chleb nie z pszenicy

{{headerMessage}}
Jeden z wielu domowych chlebów, ponieważ od kilku lat jemy tylko chleb z domowego wypieku. Tym razem z ziarnami pszenicy. Składniki: -1 kg mąki pszennej 650 -2 szklanki mąki żytniej -10 dkg drożdży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb Orkiszowy (bez pszenicy) Jest to przepyszny chlebek orkiszowy bez pszenicy, robi się go bardzo łatwo i szybko. A smakuje obłędnie.Zapraszam do pieczenia :) Składniki 650 g mąki orkiszowej (u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój księgozbiór powiększył się o nową pozycję, autorstwa Jeffreya Hamelmanna. Oczywiście należy natychmiast chociaż jeden przepis wypróbować, ale który tu wybrać? Wybrałem chleb pszenny z ziarnem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie było tu chlebów, mimo że piekę je kilka razy w tygodniu. Jednak najczęściej jest to nasz powszedni, zwykły-niezwykły żytni na zakwasie, urozmaicany słonecznikiem, siemieniem lnianym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To kolejna modyfikacja chlebka, który piekę co tydzień dla rodzinki. Tym razem dodałem ok. 200g łamanej pszenicy, zalanej wrzącą wodą noc przed pieczeniem. Do chleba dla urozmaicenia dorzuciłem także Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to jeden z moich ulubionych przepisów na chleb. Kiedyś piekłam go bardzo często. Przepis jest prosty , aledo jego wykonania potrzebujemy aż 24 godziny,bo... dodatkiem jest moczone ziarnopszenicy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię pieczenie domowego chleba. Nie tylkodlatego, że smakuje on lepiej niż całesetkiprzemysłowych chlebów,ale również cała procedura daje mi dużo radości i satysfakcji. Zapach roznoszący się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie samymi pierniczkami człowiek żyje. Teraz więc przyszła pora na wytrawny wypiek, czyli chleb. W Święta bez chleba ani rusz, a jużnajwiększaradośćjest wtedy gdy podamy naszwłasnoręcznieupieczony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czym bardzo zyskuje mój portfel. Tak też zrobiłam z owym nieszczęsnym żytem. Miałam pszenicę zachomikowaną w tym celu ze świąt, wprawdzie o połowę mniej niż w przepisie - no ale w końcu bez jaj, to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zarodki Pszenne to produkt otrzymany podczas przemiału ziarna pszenicy. Zarodek to najważniejsza pod względem fizjologicznym część ziarna, z której wyrastają kiełki. Zarodki Pszenne wyróżniają się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb na zakwasie z mąką z psznenicy durum Durum sourdough bread, for English scroll down Mąka z pszenicy durum ma w sobie coś tajemniczego. Wyglądem przypomina drobno zmieloną mąkę pszenną, ale kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne wspólne pieczenie za nami… Po raz kolejny Amber zaprosiła nas do wspólnego pieczenia chleba, tym razem był to tradycyjny włoski chleb z pszenicy durum (semoliny), wybrany przez Łucję, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb pszenny na żytnim zakwasie z otrębami i zalążkami pszennymi Jeszcze parę wpisów temu pisałam, że chleb jadam rzadko? Chyba ulegnie to diametralnej zmianie. Wczoraj zjadłam pół świeżo upieczonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam. Zapraszam na przepis odjechanego chleba z mąki pszenicy płaskurki i mąki żytniej ( żurkowej ). Jak to zwykle u mnie bywa, nie umiem utrzymać się w ryzach przepisów , nawet swoich własnych, a w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie kochani! Dziś mam dla Was super prosty i bardzo zdrowy przepis na chleb z mąki migdałowej. Przepis ten, chociaż idealny dla osób z alergiami pokarmowymi, znajdzie pewnie fanów wśród smakoszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiadomo czasu wymagają. I choć cierpliwość nie jest moją mocną stroną, tak na taki chleb warto czekać. Chleb pszenny z nasionami konopi i zarodkami pszenicy Potrzebne będą: 550g (4 szklanki) mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłam bardzo ciekawa jaki tym razem Amber zaproponuje chleb w naszej wirtualnej piekarni. Cieszyłam się nim do czasu, aż nie zaczęłam zbierać potrzebnych produktów do jego upieczenia. Jakież było moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
upieczony już chleb polecam Wam podziwiać u Renaty Sharman na Jej blogu Forks’N’Canvas- klik. Link jak formować Pane Ibleo- klik PANE IBLEO - tradycyjny chleb z pszenicy durum z Monte Iblei 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy weekend bez pszenicy już za nami i od razu musimy Wam coś wyznać...z powodu naszego roztargnienia musieliśmy przełożyć start akcji z 1 na 2 listopada. A wszystko dlatego, że zostaliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka porad odnośnie pieczenia (03.03.2014)Egzotyczne ciasto (27.02.2014)Chlebki z pieca i co mają z nimi wspólnego Bake Rolls (24.02.2014)Ciasto drożdżowe na Zobacz więcej