chleb pszenny razowy z automatu

Kilka tygodni temu kupiliśmy urządzenie do pieczenia chleba. Po wielu wypieczonych bochenkach mogę podzielić się z Wami przepisem na mój ulubiony, pszenny, (prawie)razowy bochenek. Składniki: 2 Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy z automatu Lekki chleb razowy, z przewagą razowej mąki, zdrowy i pełen błonnika, do tego mięciutki i smaczny. Nie traci nic ze swej miękkości i chrupiącej skórki nawet na drugi Zobacz więcej
Przepis na chlebek znalazłam w książeczce dołączonej do mojej maszyny do chleba. Od siebie dorzuciłam suszone śliwki, bo lubię tego typu dodatki w razowym pieczywie. Chlebek wyrabiał automat, na końcu Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu W grudniu otrzymałam pocztą od Domi w kuchni dwie porcje suszonego zakwasu. Jeden pszenny i jeden żytni. Domi usłyszała, że jeszcze nigdy nie piekłam Zobacz więcej
SKŁADNIKI 260 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 500 dag mąki pszennej 90 dag mąki żytniej razowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 17 dag drożdży SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki Zobacz więcej
djdomin
djdomin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaflowa Kuchnia
Czeski chleb żytni

Czeski chleb żytni 1117

0
2 paczki suszonych drożdży 2 szklanki ciepłej wody 1/4 szklanki cukru 2 łyżki oliwy 4 łyżeczki soli 1 łyżeczka kminku 3 szklanki mąki żytniej 3 szklanki mąki chlebowej Przyrządzanie w automacie: Zobacz więcej
oregano
oregano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oregano & cynamon
Bułeczki orkiszowe

Bułeczki orkiszowe 1181

1
Wyjątkowo chrupiące, smaczne i zdrowe. Każdy je polubi. Moje bułeczki przygotowałam w automacie do chleba. Wykorzystałam do nich: 300 ml ciepłej wody 300 g mąki chlebowej orkiszowej 100 g mąki razowej Zobacz więcej
Całkiem przyjemna odmiana od codziennego chleba pszennego. Chleb z dodatkiem mąki gryczanej jest bardzo aromatyczny, a w wyglądzie przypomina jasnego razowca. Składniki: 300 ml wody 150 g mąki Zobacz więcej
Moja Mama kupiła nam automat do pieczenia chleba w nadziei na codzienne świeże pieczywo. Dzisiaj postanowiłyśmy go przetestować i upiekłyśmy pierwszy chleb z mąki pełnoziarnistej Lubella (mieszanka Zobacz więcej
Niezwykle aromatyczny chleb pełen prażonych migdałów i słodkich rodzynek z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, bazylii, oregano, czarnuszki, tymianku i rozmarynu. To moja kolejna propozycja na Zobacz więcej
Zapragnęłam chleba prostego w obsłudze, z gwarancją udanego wypieku. Zakwas od wczoraj głodny, a pieczywa w domu już nie ma. Na szczęście drożdże potrzebują dwóch godzin, żeby stworzyć mi chleb, o Zobacz więcej
hardcorowy razowy ciasto wyrobiłam mikserem i zostawiłam do rośnięcia w misce. Przyznaję, że dzięki temu wiem, że co automat to automat. Ciasto rosło w niższej temperaturze i nie było aż tak dobrze Zobacz więcej
laskowych (BackMit) Do maszyny do chleba wlać mleko, dodać rozmącone jajka i tłuszcz. Wsypać mąkę, sól, cukier i cukier waniliowy, pokruszone drożdże, rodzynki.Jeśli ciasto jest za rzadkie, można Zobacz więcej
Uwielbiam zapach wypiekanego chleba. Dlatego po dwóch miesiącach kiedy nie miałam możliwości pieczenia domowego chleba, aż miło znowu poczuć tę rozkoszną woń. Składniki : 500g mąki pszennej - dałam Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Chleb wiejski z orzechami

Chleb wiejski z orzechami 233

1
zwykły, po jakimś czasie zaczęłam ustawiać program razowy/dla chleba z pełnego przemiału. Ten drugi jest moim zdaniem zdecydowanie lepszy. 405 ml wody, 2 łyżeczki soli, łyżka cukru, 560 g mąki Zobacz więcej
Bladym świtem wymknęłam się cichutko do kuchni. Po pięciu minutach automat rozpoczął proces pieczenia chleba na dzisiejsze śniadanie :) Wczesnym rankiem było bardzo zimno a trawa pokryta była grubą Zobacz więcej
Chleb tostowy razowy (z automatu) Bogaty w błonnik chleb w pełni razowy, z dodatkiem świeżego, pachnącego masła i odrobiną miodu. Zdrowy chleb, idealny do tostów i grzanek. Przepis zaczerpnęłam z Zobacz więcej
szklanki wody płaska łyżka kminku płaska łyżeczka soli 2 łyżki miodu Przygotowanie : Wszystkie składniki połączyłam i wyrabiałam ręcznie dość długo Pozostawiłam do urośnięcia w misce, przełożyłam Zobacz więcej
Bardzo dawno już nie podawałam przepisu na bochny chleba wprost z automatu a jeśli pracujemy długo jest to znakomitym rozwiązaniem. Ustawiam automat i po powrocie do domu mam pyszny, ciepły i z Zobacz więcej
Składniki na zaczyn : 3 łyżki zakwasu żytniego szklanka mąki żytniej żurkowej z otrębami szklanka wody Mieszamy wszystkie składniki i pozostawiamy w cieple na co najmniej 8 godz. Składniki na ciasto Zobacz więcej