chleb rustico

zacisze kuchenne
zacisze kuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zacisze kuchenne
Chleb Pan Rustico

Chleb Pan Rustico 36

0
{{headerMessage}}
Uff udało się ostatnim rzutem na taśmę;-) O mały włos całą akcję bym przegapiła jak ostatnią. I bardzo bym żałowała, bo chleb okazał się bardzo smaczny. Dziękuję Amber za zaproszenie i Ani za wybranie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jako, że w styczniu wiele rzeczy się zaczyna, ja zaczęłam na nowo piec chleb w doborowym wirtualnym towarzystwie. Dziś jest to chleb hiszpański. Zaproszenie do wspólnego pieczenia wyszło, jak co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Początek roku i przyszedł czas na wspólne pieczenie…. Do styczniowej piekarni organizowanej -jak zawsze- przez Amber chleb wybrała Ania z Bajkorady. Dzięki temu -tym razem- mieliśmy okazję upiec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszedł czas na kolejne wspólne pieczenie w ramach wirtualnej piekarni prowadzonej przez Amber. W styczniowej edycji tematem jest pan rustico, czyli hiszpański chleb rustykalny. Od razu wpadł mi w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam piec chleby! Ten zapach i smak jest nieporównywalny do większości sklepowych wypieków. Najczęściej przygotowuję chleby na zakwasie, ale tym razem postanowiłam upiec chleb hiszpański, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pan Rustico to hiszpański chlebek rustykalny, który wymaga troszkę więcej leżakowania niż nasz polski bochenek;) Zaczyn pozostawia się na całą dobę w ciepłe miejsce, po czymtradycyjnie wyrabiaz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu miałam ochotę na upieczenie zwykłego, pszennego chleba. Kiedy więc miałam zaproponować przepis do naszej comiesięcznej piekarni, mój wybór padł na hiszpański - Pan rustico. Od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiecie, że bardzo lubię piec różnego rodzaju chleby :) Nie mogłam więc przejść obojętnie obok akcji organizowanej przezAmber:) W ramachStyczniowej Piekarnipiekliśmy wszyscy chleb hiszpański Pan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowy Rok się rozpoczął i nadeszła pora na Styczniową Piekarnię Amber. Magia wspólnego pieczenia sprawia, że decyduję się upiec nawet chleb, który nie jest na zakwasie. I muszę przyznać, że ten chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2015 rok nasza Piekarnia rozpoczyna pysznym hiszpańskim chlebem. Pan Rustico. Rzeczywiście to rustyklany chleb. Powstał z trzech składników: mąki, wody i drożdży. I szczypty soli. Pyszny wybór Ani Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Chleb - pan Rustico

Chleb - pan Rustico 38

0
{{headerMessage}}
Amber zaprosiła mnie do Styczniowej Piekarni, do upieczenia pysznego chleba. Nie zastanawiałam się długo, ponieważ przepis wydał mi się prosty :) Ale jak to zwykle z wypiekami chleba bywa, łatwo o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowy Rok zaczynam z postanowieniem regularnego prowadzenia bloga i z chlebemhiszpańskim. Do wspólnego pieczenia zaprosiła mnieAnia. Chleb wyszedł pulchny zchrupiącąskórką... po prostu pyszny :) Chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na długość około 30 cm, złożyć na pół. Czynność powtórzyć 2 razy. Uformować chleb, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć odrobiną mąki i naciąć kilkakrotnie ostrym nożem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój pierwszy chleb na drożdżach z prawdziwego zdarzenia. Od ponad pół roku jemy niemal wyłącznie chleb na zakwasie i trochę zachciało mi się odmiany :) Długo nie czułam się jednak na siłach by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przy okazji wczorajszej kanapki wspomniałam o pysznym chlebie. Dziś zapraszam Was po przepis. Zakochałam się w tym chlebie: To jeden z nielicznych chlebów na drożdżach, który wręcz uwielbiam! Podobny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przed świętami wspominałam o smakach, do których dojrzewamy. Przy okazji weekendowego pieczenia chleba, oraz urodzin mojego taty, pokojarzyłam pewne fakty. ;) Nie mam jakiś wielkich chlebowych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak to miło, że Nowy Rok mogę znowu zacząć od wspólnego pieczenia zAniąi innymi wspaniałymi blogerami. W zeszłym roku nie udało mi się wziąć udziału we wszystkich piekarnianych akcjach. Mam nadzieję, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąką deskę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250-260st razem z blachą (kamieniem), na której będziemy piec chleb. Jak chlebek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszym wypróbowanym przepisem z książki Gino, o której wspominałam w ostatnim poście, był chleb wiejski. Z podanych składników wychodzą dwa średniej wielkości bochenki. Składniki: 400 g białej mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
), która - muszę przyznać- bardzo przypadła mi do gustu :) Na myśl o włoskich klimatach i smakach człowiekowi od razu robi się przyjemniej na duszy :) Rustykalny chleb z oliwkami 225 g pszennej mąki Zobacz więcej