Przepis na chleb razowy z rodzynkami

Mocno cynamonowy chlebek razowy z dużą ilością rodzynek! Bardzo pożywny, raczej zbity niż puszysty, jedna kromeczka z konfiturą lub dżemem bez problemu wystarczy na śniadanie lub kolację. Chlebek Zobacz więcej
Razowej mąki używa się zwykle do pieczywa wytrawnego. Jakoś nikt nie komponuje jej z owocami czy bakaliami. Rzadko używana jest również do pieczenia ciast. Pomijając fakt, że jak każdy produkt Zobacz więcej
Powstał jak to się mówi „z marszu”. Namoczyłam za dużo rodzynek do granoli a przecież nic się nie może zmarnować prawda? Szybki przepis bo bez nastawiania nocnego zaczynu. W lecie gdy jest ciepło Zobacz więcej
Chleb razowy z orzechami laskowymi i rodzynkami Nowy rok w Krainie Smaków pragnę zapoczątkować chlebem. Pojawił się na moim wigilijnym stole i z pewnością szybko doczeka się powtórki. Rodzynki i miód Zobacz więcej
Niezwykle aromatyczny chleb pełen prażonych migdałów i słodkich rodzynek z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, bazylii, oregano, czarnuszki, tymianku i rozmarynu. To moja kolejna propozycja na Zobacz więcej
Chleb drożdżowy z rodzynkami, z mąką razową to trochę taki chlebek, trochę chałka drożdżowa, trochę buła.. To miało być klasyczne ciasto drożdżowe z rodzynkami, z prostokątnej foremki, a w między Zobacz więcej
Chleb na zaczynie rodzynek już piekłamkiedyś według receptury Jeffreya Hamelmana i teraz też bazowałam na tym przepisie. Proces tworzenia jest dość czasochłonny, ale pracy w sumie nie jest więcej niż Zobacz więcej
G O R S K Y ...projektant mody, miłośnik dobrego jedzenia przygotowanego z naturalnych, sezonowych składników. Gotowania wciąż się uczę, chcę robić to smacznie i zdrowo. Na tym blogu łączę gotowanie z Zobacz więcej
Czas na chleb kochani! Wypiekam chleb co najmniej dwa razy w tygodniu i za każdym razem próbuję upiec jakiś inny chleb, najczęściej chleb na zakwasie, ale nie pogardzę chlebem na drożdżach. Uwielbiam Zobacz więcej
Bardzo lubię chleb żytni, dlatego często piekę chleby właśnie z te mąki. Ten jest taki jak lubię, lepki, słodkawy od rodzynek. Polecam. Przepis Liski. Chleb żytni na zakwasie z rodzynkami 150 g Zobacz więcej
Kolejny chleb na zakwasie, tym razem z rodzynkami. Jest wilgotny a rodzynki dodają mu słodyczy i ciężkości. Nie należy do tych nadmuchanych chlebów, które nie mają smaku tylko powietrze. Jest to Zobacz więcej
Koleżanka poczęstowała mnie ostatnio dobrym chlebem z dodatkiem skórki pomarańczowej, rodzynek i migdałów. Chleb był upieczony na zakwasie, ale pochodził ze sklepu. Postanowiłam wypróbować takie Zobacz więcej
Tym razem torcik z biszkoptu razowego, czyli podobny do klasycznego jednak przygotowany z użyciem składników z chleba razowego! Biszkopt razowy jest rewelacyjny i bardziej syci! Polecam! Składnik na Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami

Chleb pełnoziarnisty z rodzynkami 165

Kilka tygodni temu naszła mnie ochota na kulinarne eksperymenty. Postanowiłam zrobić trochę inny chleb niż zwykle, dlatego do ciasta dodałam rodzynki i posiekane orzechy włoskie. Co prawda wtedy Zobacz więcej
Znalazłam przepis u Eli, nie wierzyłam że tak może być a jeśli nie wierzyłam to co? koniecznie musiałam sprawdzić czy się da, czy to możliwe. Rezultat widzicie na zdjęciach i powiem Wam że żaden chleb Zobacz więcej
Dziś dom chlebem pachnący Chleb na zakwasie z rodzynkami. Jedyny w swoim rodzaju. Lekko kwaśny przełamany słodką rodzynką hmmm. Zaczyn 60g zakwasu 200g mąki żytniej 2000 180ml wody Wymieszać odstawić Zobacz więcej
Są takie chleby, które określam mianem „niedzielnych”. Niedziela bowiem, kojarzy mi się ze słodkim lenistwem i powolnym przygotowywaniem potraw. Mój niedzielny chleb dzielę na kilka etapów i powoli go Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Chleb pszenny z rodzynkami.

Chleb pszenny z rodzynkami. 176

Witajcie po swietach :) Na poczatku dziekuje za wszystkie swiateczne zyczenia. Mam nadzieje, ze Swieta uplynely Wam w pysznej, rodzinnej atmosferze :) A teraz zapraszam na pyszny chleb pszenny na Zobacz więcej
Nigdy nie mogłam przekonać się do rodzynek i nadal nie przepadam za nimi, a chleb upiekłam dla mojej mamy, bo ona lubi bakalie. Jest dość słodki i nie należy do tych " puszystych" i delikatnych, ale Zobacz więcej
Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie, pojawi się jeszcze jeden chleb z książki Jeffreya Hamelmana "Chleb". Po prostu musiałam go zrobić, strasznie byłam ciekawa efektu, gdyż nie jest to chleb ani Zobacz więcej