chleb razowy z rodzynkami

Pełnoziarnisty chleb z kaszą jaglaną i rodzynkami | Smakowity Chleb Zasmakuj w Chlebowskich smaczkach Strona główna 944 przepisy 35 poradników Jak upiec pierwszy chleb? Smaczki od Chlebowskich Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Chleb razowy z dziurka

Chleb razowy z dziurka 30

Ten chleb ma wiele zalet,najwazniejsze jest to ,ze jest zdrowy,zrobiony z maki razowej,z dodatkiem siemienia lnianego,potem,fakt ze byl pieczony w formie z kominem,pozwala na latwe krojenie malych Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Chleb razowy z ziarnami

Chleb razowy z ziarnami 204

Pieczenie domowego pieczywa wcale nie musi być trudne. Chleb razowy z ziarnami 50 dag mąki pszennej chlebowej typ.750 50 dag mąki razowej żytniej typ. 2000 10 dag drożdży 1 łyżka cukru 7 łyżek płatków Zobacz więcej
Chleb razowy z dodatkiem miodu piekłam już wiele razy. Przepis znalazłam na blogu Smaczna Pyza i trochę go zmieniłam. Ten chleb, to typowy razowiec - ciemny, kwaskowy i wilgotny. Dodatek miodu nadaje Zobacz więcej
bwk1012
bwk1012 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotowanie moimi oczami
Chleb razowy z ziarnami

Chleb razowy z ziarnami 68

Składniki mąka pszenna razowa chlebowa, 300g mąka żytnia jasna, 100g mąka pszenna chlebowa, 100g sól, 10g drożdże instant, 10g woda, 340ml miód, 2 łyżki pestki słonecznika, 80g pestki dyni, 80g mak, Zobacz więcej
Bardzo dawno nie piekłam już domowego chleba. Brakowało mi tego niepowtarzalnego zapachu i smaku. Chciałam, żeby to była nieco zdrowsza wersja niż zwykły biały chleb, dlatego wybrałam wersję z mąką Zobacz więcej
Niedawno ponownie zabrałam się za wyhodowanie domowego zakwasu, więc przygotujcie się,żebędziemasa pysznych i zdrowych chlebków :). Dzisiaj bardzo nowoczesny bochenek z rodzynkami i orzechami Zobacz więcej
Mocno cynamonowy chlebek razowy z dużą ilością rodzynek! Bardzo pożywny, raczej zbity niż puszysty, jedna kromeczka z konfiturą lub dżemem bez problemu wystarczy na śniadanie lub kolację. Chlebek Zobacz więcej
Powstał jak to się mówi „z marszu”. Namoczyłam za dużo rodzynek do granoli a przecież nic się nie może zmarnować prawda? Szybki przepis bo bez nastawiania nocnego zaczynu. W lecie gdy jest ciepło Zobacz więcej
Chleb z mąki żytniej razowej z niewielkim dodatkiem jasnej mąki pszennej. Chleb ze względu na znaczną ilość ciężkiej mąki razowej nie wyrasta jakoś spektakularnie. Miąższ jest dość zbity, ale zarazem Zobacz więcej
Razowej mąki używa się zwykle do pieczywa wytrawnego. Jakoś nikt nie komponuje jej z owocami czy bakaliami. Rzadko używana jest również do pieczenia ciast. Pomijając fakt, że jak każdy produkt Zobacz więcej
Chleb drożdżowy z rodzynkami, z mąką razową to trochę taki chlebek, trochę chałka drożdżowa, trochę buła.. To miało być klasyczne ciasto drożdżowe z rodzynkami, z prostokątnej foremki, a w między Zobacz więcej
Chleb razowy z orzechami laskowymi i rodzynkami Nowy rok w Krainie Smaków pragnę zapoczątkować chlebem. Pojawił się na moim wigilijnym stole i z pewnością szybko doczeka się powtórki. Rodzynki i miód Zobacz więcej
G O R S K Y ...projektant mody, miłośnik dobrego jedzenia przygotowanego z naturalnych, sezonowych składników. Gotowania wciąż się uczę, chcę robić to smacznie i zdrowo. Na tym blogu łączę gotowanie z Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Chlebek piwny z rodzynkami

Chlebek piwny z rodzynkami 20

Składniki: - 345g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu - szczypta soli - 3 łyżki płynnego miodu - 335ml ciemnego piwa - 150g rodzynek Sposób Zobacz więcej
Orzechowy chlebek z żurawiną i rodzynkami który smakiem przypomina chałkę . Najlepiej smakuje sam lub ze słodkimi dodatkami : dżemem , miodem czy białym serem. Do tego kubek mleka lub kakao. Zobacz więcej
Składniki na jeden bochen. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 400 g mąki pszennej razowej typ 1850 200 g mąki pszennej typ 600 Zobacz więcej
Niezwykle aromatyczny chleb pełen prażonych migdałów i słodkich rodzynek z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, bazylii, oregano, czarnuszki, tymianku i rozmarynu. To moja kolejna propozycja na Zobacz więcej
Krzepa
Krzepa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fantazje kulinarne
Razowe Scones z rodzynkami

Razowe Scones z rodzynkami 105

Już dość długo mieszkam w Wielkiej Brytanii, jednakże kuchnia brytyjska nie należy do moich ulubionych. Nie potrafię się przekonać do wielu rzeczy, jest jednak kilka dań, które pokochałam i na pewno Zobacz więcej