chleb na podpiwku

Tak jak wspominałem przy ostatnim wpisie teraz przepis nadesłany przez Witolda, mojego czytelnika. Za co oczywiście Witoldowi bardzo dziękuję :) A Witold pisze tak: "Wspaniały w smaku i zdrowy chleb. Zobacz więcej
Oprócz stoisk z serami, wędlinami, chlebem czy wypiekami, można było zobaczyć także te z rzemiosłem artystycznym, ginącymi zawodami, ze starociami czy typowo "odpustowe". Wystawy cieszyły oko, a Zobacz więcej
, to dajcie więcej cukru i mniej cytryny. Ale ja polecam ten swój, niedługo będę robił kolejną porcję :) 250 g chleba żytniego 125 g cukru 25 g rodzynków 10 g świeżych drożdży (lub 3 g suszonych) 2,5 Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal Smaku 2012

Festiwal Smaku 2012 527

1
i oddaniu jego organizatorów, którzy są prawdziwymi pasjonatami smaku. Odwiedzający Gruczno tak jak ja mieli okazję posmakować nowych odmian serów, pajdy chrupiącego chleba na zakwasie, gęsiego Zobacz więcej
rybne, że niedaleko wyrabiają swojski ser i masło, że ktoś wypieka swojski chleb, ktoś ma fantastyczne przetwory, a ktoś inny wędzi szynki. Już z tego tylko, przy minimalnych nakładach, można Zobacz więcej
Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.6 kuchenne fascynacje Blog > Komentarze do wpisu « Akcja domowy wyrób - ... Akcja domowy wyrób - ... » Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.6 Pozostałe : Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Chleb świąteczny

Chleb świąteczny 136

0
W kuchni produkcja idzie pełną parą. Uwielbiam gotować na święta, a zwłaszcza na Boże Narodzenie. Zwykle przypada mi w udziale wypiekanie ciast i chleba, tym razem robię też kilka dań wytrawnych. Na Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal smaku. Gruczno.

Festiwal smaku. Gruczno. 250

0
, jest piec w którym sposobem naszych babć na liściach chrzanu wypieka się na miejscu bochenki chleba. Jest tam też kuprowy, czyli miedziany gar, w którym nad ogniskiem smaży się słynne powidła Zobacz więcej
, że festiwal odbywa się na stokach niedużej dolinki, nie jest ułatwieniem dla jego rodziców) szliśmy dalej posilając się czasem jakąś niedużą pajdą chleba ze smalcem albo kawałkiem swojskiej Zobacz więcej
gastronomiczne: I miejsce: kapuśniak wiosenny – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Zamościu II miejsce: zupa rybna „Ucha” – Pierogarnia Zamojska, Elżbieta Blaszyńska III miejsce: kurczak po Zobacz więcej
smaku, że jedzony z chlebem, czy makaronem będzie ucztą samą w sobie. Jadłam jedne z najlepszych, podczas tego wyjazdu, pierogów z kapustą kiszoną i twarogiem oraz gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami Zobacz więcej