chleb pszenno żytni na zaczynie z drożdży

Chleb pszenno-kukurydziany z żurawiną Jestem uzależniona od chleba własnoręcznie pieczonego . Taki mi najbardziej smakuje a do tego zapach unoszący się podczas pieczenia - bezcenny :) Tym razem Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
chleb tradycyjny Anny

chleb tradycyjny Anny 146

0
Dzis zapraszam Was na pyszny chleb pszenno-żytni, na zakwasie, z fantastyczną chrupiąca skorką. Bardzo mi posmakował i serdecznie Wam go polecam:) Przepis znalazłam tu Zobacz więcej
Przepyszny i bardzo prosty do upieczenia chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem suszonych brzoskwiń, rodzynek oraz ziaren słonecznika. Chleb pszenno - żytni z Zobacz więcej
Chleb razowy pszenno-żytni ze słonecznikiem Od jakiegoś czasu przestałam piec chleby na drożdżach. Oswoiłam zakwas, mam go zawsze pod ręką. Dziś przedstawiam chlebek razowy mieszany, na podstawie Zobacz więcej
Klasyczny pszenno-żytni chleb, który warto mieć w swoim repertuarze! Zaczyn: 360 g mąki żytniej chlebowej (typ 720) 300 g wody 20 g zakwasu żytniego Ciasto właściwe: 230 g mąki żytniej 300 g mąki Zobacz więcej
Chleb słonecznikowy z figami chleb pszennożytni z figami ; źródło: wolnakuchnia.pl Czy wiecie, że historia chleba liczy 12 tysięcy lat? Ten pierwszy miał charakter twardych placków, pieczonych z Zobacz więcej
Długo się zbierałam do opublikowania tego przepisu. Warto go wypróbować, bo chleb wychodzi naprawdę rewelacyjny!!! Miękki, z chrupiącą skórką, długo trzyma świeżość i smakuje wspaniale. A do tego Zobacz więcej
Kiedyś Wam pisałam, że od jakiegoś czasuniekupuję pieczywa. Mam pecha, że w mojej okolicy o dobre trudno, a byle czego jeść nie lubię. Najczęściej piekę pszenne bułki, chleb tostowylubmieszany pszenno Zobacz więcej
Edyta
Edyta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Sofa
Chleb z oliwą

Chleb z oliwą 69

2
przepisu ze strony Apparecchiamo. Jedyne co w nim zmieniłam to temperatura pieczenia. Poza tym nie miałam mąki wysokoglutenowej, więc dodałam gluten. Sprawdził się. Myślę, że następny chlebek na Zobacz więcej
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z MIODEM I SEZAMEM Bardzo fajny chlebek:) Pyszny i aromatyczny. Z baaardzo delikatnym posmakiem miodu. Liczyłam, że będzie bardziejwyczuwalny, dlatego następnym razem dam Zobacz więcej
Pin It Mój pierwszy chleb na zakwasie jest świetny. Klasyczny, prosty, równiutki, pachnący i bez dodatku drożdży! Przepis podaję za Liską,trochę uproszczony w opisie, a o zakwasie opowiem w następnym Zobacz więcej
ich nie widać.. :) Ale nie mogłam się powstrzymać, ten chleb jest nieziemsko pyszny i wbrew pozorom pasuje do wszystkiego, szczególnie do twarogu z dżemem... Pszenno żytni chleb na zakwasie z Zobacz więcej
Piekę chleb, zakwas odświeżony, z całej masy przepisów padło na chlebek orkiszowy - tak dla odmiany, bo ostatnio tylko pszenno-żytnie bochenki robiłam. Mąka oczywiście pełnoziarnista - kupiłam taką w Zobacz więcej
Po koszykach przyszedł czas na powrót do korytek. Ale chleb tego wymagał, bo mąki żytniej tu zdecydowanie więcej. No i ta wygoda. Nie do opisania. Zresztą jak smak, bo mimo, że to taki codzienny Zobacz więcej
Chlebek ten robiłam z okazji światowego dnia chleba. Wtedy jednak nie doczekał się sesji i wpisu. Był tak pyszny, że pochłonęliśmy go w mgnieniu oka Dla Was i ponownie dla nas robię powtórkę. Zobacz więcej
Mami
Mami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawdziwy biszkopt
Chleb kaszubski

Chleb kaszubski 204

1
Chleb mieszany: pszenno-żytni. Do tego chleba użyłam mąk pełnoziarnistych dlatego jest dość gęsty ale ma bardzo przyjemny orzechowy smak i zapach. Piekłam w kwadratowej foremce. Składniki: 250 g mąki Zobacz więcej
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem... Chrupiąca, złocista skórka, oprószona słonecznikiem. Miękkie wnętrze, również pełne ziaren słonecznika. Unoszący się aromat świeżo upieczonego chleba. Zobacz więcej
To było moje marzenie mieć tą książkę. Czytalam o niej na blogach i szukałam w internecie książki w fajnej cenie. Trochę to trwało i się udało. Już ją mam i co tydzień piekę nowy chleb. Zaczęłam od Zobacz więcej
Mój chleb wiejski to chleb pszenno-żytni na zakwasie drożdżowym. Przepyszny z chrupiącą skórką i miękkim miąższem. Najlepszy z masłem i pierwszego dnia. Ale...długo zachowuje świeżość i świetnie Zobacz więcej