chleb na podpiwku

Tak jak wspominałem przy ostatnim wpisie teraz przepis nadesłany przez Witolda, mojego czytelnika. Za co oczywiście Witoldowi bardzo dziękuję :) A Witold pisze tak: "Wspaniały w smaku i zdrowy chleb. Zobacz więcej
Oprócz stoisk z serami, wędlinami, chlebem czy wypiekami, można było zobaczyć także te z rzemiosłem artystycznym, ginącymi zawodami, ze starociami czy typowo "odpustowe". Wystawy cieszyły oko, a Zobacz więcej
, to dajcie więcej cukru i mniej cytryny. Ale ja polecam ten swój, niedługo będę robił kolejną porcję :) 250 g chleba żytniego 125 g cukru 25 g rodzynków 10 g świeżych drożdży (lub 3 g suszonych) 2,5 Zobacz więcej
dodatków. Można również ugotować taką polewkę na podpiwku- wtedy ma znacznie lżejszy, kwaskowaty smak. SKŁADNIKI: 2 litry ciemnego piwa 1/2 litra słodkiej śmietany 3 żółtka 1 łyżeczka cukru 1 łyżka Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal Smaku 2012

Festiwal Smaku 2012 538

1
i oddaniu jego organizatorów, którzy są prawdziwymi pasjonatami smaku. Odwiedzający Gruczno tak jak ja mieli okazję posmakować nowych odmian serów, pajdy chrupiącego chleba na zakwasie, gęsiego Zobacz więcej
rolników. Współczesny turysta oczekuje solidnej, jasnej i przejrzystej oferty. To już nie włóczęga z kijem, który podróżuje autostopem, je mielonkę z konserwy i sypia byle gdzie, a choćby pod Zobacz więcej
Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.6 kuchenne fascynacje Blog > Komentarze do wpisu « Akcja domowy wyrób - ... Akcja domowy wyrób - ... » Akcja domowy wyrób - podsumowanie cz.6 Pozostałe : Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Chleb świąteczny

Chleb świąteczny 150

0
W kuchni produkcja idzie pełną parą. Uwielbiam gotować na święta, a zwłaszcza na Boże Narodzenie. Zwykle przypada mi w udziale wypiekanie ciast i chleba, tym razem robię też kilka dań wytrawnych. Na Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal smaku. Gruczno.

Festiwal smaku. Gruczno. 255

1
z nimi konkurować. Mnie zachwyciła różnorodność kwasów chlebowych dostępnych na festiwalu oraz znakomite wyroby litewskie: wędliny oraz chleby.Festiwal w Grucznie przyciąga całe rodziny. Dzieci Zobacz więcej
gastronomiczne: I miejsce: kapuśniak wiosenny – Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Zamościu II miejsce: zupa rybna „Ucha” – Pierogarnia Zamojska, Elżbieta Blaszyńska III miejsce: kurczak po Zobacz więcej
domu, o tych ludziach, których się poznało, historiach, które usłyszało, inności, której częścią stało się przez chwilę. Podróż to jest takie flow, którego nie umiem opisać słowami. W tym wypadku Zobacz więcej