chleb nie z pszenicy

Chleb pszenny razowy z garnka - nie nocny Chleb pszenny razowy z garnka - nie nocny to mój własny zmodyfikowany przepis na pyszny, domowy chleb. Miałam ochotę na kolejne eksperymenty w wypiekaniu Zobacz więcej
Przepis znalazłam na stronie: twistedfood.co.uk. Trochę go zmodyfikowałam, ponieważ w oryginale jest użycie 6 jaj na 17 tacos, ja użyłam 4 na 16 tacos i było za dużo jajecznicy (no chyba że zrobimy Zobacz więcej
PANE IBLEO – TRADYCYJNY CHLEB Z PSZENICY DURUM Z MONTE IBLEI - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto Zobacz więcej
Prosty, szybki do przygotowania, lekki i bardzo smaczny deser składający się z pszenicy ekspandowanej, malin i jogurtu naturalnego. Uwierzcie mi na słowo, że jest to idealne połączenie smaków Jeżeli Zobacz więcej
Ukochane danie wakacyjne Króliczki – satay z kurczakiem. Szykuję je przynajmniej raz w tygodniu, a Malutka może jeść je od śniadania do kolacji i nigdy nie ma dość. Myślę, że mogłabym jej zostawić Zobacz więcej
Gdy nie masz czasu, aby poświęcić go na przygotowanie ulubionego deseru? Jesteś ciągle w biegu, ale nie możesz oprzeć się słodyczy. To jest przepis dla Ciebie! Prosty, szybki i smaczny bez potrzeby Zobacz więcej
W sklepach pojawiła się już młoda kapusta, jeszcze nie nasza, ale też pyszna Surówka z kapusty trochę inna niż zazwyczaj jednak równie pyszna! Surówka z kapusty jest prosta do zrobienia, może być Zobacz więcej
Mój księgozbiór powiększył się o nową pozycję, autorstwa Jeffreya Hamelmanna. Oczywiście należy natychmiast chociaż jeden przepis wypróbować, ale który tu wybrać? Wybrałem chleb pszenny z ziarnem Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Chleb z ziarnami pszenicy

Chleb z ziarnami pszenicy 50

Jeden z wielu domowych chlebów, ponieważ od kilku lat jemy tylko chleb z domowego wypieku. Tym razem z ziarnami pszenicy. Składniki: -1 kg mąki pszennej 650 -2 szklanki mąki żytniej -10 dkg drożdży Zobacz więcej
Chleb jaglano-owsiany na zakwasie z mąką z pszenicy durum Millet and oat sourdough bread with durum flour, for English scroll down Wiecie co jest najgorsze? Wyjeżdżając do Norwegii musiałam zostawić Zobacz więcej
Bardzo lubię pieczenie domowego chleba. Nie tylkodlatego, że smakuje on lepiej niż całesetkiprzemysłowych chlebów,ale również cała procedura daje mi dużo radości i satysfakcji. Zapach roznoszący się Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb gryczany na zakwasie i nie tylko

Chleb gryczany na zakwasie i nie tylko 113

Amber pytając się mnie o przepis na Tatarczuk podesłała otrzymane z okolic Radomia wskazówkina chleb gryczany. Nigdy nie kosztowałem Tatarczucha alewidziałem jego wspaniałe zdjęcia ispędziłem wiele Zobacz więcej
Dawno nie było tu chlebów, mimo że piekę je kilka razy w tygodniu. Jednak najczęściej jest to nasz powszedni, zwykły-niezwykły żytni na zakwasie, urozmaicany słonecznikiem, siemieniem lnianym, Zobacz więcej
Pyszna chrupiąca skórka.... wspaniały zapach.... delikatny miąższ.... czego chcieć więcej??? I jak tu nie objadać się w nocy? Nie mogłam się powstrzymać :PP Składniki: 15g drożdży 250g mleka 1 Zobacz więcej
Do zmiany nawyków żywieniowych zainspirowało mnie kilka kwestii: waga, książka oraz zdrowie. Początkowo mój poziom wiedzy pozostawiał wiele do życzenia, więc zaczęłam się edukować. Korzystałam z Zobacz więcej
Kochani! Witam Was po przerwie w Nowym Roku ;* Życzę piękna i szczęścia. Abyście robiąc w grudniu podsumowanie, pomyśleli sobie - 'to był d o b r y rok!' <3 <3 <3 Proszę przepis na kolejne Zobacz więcej
Bardzo fajna zimowa zupa. Zrobiłam ja dwa lata temu, kiedy została mi pszenica po zrobieniu kutii, bo w mojej rodzinie kutię robi się z pszenicy niełuskanej. Dzisiaj przepis ponownie się przydał. Zupa Zobacz więcej
Kolejne wspólne pieczenie za nami… Po raz kolejny Amber zaprosiła nas do wspólnego pieczenia chleba, tym razem był to tradycyjny włoski chleb z pszenicy durum (semoliny), wybrany przez Łucję, a Zobacz więcej
Nie samymi pierniczkami człowiek żyje. Teraz więc przyszła pora na wytrawny wypiek, czyli chleb. W Święta bez chleba ani rusz, a jużnajwiększaradośćjest wtedy gdy podamy naszwłasnoręcznieupieczony Zobacz więcej