, 450g mąki orkiszowej Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb Moskiewski

Chleb Moskiewski 93

0
{{headerMessage}}
Dawno nie piekłem tego chlebka a warty jest trochę większego zachodu. Tym razem wykorzystałem lekko palony słód pszenny, syrop kukurydziany i nowo nabytą mąkę żytnią 2000 bardzo grubo mieloną. Chlebek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowy nabytek (żytnia mąka do wypieku chleba) wypróbowana ;) Moja recenzja jest następująca: ciasto zdecydowanie lepiej się wyrabia, nie łamie się tak, ani nie kruszy, jest bardziej elastyczne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię chleb żytni, dlatego często piekę chleby właśnie z te mąki. Ten jest taki jak lubię, lepki, słodkawy od rodzynek. Polecam. Przepis Liski. Chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 150 g Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia dla nowicjuszy
Zakwas na żurek

Zakwas na żurek 90

0
{{headerMessage}}
Prawdziwy, tradycyjny śląski żur musi być zrobiony na domowym zakwasie. Co prawda znam kilka (ze dwie) firmy, które robią dobry zakwas, ale co domowe, to domowe. Weź: 5 - 6 łyżek (czubatych) mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis pochodzi stąd. Jestem zadowolona z efektu. Smak i konsystencja na piątkę. Idealny w duecie z kremową pastą z awokado (!). Mam nadzieję, że „z każdym następnym chlebem” nabiorę coraz więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe pieczywo jest najlepsze na świecie! Wie to zapewne każdy kto choć raz popełnił takowe własnoręcznie:) A po pierwszym kęsie kanapki z takiego chleba już wiesz, że będą kolejne- kolejne kanapki i Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Zakwas na Żurek

Zakwas na Żurek 38

0
{{headerMessage}}
Skład: szklanka mąki żytniej razowej (typ 2000) ok. 1 szklanki wody gorącej letnia woda ok. 2 szklanki 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego kromka chleba razowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zgodnie z obietnicą zamieszczam kolejny dzień z moich zmagań, z przygotowania zakwasu. Mój zakwas zaczyna żyć własnym życiem i powoli rośnie :) Składniki: 100g mąki żytniej razowej typ 2000 100ml Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
ŻYTNI NA ZAKWASIE

ŻYTNI NA ZAKWASIE 135

0
{{headerMessage}}
zaczyn gotowy, dodac pozostałe składniki i wymieszać, przełożyć do keksówki i do wyrośniecia na 1 godzinę. Piec w 220st na samy dole przez 15minut potem 25minut w 200st. 15minut przed końcem spryskać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 325 ml woda letnia, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka cukier, 490 gram-typ 750 mąka chlebowa, 100 gram-typ 2000 mąka żytnia, 3/4 szklanki otręby żytnio-pszenne, 2 łyżeczki płaskie drożdże suszone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny chleb na zakwasie żytnim, ale z samym razowych mąk. Jak na chleb razowy przystało jestciężkii niezbyt wyrośnięty, ale smaczny i bardzo sycący. Składniki (na 1 keksówkę silikonową): - szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki 200 g aktywnego zakwasu żytniego 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 200 g mąki pszennej razowej typ 2000 200 g mąki orkiszowej razowej typ 200 400 ml wody 2 płaskie łyżki suszonego oregano Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj bez zbędnych ceregieli. Przygotowania do Wielkanocy czas zacząć!! Zakwas na biały żur nastawiony. Przepis podajemy poniżej!! Zakwas na żurek Składniki: 5 łyżek mąki żytniej Typ 2000 500-600 ml Zobacz więcej