chleb pszenno -żytni z chrupiącą skórką

Po tych wszystkich brioszkach, chałkach i innych, puchato-drożdżowych słodkościach zachciało mi się czegoś bardziej ''konkretnego''. Wymarzył mi się ciężki, domowy chleb - obowiązkowo z grubą, Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chleb pszenny zdodatkiem mąki żytniej zchrupiącą skórką. Nie trzeba go zagniatać, wystarczy wieczorem wymieszać wszystkie składniki iodstawić na12 do 14 godzin. Nadrugi Zobacz więcej
Bardzo prosty chleb z dodatkiem ugotowanej kaszy jaglanej długo utrzymuje świeżość i ma bardzo chrupiącą skórkę. Jest to chleb pszenno-żytni z przewagą mąki pszennej chlebowej typ 750. Jeśli nie Zobacz więcej
Najłatwiejszy chleb pod słońcem pszenno-żytni, całkowity czas przygotowania to jakieś 2 godziny. Chrupiąca skórka, wcale nie jest twarda, miąższ delikatny. Świetnie podpasuje do słodkich i wytrawnych Zobacz więcej
Przepyszny i bardzo prosty do upieczenia chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem suszonych brzoskwiń, rodzynek oraz ziaren słonecznika. Chleb pszenno - żytni z Zobacz więcej
Przepyszny i bardzo prosty do upieczenia chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem. Chleb pszenno - żytni na zakwasie inspirowany przepisem Jeffreya Hamelman. 70 g mąki Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb pszenno - żytni

chleb pszenno - żytni 132

0
Przepyszny chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem. Chleb pszenno - żytni inspirowany przepisem Daniela Leader. 50 g zakwasu żytniego 75 g letniej wody 75 g mąki żytniej Zobacz więcej
Lubicie domowe pieczywo? Ja je uwielbiam. Przypomina mi ono smak dzieciństwa :-) najbardziej lubię świeży chleb z chrupiącą skórką, posmarowany masłem i podany z kubkiem mleka - nic więcej do pełni Zobacz więcej
Zazwyczaj nie kupuję gotowych mieszanek do wypieku chleba, ale tę dostałem od znajomego, więc nie pozostało nic innego, jak tylko ją wypróbować. Jest to mieszanka na chleb baltonowski, pszenno-żytni, Zobacz więcej
Chleb od Brzęczka z olejem kokosowym, rukolą, roszponką, kiełkami brokuła i suszonymi pomidorami plus palma z ciasta francuskiego oraz czarna kawa imbirowo-pomarańczowa Chleb pszenno-żytni od Brzęczka Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję kolejny przepis nadomowy chlebek. Tym razem zrobiłam chleb zmąki orkiszowej zdodatkiem pszennej. Dodałam doniego otręby żytnie, ziarna słonecznika, siemienia Zobacz więcej
Domowy wypiek pieczywa nie należy do najszybszych procesów, ale efekt zawsze jest wart oczekiwania : ) Zapraszam na pszenno-żytnie bułeczki piwne z pyszną chrupiącą skórką i lekko wilgotnym, mięsistym Zobacz więcej
Choć regularnie piekę chleb na zakwasie żytnim, to bywa że akurat nie mam możliwości skorzystania z zakwasu. W takich sytuacjach najlepiej upiec po prostu chleb na drożdżach. Oczywiście jest jeszcze Zobacz więcej
Przepyszny chleb z chrupiącą skórką i wilgotnym miąższem upieczony w garnku rzymskim. Garnek rzymski przed włożeniem ciasta, należy wysmarować oliwą i wysypać otrębami. W ostatnich 30 minutach Zobacz więcej
Długo się zbierałam do opublikowania tego przepisu. Warto go wypróbować, bo chleb wychodzi naprawdę rewelacyjny!!! Miękki, z chrupiącą skórką, długo trzyma świeżość i smakuje wspaniale. A do tego Zobacz więcej
Chleb pszenno-żytni z ziarnami Smaczny, zdrowy chleb na drożdżach z dodatkiem ziaren. Pięknie rośnie, porządnie się dopieka, jest pyszny gorący z masłem i zimny jako podstawa do różnych kanapek. Do Zobacz więcej
. Chleb pszenno-żytni (na zakwasie orkiszowym) Składniki: 450 g mąki pszennej T80 200 g mąki żytniej ok. 450 ml letniej wody 32 g zakwasu orkiszowego suchego, bio(użyłamtego) 10 g soli 1. Wymieszaj w Zobacz więcej
Szybki chleb, bo gotowy już po dwóch godzinach. Bardzo dobra alternatywa na własne pieczywo dla zabieganych. Wykonany na bazie drożdży i surowych ziemniaków, które powodują, że środek chleba jest dość Zobacz więcej