chleb polski pascal po polsku

{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam kolejny chleb firmy "Chleb Polski", tym razem pieniński chleb, pszenno-żytni z orkiszem. W skład mieszanki wchodzą: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 2000, mąka ciemna z pszenicy Zobacz więcej
dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Keftedes, pulpeciki po grecku

Keftedes, pulpeciki po grecku 86

0
{{headerMessage}}
Ostatnio interesują mnie kuchnie świata. Mam takie zmienne okresy, czasem jadłabym tylko tradycyjną kuchnię polską, a czasem właśnie lubię odmienne dania. Gdy zobaczyłam u Marty musakę, pomyślałam, ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Pascal po polsku") Składniki: 1 szklanka mąki żytniej chlebowej 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wody 1 łyżeczka cukru 20 g drożdży świeżych 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 czerwonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wygrała Pani Serwusowa i w nagrodę otrzymała książkę z autografem i osobistą dedykacją od … Lorraine Pascale. Tak to ona była telewizyjną i książkową (Baking Made Easy) sensacją w Wielkiej Brytanii. Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Pascal kontra Okrasa - 52 vs 52

Pascal kontra Okrasa - 52 vs 52 431

0
{{headerMessage}}
Tegoroczna przedświąteczna promocja Lidla bardzo mnie zaskoczyła, ale też niezmiernie ucieszyła. Od początku kulinarnej walki Pascal - Okrasa, co tydzień przywoziłam z Lidla ulotkę z przepisami - a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pikantny krem z marchewki z pomarańczą i mleczkiem kokosowym - przepis Pikantny krem z marchewki z pomarańczą i mleczkiem kokosowym rozpali nie tylko wasze podniebienia! Ten nowy smak, zupełnie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nie wygląda ona jakoś specjalnie apetycznie. Natomiast w smaku powala. Składniki: 4 pstrągi patroszone 4 łyżki oliwy z oliwek 2 czerwone cebule, pokrojone w drobną kosteczkę 2 ząbki czosnku 120 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mój Smyk... A porównuje ciągle do TEJ kajzerki, którą tak zapamiętał... Przepis na ten chleb to nie moja wizja :) Wzięłam go z książki " Kuchnia polska bez pszenicy". Jest tam kilka pomysłów na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w tym, co opowiada nie ma emocji, nie ma radosnego smakowania. Jest nudny akademik, który zgłasza się, by zbierać oliwki, piecze chleb na Krecie, smakuje tymiankowy miód na Kithirze, łowi ryby, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj- w sobotę, 10.01.2014, w siedzibie Agory S.A. w Warszawie odbyła się piąta ogólnopolska konferencja blogerów kulinarnych. Inspirujące spotkania z topowymi blogerami, znanymi szefami kuchni, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czółko! 21. tydzień akcji Lidl przynosi nam dwa przepisy, tak dla odmiany ;-) Oba są świątecznymi propozycjami, z tą różnicą, że Karol Okrasa uderza w tradycję polską, czyli karp, a Pascal atakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb Masłowskiej zawładnął internetem jak bułka z masłem. Oto zwykła dziewczyna wiodąca niedrogie życie zjada zwykły chleb. Kto wie, czy nie smaruje go masłem marki własnej sieci handlowej? Czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się i tętniące życiem miasto udało się połączyć z pełnym spokoju, ciszy miejscem. 7. Greenpoint Polska dzielnica. Przyjemne, niskie domki. Polskie sklepy, piekarnie, lokale usługowe. W kiosku widać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W maju tego roku zdecydowałam się odstawić produkty z glutenem. Na początku było mi ciężko ponieważ wychowana na polskiej kuchni płakałam od zapachu chleba i tęskniłam za kopytkami. Ważne jest jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
truskawki. Dzikie i leśne truskawki w języku polskim nazywamy poziomkami. 2. Lebovitz deklaruje na stronie 31: "Nie korzystam z soli kuchennej (...)." Mój Boże, a z jakiej? Drogowej? Autor nie używa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodkie warsztaty z Pawłem Małeckim - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Słodkie warsztaty z Pawłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czyli ile zależy od tłuszczu Baron Eu’Stachy poniósł do ust pierwszą łyżkę zupy z chleba, którą ugotował z pozostałości po ubiegłotygodniowym eksperymencie. Zanim zdążył zmiarkować, że co najmniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
hrabia Puzdro-Puginałł. – Ale powiedz mi coś więcej o tym chlebie. – Co mam mówić? – zasępił się Eu’Stachy – To mój ulubiony razowiec, leciutki jak piórko i wzorowo brązowy w środku. Puzdro-Puginałł Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulinarne powoli osiąga swoje apogeum. To, co kilka lat temu działo się w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii czy Australii, przyszło nareszcie i do nas. Polakom nie wystarczają już kulinarne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dla kobiet, będą książki polecane przez męża i oczywiście ulubione ostatnio czytadełka córeczki. Zaczynamy. Marisa Bennett „Pięćdziesiąt twarzy przyjemności” Wydawnictwo Pascal Ostatnimi czasy Zobacz więcej