chleb przenno razowy

Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Najprostszy chleb pszenny razowy

Najprostszy chleb pszenny razowy 43

Czas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 60 minut Ilość porcji: 1 bochenek Drukuj Najprostszy chleb pszenny razowy By Piotr 17 lipca 2017 Przepis na chleb - pyszny, domowy, z chrupiącą skórką Zobacz więcej
Składniki : 50 dkg mąki pszennej razowej typ 2000 350 ml letniej wody 1 łyżeczka miodu 3 dkg drożdży 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego 1 i 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki płatków owsianych do posypania Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Chleb pszenny razowy

Chleb pszenny razowy 105

Chleb pszenny razowy to kolejne pieczywo domowe na drożdżach, które rewelacyjnie smakuje, a jego przygotowanie jest bardzo proste. Bardzo lubię domowe pieczywo i to, że można dowolnie dobierać smaki, Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Chleb foremkowy razowy

Chleb foremkowy razowy 37

Wstałam dziś wcześniej i zabrałam się za robienie chlebka.Na dziś więc polecam razowy chlebek ze słonecznikiem.Skórka chrupiąca i ten zapach upieczonego chleba.Zrozumie ten kto piekł sam. Składniki: Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Chleb razowy owsiany

Chleb razowy owsiany 100

Uwaga, to wpis błyskawiczny - i co tu dużo mówić, powstający z pobudek samolubnych, ku własnej pamięci ;). Otóż co się dzieje, gdy w półmroku (nie chce się włączać światła) mieszasz zakwas na chleb Zobacz więcej
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu chlebek. Szybki, to znaczy nie wymagający kilkunastogodzinnego wyrastania, jak to w przypadku chlebów na zakwasie ( te z pewnością też kiedyś pojawią się na Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Chleb razowy z dziurka

Chleb razowy z dziurka 31

Ten chleb ma wiele zalet,najwazniejsze jest to ,ze jest zdrowy,zrobiony z maki razowej,z dodatkiem siemienia lnianego,potem,fakt ze byl pieczony w formie z kominem,pozwala na latwe krojenie malych Zobacz więcej
sylwia.bilska2
sylwia.bilska2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaWeDwoje.pl
Chleb żytni razowy

Chleb żytni razowy 102

Postanowiłam, żezdecydowanie częściej muszę piec chleb. Wkońcu co swój wypiek toswój – dużo zdrowszy, niż ten zesklepu. Przepis nachleb żytni razowy znalazłam naopakowaniu mąki. Opis przygotowania Zobacz więcej
Cześć, Dziękujemy, że w dalszym ciągu odwiedzacie naszego bloga w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Oto najnowsza z nich: własny razowy chleb W dzisiejszych czasach chleb, podobnie jak tytuł Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Chleb razowy z ziarnami

Chleb razowy z ziarnami 210

Pieczenie domowego pieczywa wcale nie musi być trudne. Chleb razowy z ziarnami 50 dag mąki pszennej chlebowej typ.750 50 dag mąki razowej żytniej typ. 2000 10 dag drożdży 1 łyżka cukru 7 łyżek płatków Zobacz więcej
bwk1012
bwk1012 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotowanie moimi oczami
Chleb razowy z ziarnami

Chleb razowy z ziarnami 70

Składniki mąka pszenna razowa chlebowa, 300g mąka żytnia jasna, 100g mąka pszenna chlebowa, 100g sól, 10g drożdże instant, 10g woda, 340ml miód, 2 łyżki pestki słonecznika, 80g pestki dyni, 80g mak, Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb razowy

Chleb razowy 226

Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam go z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni. Nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy. Jest za to oparta na naturalnym wysuszonym zakwasie żytnim. Zobacz więcej
Chleb razowy z dodatkiem miodu piekłam już wiele razy. Przepis znalazłam na blogu Smaczna Pyza i trochę go zmieniłam. Ten chleb, to typowy razowiec - ciemny, kwaskowy i wilgotny. Dodatek miodu nadaje Zobacz więcej
Artykuł Chleb razowy bez wyrabiania pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Chleb z mąki żytniej razowej z niewielkim dodatkiem jasnej mąki pszennej. Chleb ze względu na znaczną ilość ciężkiej mąki razowej nie wyrasta jakoś spektakularnie. Miąższ jest dość zbity, ale zarazem Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na chleb, który piekę zdecydowanie najczęściej, czyli czysto żytni z dodatkiem ziaren. Wychodzi zawsze - potrzebuje jedynie aktywnego zakwasu i ciepłego miejsca do wyrastania, ale w Zobacz więcej
Tym razem przepis na mój podstawowy chleb - przenno-żytni na zakwasie. Mała modyfikacja - ma w środku dodatki, które czynią go pyszniejszym :) - słonecznik i siemie lniane. Składniki: Szklanka zakwasu Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej
Domowe Wypieki
Domowe Wypieki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowe Wypieki
CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH

CHLEB RAZOWY NA DROŻDŻACH 5725

"W sklepach z chlebami bywa różnie. Często do pieczywa dodawana jest kawa w celu zabarwienia. Spotkałam się również z tym, że na bułce było pełno ziaren, a w środku zwykła kajzerka..... Już od kilku Zobacz więcej