chleb pszenno-żytni na zakwasie z włoskim aromatem

{{headerMessage}}
Nie ma piękniejszego zapachu od aromatu pieczonego chleba... Uwielbiam kiedy dom wypełnia zapach pieczonego chleba. Trochę mniej lubię walkę o to kto dostanie piętkę z jeszcze ciepłego bochenka:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Idealna propozycja na śniadanie. Ja zabrałam taką kanapkę do pracy. Oczywiście najlepiej smakuje na ciepło, ale nawet przestudzona była wspaniała. Na podstawie tego przepisu . Składniki: chleb (u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(Atom) bądź na bieżąco z moimi przepisami Szukaj w tym blogu Ładowanie... Domowa piekarnia: ABC pieczenia babeczki i muffiny biga bułki chleb pszenno-żytni chleb pszenny chleb z dodatkami chleb żytni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) bądź na bieżąco z moimi przepisami Chętnie gotowane: Klasyczne kruche ciasto z rabarbarem... - ciasto kruche - przepis podstawowy idealny głogowa róża... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam i zapraszam na domowej roboty chleb, chleb pszenno żytni na zakwasie. Piekę ten chleb bardzo często, bo lubię chleb z włoskimi orzechami. Do wypieku tego chleba użyłam pszennego zakwasu. Chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z orzechami, to bez wątpienia jeden z najpyszniejszych chlebków jakie jedliśmy. Obłędny w smaku, jedyny w swoim wydaniu!:) Chleb prosty, bezproblemowy w pieczeniu, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kanapka, której podstawą jest chleb pszenno-żytni na zakwasie http://adawkuchni.blogspot.com/2015/11/prosty-domowy-chleb-pszenno-zytni-na.html Poza tym ma tę przewagę nad tradycyjnym domowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
książki, zawsze z ochotę przyglądam się nieznanym w blogosferze przepisom. I cieszy mnie ich propagowanie. Was też zachęcam to poszukiwania nowości. Tymczasem: Zaproszenie WP#110 Chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chleby, w drugiej bułki, a w trzeciej pieczywo chrupkie, pizze, foccacie. Podział jest oczywiście bardzo swobodny i ma służyć ciekawszej prezentacji pieczywa. Do "Na zakwasie i na drożdżach" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chleby, w drugiej bułki, a w trzeciej pieczywo chrupkie, pizze, foccacie. Podział jest oczywiście bardzo swobodny i ma służyć ciekawszej prezentacji pieczywa. Do "Na zakwasie i na drożdżach" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– kolendrę, nasiona kopru włoskiego, kozieradkę. Niesamowity smak, zupełnie odmienny od polskiego chleba z kminkiem. Jeśli mieszkacie blisko granicy niemieckiej, dostaniecie gotową mieszankę przypraw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– kolendrę, nasiona kopru włoskiego, kozieradkę. Niesamowity smak, zupełnie odmienny od polskiego chleba z kminkiem. Jeśli mieszkacie blisko granicy niemieckiej, dostaniecie gotową mieszankę przypraw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mamy jesień, a ja mam dzisiaj chlebek idealnie pasujący do tej pory roku. Pszennożytni, któremu słodyczy dodaje suszona żurawina, a do tego orzechowa kompozycja – migdały, orzechy włoskie i Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Życie w apetycie
CHLEB ŚLIWKOWY Z ORZECHAMI

CHLEB ŚLIWKOWY Z ORZECHAMI 137

2
{{headerMessage}}
Domowy, razowy chleb pszenno-żytni, z suszoną śliwką i orzechami włoskimi Idealny wypiek na zbliżającą się wiosnę, kiedy chcemy szybko i w miarę bezboleśnie pokonać zbędne kilogramy. Nie jestem żadną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znów wpis w akcji rzutem na taśmę, choć weekendowe pieczenie chleba staje się powoli tradycją. tym razem wróciłam do pierwszego upieczonego przeze mnie chleba na zakwasie pszenno-żytniego. przy czym Zobacz więcej
magda
magda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pochwała Prostoty
Śliwka, orzech, chleb

Śliwka, orzech, chleb 66

0
{{headerMessage}}
Czy są jakieś plusy wynikające z kataru, kaszlu i gorączki? Otóż są :) Siła pozytywnego myślenia zawsze znajdzie coś, z czego można się cieszyć. Bo przecież: można bezkarnie leżeć z kotami i nic nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój pierwszy chleb pieczony metodą włoską. Używa się tu bigi, czyli wstępnej fermentacji. Pieczywo na bidze to głównie ciabatty i bagietki. Wypieki charakteryzują się większą złożonością smaku i dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ot taki mój wynalazek. Mniej lub bardziej udany, bo wg mnie oczywiście bezkształtny - tak się kończy brak koszyków. Niemniej jednak w smaku dokładnie taki jak trzeba. I co najważniejsze - nie pękł! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na to wspaniałe ciasto znalazłam na stronie SusanWild Yeast. Wygładziłam nieco recepturę, upiekłam i zakochałam sie w tym marchewkowym wypieku. Najbardziej lubię w nim to, że nawet po Zobacz więcej