chleb rustico

Uff udało się ostatnim rzutem na taśmę;-) O mały włos całą akcję bym przegapiła jak ostatnią. I bardzo bym żałowała, bo chleb okazał się bardzo smaczny. Dziękuję Amber za zaproszenie i Ani za wybranie Zobacz więcej
Jako, że w styczniu wiele rzeczy się zaczyna, ja zaczęłam na nowo piec chleb w doborowym wirtualnym towarzystwie. Dziś jest to chleb hiszpański. Zaproszenie do wspólnego pieczenia wyszło, jak co Zobacz więcej
Początek roku i przyszedł czas na wspólne pieczenie…. Do styczniowej piekarni organizowanej -jak zawsze- przez Amber chleb wybrała Ania z Bajkorady. Dzięki temu -tym razem- mieliśmy okazję upiec Zobacz więcej
Przyszedł czas na kolejne wspólne pieczenie w ramach wirtualnej piekarni prowadzonej przez Amber. W styczniowej edycji tematem jest pan rustico, czyli hiszpański chleb rustykalny. Od razu wpadł mi w Zobacz więcej
Uwielbiam piec chleby! Ten zapach i smak jest nieporównywalny do większości sklepowych wypieków. Najczęściej przygotowuję chleby na zakwasie, ale tym razem postanowiłam upiec chleb hiszpański, który Zobacz więcej
Pan Rustico to hiszpański chlebek rustykalny, który wymaga troszkę więcej leżakowania niż nasz polski bochenek;) Zaczyn pozostawia się na całą dobę w ciepłe miejsce, po czymtradycyjnie wyrabiaz Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu miałam ochotę na upieczenie zwykłego, pszennego chleba. Kiedy więc miałam zaproponować przepis do naszej comiesięcznej piekarni, mój wybór padł na hiszpański - Pan rustico. Od Zobacz więcej
Wiecie, że bardzo lubię piec różnego rodzaju chleby :) Nie mogłam więc przejść obojętnie obok akcji organizowanej przezAmber:) W ramachStyczniowej Piekarnipiekliśmy wszyscy chleb hiszpański Pan Zobacz więcej
Nowy Rok się rozpoczął i nadeszła pora na Styczniową Piekarnię Amber. Magia wspólnego pieczenia sprawia, że decyduję się upiec nawet chleb, który nie jest na zakwasie. I muszę przyznać, że ten chleb Zobacz więcej
2015 rok nasza Piekarnia rozpoczyna pysznym hiszpańskim chlebem. Pan Rustico. Rzeczywiście to rustyklany chleb. Powstał z trzech składników: mąki, wody i drożdży. I szczypty soli. Pyszny wybór Ani Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Chleb - pan Rustico

Chleb - pan Rustico 38

0
Amber zaprosiła mnie do Styczniowej Piekarni, do upieczenia pysznego chleba. Nie zastanawiałam się długo, ponieważ przepis wydał mi się prosty :) Ale jak to zwykle z wypiekami chleba bywa, łatwo o Zobacz więcej
Nowy Rok zaczynam z postanowieniem regularnego prowadzenia bloga i z chlebemhiszpańskim. Do wspólnego pieczenia zaprosiła mnieAnia. Chleb wyszedł pulchny zchrupiącąskórką... po prostu pyszny :) Chleb Zobacz więcej
na długość około 30 cm, złożyć na pół. Czynność powtórzyć 2 razy. Uformować chleb, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć odrobiną mąki i naciąć kilkakrotnie ostrym nożem. Zobacz więcej
To mój pierwszy chleb na drożdżach z prawdziwego zdarzenia. Od ponad pół roku jemy niemal wyłącznie chleb na zakwasie i trochę zachciało mi się odmiany :) Długo nie czułam się jednak na siłach by Zobacz więcej
Przy okazji wczorajszej kanapki wspomniałam o pysznym chlebie. Dziś zapraszam Was po przepis. Zakochałam się w tym chlebie: To jeden z nielicznych chlebów na drożdżach, który wręcz uwielbiam! Podobny Zobacz więcej
Przed świętami wspominałam o smakach, do których dojrzewamy. Przy okazji weekendowego pieczenia chleba, oraz urodzin mojego taty, pokojarzyłam pewne fakty. ;) Nie mam jakiś wielkich chlebowych Zobacz więcej
Jak to miło, że Nowy Rok mogę znowu zacząć od wspólnego pieczenia zAniąi innymi wspaniałymi blogerami. W zeszłym roku nie udało mi się wziąć udziału we wszystkich piekarnianych akcjach. Mam nadzieję, Zobacz więcej
mąką deskę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250-260st razem z blachą (kamieniem), na której będziemy piec chleb. Jak chlebek Zobacz więcej
Pierwszym wypróbowanym przepisem z książki Gino, o której wspominałam w ostatnim poście, był chleb wiejski. Z podanych składników wychodzą dwa średniej wielkości bochenki. Składniki: 400 g białej mąki Zobacz więcej
), która - muszę przyznać- bardzo przypadła mi do gustu :) Na myśl o włoskich klimatach i smakach człowiekowi od razu robi się przyjemniej na duszy :) Rustykalny chleb z oliwkami 225 g pszennej mąki Zobacz więcej