chleb słowiański

chleb słowiański z masłem, pastą brokułową i jajecznicą z jogurtem greckim slavic bread with butter, paste broccoli and scrambled eggs with greek yogurt ~*~ Hej. Uśmiechnij się! Przecież to Ty Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Breakfast
Sobota

Sobota 41

0
jajecznica z kiełbasą, szpinakiem, pomidorem, fetą i pieprzem ogórek małosolny chleb słowiański kawę wypiłam wcześniej ;) Zobacz więcej
Cassie
Cassie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
make everything you do an art
~015.

~015. 225

0
Chleb słowiański z domowym masłem orzechowym; kawałki jabłka z orzechową posypką Orzeszkowo orzechowo. Lista spisana, wystarczy tylko ruszyć tyłek. Zobacz więcej
Agnieszka_Smakiem
Agnieszka_Smakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakiem
Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa 41

1
Charakterystyczna dla naszej, słowiańskiej kuchni – konsystencją, aksamitnością, stopniem miękkości warzyw. Złożona, rozmaita, bogata, ale nie tak gęsta jak choćby włoska ribollita. Ja nie lubię Zobacz więcej
chleb słowiański z masłem, sałatą, jajkiem, pomidorem i kiełkami oraz banan slavic bread with butter, lettuce, egg, tomato, sprouts and banana ~*~ Zastanowiłam się czego właściwie chcę i sformułowałam Zobacz więcej
włoszczyzny 3 duże ząbki czosnku 2 Listki laurowe 3 ziela angielskie pół łyżeczki papryki słodkiej lub wędzonej pełna łyżka majeranku estragon wg smaku łyżeczka prażonej cebulki sol i pieprz mielony Zobacz więcej
sałatka z serem feta, groszkiem, marchewką i jabłkiem / chleb słowiański z masłem salad with feta cheese, green peas, carrot and apple / slavic bread with butter opakowanie sera feta półtłustego 200 g Zobacz więcej
Ah jakaż byłam zadowolona i dumna z tego odkrycia. Najczęściej jem na śniadanie jajka. W każdej postaci – sadzone, na miękko, jajecznicę. Usłyszałam gdzieś wyrażenie „steamed egg” i wyobraziłam sobie Zobacz więcej
Chleb słowiański z majonezem, sałatą roszponką, serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką i kolorowym pieprzem/ serkiem śmietankowym, sałatą roszponką, szybką Serrano, pomidorem, papryką zieloną i kolorowym Zobacz więcej
Pasta z wędzonych sardynek i serka wiejskiego bardzo przypomina w smaku popularną awanturkę, jest jednak od niej mniej kaloryczna (no chyba, że użyjemy sardynek w oleju z puszki). Świtnie smakuje na Zobacz więcej
Kolejna moja propozycja na konkurs Winiar i kotlet.tv to kanapki, ale nie takie zwykłe kanapki. Grube pajdy wiejskiego chleba chyba naprawdę nasyciłyby wiejskiego chłopa:) Lekko podpieczone, z Zobacz więcej
Bruschetta (wymawiamy "brusketta") to najszybszy sposób na przekąskę albo świeże śniadanie. Słowo "bruschetta" pochodzi od rzymskiego "przypiekać" i zazwyczaj określa się tym terminem kromkę chleba Zobacz więcej
Robię taki malutki, starcza na max 2 dni. Przypomina ten alpejski czy słowiański z Biedry – rozmiarem i smakiem. Biorę spory kubek i w połowie wypełniam go mąką orkiszową i uzupełniam pszenną Zobacz więcej
i na zmianę komentujemy. Może coś z tego będzie. Płacimy i lecimy dalej w świat … Skład: pszenna bagietka (najlepszy chleb słowiański) 2-3 plasterki sera Gruyere 2-3 plasterki chudej szynki sos Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Chleb kręcony

Chleb kręcony 353

1
. A gotować będę więcej w pracy ;-) Może wytrzymam te najbliższe 3 tygodnie z wielką dziurą w blacie... Chleb kręcony to próba upieczenia "chleba słowiańskiego", który moja Mama kupowała na placu w Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Metadieta
BOSKI POLSKI CHRZAN

BOSKI POLSKI CHRZAN 68

0
miąższ chleba, jego łagodna wilgotność szybko przyniesie nozdrzom ulgę! Ciekawe, póki co nie ma w aptekach chrzanu w tabletkach, za to dostępny jest od lat chiński czy koreański żeń-szeń…Ale skoro Zobacz więcej
Wielkanoc za pasem. Lubię. Za tradycję. Za przeplatanie się zwyczajów naszych słowiańskich przodków z chrześcijańskimi. Za jaja farbowane w łupinach cebuli, wiklinowe i szydełkowe koszyczki, za Zobacz więcej
Chleba nie piekę często, co jakiś czas raz na dwa, trzy tygodnie. Wtedy jak już kompletnie nie chce się nam nawet ulubionego słowiańskiego z dobrej piekarni. Jak dotąd najbardziej smakuje mi żytni Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Podpłomyki

Podpłomyki 869

0
Wszyscy znamy różnego rodzaju płaskie chlebki, które są tradycyjnym, prostym i zupełnie podstawowym rodzajem pieczywa. Jak ziemia długa i szeroka różne narody przygotowują zupełnie podobne do siebie Zobacz więcej