chleb thermomix

oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Thermomix - Chleb z ziarnami

Thermomix - Chleb z ziarnami 187

2
{{headerMessage}}
pokruszone drożdże oraz cukier. Podgrzewamy 2 min / 37 st / obr 1. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (te wcześniej zmiksowane również). Wyrabiamy 2 min / interwał. Cisto dzielimy na 2 części, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspaniały, aromatyczny chleb :) Lista zakupów: 1/2 kg mąki żytniej razowej 1 kostka drożdży (40 g) 50 g zalewy z pomidorów suszonych 250 g ciepłej wody łyżeczka soli 10 kapeluszy suszonych pomidorów 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mąka jęczmienna Składniki: 100 g kaszy jęczmiennej grubej Kaszę miksujemy ja to robię za pomocą Thermomix czas 1 min/obr.10 – można kaszę zmielić np w młynku do kawy lub blenderem. Mąkę taką Zobacz więcej
Madeline
Madeline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sweet cherries
Pyszny chlebek bez pszenicy

Pyszny chlebek bez pszenicy 687

1
{{headerMessage}}
drożdże i posypujemy je cukrem. Wyrabiamy chleb i pieczemy przez 30 min w 180 stopniach. Wersja Thermomix Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy na funkcji do chleba przez 3 minuty. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie często piekę chleb, ale tym razem go zabrakło, a że niedziela, w sklepie obok go nie było, to trzeba było sobie upiec. W sumie całkiem nieźle na tym wyszłam bo mam przynajmniej chlebek bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lato cudna pora roku, dużo owoców. Uwielbiam koktajle owocowe, zawsze się uśmiecham jak robię koktajl, przypomina mi się domek , smutno mi. W domu jak byłam zawsze bardzo dużo zaprawiałam i robiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 500 g letniej wody 50 g drożdży 1 ugotowany ziemniak 600 g mąki pszennej 220 g mąki żytniej 50 g oleju 30 g octu balsamicznego 2 łyżeczki soli wykonanie: Do naczynia miksującego Thermomix Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przełożyć do formy i odstawić do wyrośnięcia 1-1,5 godz. Piec w 200st 30min potem180st 10min Pod koniec pieczenia spryskać chlebki z góry wodą, dzięki temu uzyskamy błyszczącą skórkę i chrupiącą Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Chleb z mąki orkiszowej

Chleb z mąki orkiszowej 567

0
{{headerMessage}}
Smak tego chlebka jest podobny do chlebów na zakwasie, lekko wilgotny, ciemny z ziarnami. Dostałam ten przepis od mojej szwagierki Wiesi i bardzo za to dziękuję. Lubię tego rodzaju chlebki, powodują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Błyskawiczny niekłopotkiwy chleb o mięciuteńkim środku i lekko chrupiącej skórce. Dzięki dodatkowi ziemniaków chleb się nie kruszy i na długo utrzymuje świeżość. Jest mięciuteńki i pyszny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poszukując nowych inspiracji w pieczeniu chleba znalazłam na stronie moich wypieków przepis, który mnie zaciekawił ze względu na miód :) Nie sądziłam, że będzie to jeden z moich ulubionych przepisów ! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny chlebo wspaniałej chrupiącej skórce i mięciuteńkim środku. Pieczony na bazie mąki pszennej z dodatkiem otrębów i ziaren. Ciasto jest przyjemne w obróbcei nie wymaga długiego wyrabiania i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Absolutnie idealne. Pyszne, kruchuteńkie i mocno napowietrzone :) Zniknęłybłyskawicznie. Przepis znaleziony w książce "Dobre gotowanie-thermomix na każdy dzień" Polecam i tobaaardzo :) Składniki: 230g Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Chlebek wieloziarnisty

Chlebek wieloziarnisty 621

0
{{headerMessage}}
zostawiamy w naczyniu aż wyrośnie Wkładamy do wysmarowanej formy do pieczenia chleba i pieczemy w piekarniku w temp. 180C , 50-60 minut Trzeci sposób, do garnuszka dodać drożdże, szczyptę soli, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 500 g letniej wody 50 g drożdży 600 g mąki żytniej 220 g mąki pszennej 50 g oleju 30 g octu jabłkowego 2 łyżeczki soli wykonanie: Wersja dla zmechanizowanych Do naczynia miksującego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna porcja wypieków domowych. Okazuje się że jak już piekę pieczywo, to powinnam to robić codziennie - w sytuacji gdy R idzie do pracy. Bo wtedy nagle znika cała porcja chleba w mig. Dlatego Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Chleb pszenny z ziarnami

Chleb pszenny z ziarnami 778

0
{{headerMessage}}
Następny chlebek z mąki pszennej, tym razem z większą ilością ziaren. Chleb wyszedł pyszny, i bardzo prosty. Do automatu do pieczenia chleba wlej ciepłą wodę, dodaj mąkę, drożdże,ziarna, oliwę, sól. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2min/37st/obr2 wyrobić do elastycznej kuli 3minuty/interwał, przełożyć do formy i odstawić do wyrośnięcia 1-1,5 godz.Piec w 200st 30min, potem180st 10min 10minut pod koniec pieczenia spryskać górę Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mienta blog
Pyszny chleb jaglany

Pyszny chleb jaglany 2363

0
{{headerMessage}}
To jak do tej pory najlepszy bezglutenowy chleb jaki piekłam :) Bardzo smaczny z chrupiącą skórką, polecam! Przepis dostałam od kuzynki. Jest to zmodyfikowana przez nią wersja przepisu z książki Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
CHLEB MIESZANY

CHLEB MIESZANY 354

0
{{headerMessage}}
potem w 190 20-25minut W rondelku podgrzać wodę, drożdże świeże, cukier do rozpuszczenia, odstawić w misce połączyć mąkę, suche drożdze, sól, olej i delikatnie wlać zaczyn wyrabiać do momentu Zobacz więcej