chleb pszenny z otrębami

{{headerMessage}}
Składniki na 1 bochenek chleba. Keksówkę o wymiarach 10 x 27 cm należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na chleb: 500 g mąki pszennej typ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 1 bochenek chleba. Keksówkę o wymiarach 10 x 27 cm należy natłuścić np. olejem i oprószyć mąką. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na chleb: 500 g mąki pszennej typ Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
chleb z pszennymi otrębami

chleb z pszennymi otrębami 171

0
{{headerMessage}}
chleb z otrębami O zaletach domowego, razowego pieczywa nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Dla tych którzy jeszcze zwlekają z wykonaniem własnego wypieku proponuje poniższy przepis. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 1 bochenek chleba. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 5 g świeżych drożdży 400 ml wody 350 g pszennego zakwasu 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 1 bochenek chleba. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 5 g świeżych drożdży 400 ml wody 350 g pszennego zakwasu 3 łyżki oliwy z Zobacz więcej
BabaLuca
BabaLuca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z kotła BabaLucy
pszenny chleb z otrębami

pszenny chleb z otrębami 606

1
{{headerMessage}}
, z sezamową nutą i chrupiącą skórką. Nie potrzebuje wiele troski, ot chwilkę masażu i ciepły kącik do wyrastania, odwdzięcza się niesamowitym zapachem podczas pieczenia, dzięki któremu w domu robi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od rana pachnie w domu pysznym chlebem, jeszcze ciepłym. Upiekłam go specjalnie na śniadanie. Córka do szkoły kanapki wzięła mąż również i zostało mało co, akurat dla mnie na śniadanko. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś następny chlebek, jakoś mam sentyment do domowego i tak piekę codziennie albo co drugi dzień, zależy ile zjemy.Rodzinka zadowolona, a oto przecież chodzi. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej typ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny chlebo wspaniałej chrupiącej skórce i mięciuteńkim środku. Pieczony na bazie mąki pszennej z dodatkiem otrębów i ziaren. Ciasto jest przyjemne w obróbcei nie wymaga długiego wyrabiania i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Upiekłam ten chleb po raz pierwszy i efekt mnie zaskoczył. Przesiałam 3 szklanki mąki pszennej typ 750, dodałam 1/2 szklanki otrąb pszennych. Dolałam 380 ml ciepłej wody i całość wymieszałam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczny chlebek o delikatnym. białym miąższu. Dużo lżejszy niż poprzednie pszenno-żytnie, jak np.z pestkami dyni. Składniki: 650g mąki pszennej kilka łyżek otrębów (wedle upodobania) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto pierwszy raz upiekł chleb w domu i poczuł zapach który unosi się w kuchni. Ten pewnie nie raz wróci do jego pieczenia. Zapach,smak ja nie potrzebuje już nic do niego oprócz masła.I tak upiekłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie :) jak sobota to musi być pyszny chlebek.Dzisiaj mam dla Was propozycję chleba na kwaśnym mleku z otrębami. Powiem tylko że wyszedł przepyszny a przepis znalazłam w książce Ulrike Skadow. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
upiekłam pszenny chlebek z otrębami i dużą ilością ziarenek - użyłam gotowej mieszanki Euforia ze sklepu Ziarenkowo. Pyszny ! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki otrąb pszennych 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten chlebek powstał z myślą o tych, którzy nie mają mąki orkiszowej, a chcieliby mieć fajny pół razowiec. Użyłam do niego zakwasu pszennego, gdyż sporo mi się go nagromadziło, ale spokojnie można użyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyrastania Chleb pełnoziarnisty pszenny z otrębami żytnimi Składniki: Zaczyn: 45 g zakwasu 150 g Mąki Basi Poznańskiej 150 g wody Mieszamy składniki i pozostawiamy na 12 godzin. Następnie dodajemy: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chlebek powstał na bazie drożdżowego chleba pszennego z otrębami (kliknij po przepis). Posiada te same zalety co chlebek powyżej a dodatkowo zyskał aromat pieczonej cebulki. Na pewno posmakuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Postanowiłam wypróbować mój nowy sprzęt podróbę Temomiksa i wiecie co jestem bardzo zadowolona. Zaczęłam od wyrabiania ciasta drożdżowego na chleb pszenny z otrębami i słonecznikiem. Zamiast 5 tysięcy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- dosłownie :)Dzisiaj podaję przepis na pyszny chleb pszenny na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej i otrębów. Pieczony w garnku żeliwnym. Wiem, że nie każdy ma, ja też nie miałam ...wtedy upiekłam w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przemyślenia i pomysły. Tylko czy czas pozwoli na ich realizację, zobaczymy.Na początek chleb z dodatkiem otrąb. Przypadł do gustu szczególnie dzieciom, które nie przepadają za żytnim pieczywem i Zobacz więcej