chleb orkiszowy na żytnim zakwasie

Dzisiaj mam coś jednocześnie dla fanów pieczywa pszennego i żytniego. Chcąc pogodzić te dwa światy, dwa smaki, upiekłem pszenny chleb na żytnim zakwasie. Fajnie wyszedł. Zwarty miąższ, Zobacz więcej
Chleb pszenny na zakwasie żytnim (2 szt.) | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Chleb pszenny na zakwasie żytnim (2 szt.) – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, śląskiej i Zobacz więcej
Chleby na zakwasie to nasza codzienność, przeważnie są to chleby z ziarnami, niekiedy nawet z ich bardzo dużą ilością, ale bywa i tak, że mamy chwilowy ich przesyt i wówczas piekę chleby bez ich Zobacz więcej
Chleb orkiszowy na zakwasie żytnim Pierwszy w mojej karierze chleb orkiszowy i muszę przyznać, że się w nim zakochałam. Pyszny, bardzo aromatyczny. No i na zakwasie, choć z odrobiną drożdży. A na Zobacz więcej
Reklama w internecie Web Toolbar by Wibiya Get the zapach domowego pieczya widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info) Ostatnio upiekłam.......... Feedjit Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie 71

Słoik z zakwasem dostałam od swojej bliskiej koleżanki Ani. Razem z przepisem. Minął jeden dzień, a chleb był gotowy. :-) Bardzo smaczny. Na pewno będę go często piekła. :-) Czyli pierwsze koty za Zobacz więcej
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM RECEPTURA - CHLEB Z VERMONT J. HAMELMANA. Domowy chleb na zakwasie żytnim. Nie ma nic lepszego niż prawidłowo upieczony bochenek chleba. Idealnie cienka skórka, miąższ Zobacz więcej
Warto czasem pokombinować z różnymi składnikami, by uzyskać ciekawy smak domowego bochenka. Słodka dynia, chrupiące orzechy włoskie i żytni zakwas. Jeśli znudził Wam się tradycyjny pszenny chleb, Zobacz więcej
W końcu przyszedł czas na pieczenie bochenków chleba na kamieniu, a nie w foremce. Dziś postanowiłam upiec moim dzieciom chleb jasny i bez ziaren słonecznika. Do chleba przemyciłam jedynie mąkę żytnią Zobacz więcej
Na pyszny początek dnia proponuje orkiszowy chleb na żytnim zakwasie. Pyszny i aromatyczny, o miodowym posmaku. A przede wszystkim bardzo zdrowy. Zaczyn 30g aktywnego zakwasu 100g mąki żytniej 2000 90 Zobacz więcej
Cudownie pachnący chleb, naturalny i tak smaczny, że można go jeść tylko z masłem. Do jego wypieku nie trzeba wcale specjalnych wypiekaczy. Składniki na 1chleb (foremka 30cm x 11cm): 1 szkl. letniej Zobacz więcej
Składniki na keksówka 25cm 450 g mąki pszennej typ 750 (lub typ 650) Młyn Kopytowa 100 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej 200 g aktywnego zakwasu żytniego 310 ml letniej wody 10 głyżeczki soli sezam i Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że będę dziś korzystać z najróżniejszych mąk, jakie obecnie możemy kupić w sklepach. Co prawda mąka dyniowa, kasztanowa, kokosowa czy mąki orzechowe nie są Zobacz więcej
Pysznego chleba nigdy w domu dość prawda? A ponieważ ja ciągle coś zmieniam, coś dopisuję, coś ulepszam tym razem zapraszam na pyszny bochen żytnio-okiszowy. Czasochłonny może ale jest tego wart. Na Zobacz więcej
Full text Ten wspaniały chleb pszenny na zakwasie pszennym lub żytnim, który zawsze się udaje. Wykonanie tego chleba jest nieskomplikowane, choć trzeba przyznać ,ciasto czas swój musi mieć, zresztą Zobacz więcej
Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa wspomnę, że pieczenie własnego chleba wciąga. Jest coś magicznego w procesie powstawania pięknego bochenka ze składników tak niepozornych, jak mąka i woda... Na razie Zobacz więcej
To jest chyba jeden z najłatwiejszych chlebów na zakwasie, które do tej pory udało mi się upiec. Nie wymaga zbyt dużo, ładnie rośnie i smakuje wyśmienicie. Zakwas dojrzewa, nabiera sił, alewciąż Zobacz więcej
sloneslodkie
sloneslodkie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
słone i słodkie
Chleb na zakwasie żytnim

Chleb na zakwasie żytnim 729

Mój ulubiony.Z chrupiącą skórką, a w środku wilgotny. Smakuje jak typowyposki chleb. Pyszny. I co najlepsze - równie dobry na drugi czy trzeci dzień. Polecam! Składniki: 200 g zakwasu żytniego 500 g Zobacz więcej
Kolejny przepis z użyciem domowego zakwasu. Chleb z mąki żytniej razowej oraz orkiszowej. Warto poświęcić trochę czasu i uzbroić się w cierpliwość, gdy chleb będzie wyrastał. Bo taki chleb, tak Zobacz więcej
SLONCE
SLONCE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaSłońca
Chleb na żytnim zakwasie

Chleb na żytnim zakwasie 399

Chleb na żytnim zakwasie Składniki: 450 ml zakwasu żytniego 2 szklankimąki żytniej typ 2000 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 ml letniej wody, 1łyżkapłaska soli do smaku, 1 g pieprzu ziołowego Zobacz więcej