Przepis na chleb śródziemnomorski na zakwasie żytnim

Chleb orkiszowy na zakwasie żytnim Pierwszy w mojej karierze chleb orkiszowy i muszę przyznać, że się w nim zakochałam. Pyszny, bardzo aromatyczny. No i na zakwasie, choć z odrobiną drożdży. A na Zobacz więcej
Pszenno-żytni chleb na zakwasie żytnim | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Zobacz więcej
Reklama w internecie Web Toolbar by Wibiya Get the zapach domowego pieczya widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info) Ostatnio upiekłam.......... Feedjit Zobacz więcej
O melasie karobowej już nie raz pisałam ale przypomnę. Melasa to gęsty syrop o karmelowym posmaku. Karob inaczej szarańczyn strąkowy to owoc drzewa rosnącego w krajach śródziemnomorskich. Jego strąki Zobacz więcej
CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE Z GARNKA ŻELIWNEGO ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA CHOLODECKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI 31 października 2013 CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE Z Zobacz więcej
TATTEROWIEC - CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA ZAKWASIE ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA CHOLODECKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI 18 września 2013 TATTEROWIEC - CHLEB Zobacz więcej
Prosty chleb na zakwasieżytnim Wyjątkowo smakowity chleb, pachnący, trzymający świeżość przez tydzień (jeśli ktoś wytrzyma i go nie zje…) Jeśli produkujesz zakwas i pieczesz chleb raz w tygodniu to Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Modern Taste
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie

Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie 1081

"A chce Ci się tak piec chleb? Przecież można kupić gotowy". Część moich znajomych właśnie tak reaguję, gdy przyznaję, że od jakiegoś czasu sama piekę sobie chleb. Wydaje im się, tak jak mi kiedyś, że Zobacz więcej
Wyszło trochę masło maślane czyli jak chleb żytni to tylko na zakwasie żytnim a jak pszenny to tylko na zakwasie pszennym bo nie jest to prawda. Można łączyć zakwas żytni z mąką pszenną czy odwrotnie, Zobacz więcej
Na pyszny początek dnia proponuje orkiszowy chleb na żytnim zakwasie. Pyszny i aromatyczny, o miodowym posmaku. A przede wszystkim bardzo zdrowy. Zaczyn 30g aktywnego zakwasu 100g mąki żytniej 2000 90 Zobacz więcej
To obecnie moj ulubiony chleb - mozna powiedziec - najlepszy przyjacielmojej diety;) Zdecydowanie najbardziej lubie chleby zytnie na zakwasie, a ten jest po prostu the best :) Po pierwsze, zawsze mi Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bake&Taste
Pszenny chleb na żytnim zakwasie

Pszenny chleb na żytnim zakwasie 710

Mój pierwszy chleb na zakwasie od niemal dwóch lat! A mały-wielkipowrótdo tego typu pieczywa udał się udał się dzięki Asi, czyli Łasuchowi w Kuchni, która obdarowała mnie Panem Antonim. Między nami Zobacz więcej
Tak jak wspomniałam w poprzednim wpisie o pieczywie chrupkim. Początek Nowego Roku wiąże się ze wzrostem zainteresowania czytelników przepisami na wypieki lekkie lub po prostu zdrowe. Nic w tym Zobacz więcej
Chleb na zakwasie żytnim Bardzo długo szukałam weny żeby upiec ten chleb .Żeby zrobić samodzielnie zakwas i upiec. Żeby był taki prawdziwy, żytni, bez spulchniaczy, smakowych dodatków EEEEEEE.... itd. Zobacz więcej
CHLEB ŻYTNI NA SUCHYM ZAKWASIE Kolejny chleb, tym razem żytni, a właściwie żytnio-pszenny. Doskonały po trzech dniach - sprężysty, wilgotny, pachnący. Nie ma co ukrywać, jego smak i zapach jest Zobacz więcej
Chleb ten upiekłam po raz kolejny, lecz nigdy nie udało mi się go sfotografować. Chleb jest pyszny, lekko gliniasty ( zasługa zakwasu żytniego). Dziś klasycznie z dodatkiem słonecznika, pestek dyni i Zobacz więcej
To moja pierwsza próba jeśli chodzi o pieczenie chleba na zakwasie, który sama uprzednio przygotowałam. Efekt jak na pierwszy raz wydaje mi się bardzo zadowalający. Chlebek jest chrupiący z zewnątrz, Zobacz więcej
SLONCE
SLONCE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KuchniaSłońca
Chleb na żytnim zakwasie

Chleb na żytnim zakwasie 401

Chleb na żytnim zakwasie Składniki: 450 ml zakwasu żytniego 2 szklankimąki żytniej typ 2000 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 ml letniej wody, 1łyżkapłaska soli do smaku, 1 g pieprzu ziołowego Zobacz więcej
Tak powoli małymi kroczkami oswajam się z wypiekiem chleba w domu i współpracą z moim zakwasem. I tak oto powstał chleb żytni na zakwasie żytnim 65% i powiem że jest pyszny, a ta chrupiąca skórka Zobacz więcej
Na pewno w wielu domach pojawia się podobny problem – co zrobić z czerstwym chlebem? We wpisie przygotowanym przez Śliwkę przeczytacie kilka rozwiązań. Można przygotować z niego np. sałatkę chlebową, Zobacz więcej