chleb pszenno żytni na zaczynie z drożdży

{{headerMessage}}
Chleb pszenno-kukurydziany z żurawiną Jestem uzależniona od chleba własnoręcznie pieczonego . Taki mi najbardziej smakuje a do tego zapach unoszący się podczas pieczenia - bezcenny :) Tym razem Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
chleb tradycyjny Anny

chleb tradycyjny Anny 222

0
{{headerMessage}}
Dzis zapraszam Was na pyszny chleb pszenno-żytni, na zakwasie, z fantastyczną chrupiąca skorką. Bardzo mi posmakował i serdecznie Wam go polecam:) Przepis znalazłam tu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepyszny i bardzo prosty do upieczenia chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem suszonych brzoskwiń, rodzynek oraz ziaren słonecznika. Chleb pszenno - żytni z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb razowy pszenno-żytni ze słonecznikiem Od jakiegoś czasu przestałam piec chleby na drożdżach. Oswoiłam zakwas, mam go zawsze pod ręką. Dziś przedstawiam chlebek razowy mieszany, na podstawie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczny pszenno-żytni chleb, który warto mieć w swoim repertuarze! Zaczyn: 360 g mąki żytniej chlebowej (typ 720) 300 g wody 20 g zakwasu żytniego Ciasto właściwe: 230 g mąki żytniej 300 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb słonecznikowy z figami chleb pszenno – żytni z figami ; źródło: wolnakuchnia.pl Czy wiecie, że historia chleba liczy 12 tysięcy lat? Ten pierwszy miał charakter twardych placków, pieczonych z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo się zbierałam do opublikowania tego przepisu. Warto go wypróbować, bo chleb wychodzi naprawdę rewelacyjny!!! Miękki, z chrupiącą skórką, długo trzyma świeżość i smakuje wspaniale. A do tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś Wam pisałam, że od jakiegoś czasuniekupuję pieczywa. Mam pecha, że w mojej okolicy o dobre trudno, a byle czego jeść nie lubię. Najczęściej piekę pszenne bułki, chleb tostowylubmieszany pszenno Zobacz więcej
Edyta
Edyta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Sofa
Chleb z oliwą

Chleb z oliwą 71

2
{{headerMessage}}
przepisu ze strony Apparecchiamo. Jedyne co w nim zmieniłam to temperatura pieczenia. Poza tym nie miałam mąki wysokoglutenowej, więc dodałam gluten. Sprawdził się. Myślę, że następny chlebek na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI Z MIODEM I SEZAMEM Bardzo fajny chlebek:) Pyszny i aromatyczny. Z baaardzo delikatnym posmakiem miodu. Liczyłam, że będzie bardziejwyczuwalny, dlatego następnym razem dam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Mój pierwszy chleb na zakwasie jest świetny. Klasyczny, prosty, równiutki, pachnący i bez dodatku drożdży! Przepis podaję za Liską,trochę uproszczony w opisie, a o zakwasie opowiem w następnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ich nie widać.. :) Ale nie mogłam się powstrzymać, ten chleb jest nieziemsko pyszny i wbrew pozorom pasuje do wszystkiego, szczególnie do twarogu z dżemem... Pszenno żytni chleb na zakwasie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piekę chleb, zakwas odświeżony, z całej masy przepisów padło na chlebek orkiszowy - tak dla odmiany, bo ostatnio tylko pszenno-żytnie bochenki robiłam. Mąka oczywiście pełnoziarnista - kupiłam taką w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po koszykach przyszedł czas na powrót do korytek. Ale chleb tego wymagał, bo mąki żytniej tu zdecydowanie więcej. No i ta wygoda. Nie do opisania. Zresztą jak smak, bo mimo, że to taki codzienny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chlebek ten robiłam z okazji światowego dnia chleba. Wtedy jednak nie doczekał się sesji i wpisu. Był tak pyszny, że pochłonęliśmy go w mgnieniu oka Dla Was i ponownie dla nas robię powtórkę. Zobacz więcej
Mami
Mami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawdziwy biszkopt
Chleb kaszubski

Chleb kaszubski 225

1
{{headerMessage}}
Chleb mieszany: pszenno-żytni. Do tego chleba użyłam mąk pełnoziarnistych dlatego jest dość gęsty ale ma bardzo przyjemny orzechowy smak i zapach. Piekłam w kwadratowej foremce. Składniki: 250 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem... Chrupiąca, złocista skórka, oprószona słonecznikiem. Miękkie wnętrze, również pełne ziaren słonecznika. Unoszący się aromat świeżo upieczonego chleba. Zobacz więcej
klumix
klumix Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Moja
“Chleb” Jeffrey Hamelman

“Chleb” Jeffrey Hamelman 124

0
{{headerMessage}}
To było moje marzenie mieć tą książkę. Czytalam o niej na blogach i szukałam w internecie książki w fajnej cenie. Trochę to trwało i się udało. Już ją mam i co tydzień piekę nowy chleb. Zaczęłam od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój chleb wiejski to chleb pszenno-żytni na zakwasie drożdżowym. Przepyszny z chrupiącą skórką i miękkim miąższem. Najlepszy z masłem i pierwszego dnia. Ale...długo zachowuje świeżość i świetnie Zobacz więcej