chleb z dynią na zakwasie

Prosty chleb pszenny z dynią - na zakwasie. Bardzo smaczny, wilgotny. Długo zachowuje świeżość, dlatego przy dużej rodzinie polecam piec od razu dwa bochenki :) Zapraszam! Składniki: 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Tydzień temu piekłam chleb dyniowy na drożdżach. W ten weekend mam więcej czasu, więc upiekłam dyniowy chleb na zakwasie, zwłaszcza że mój zakwas domagał się wykorzystania, bo stał w lodówce Zobacz więcej
Chleb dyniowy na zakwasie No to ruszam z dyniowymi przepisami. Na pierwszy ogień chleb, którego świeżość mnie zadziwiła. Jest świeży bardzo długo, przez tydzień spokojnie można go jeść. Oczywiście Zobacz więcej
Ciężko mi idzie w tym roku próba dołączenia do Festiwalu Dyni. W skrócie: bohaterowie planowanych postów podpadali pod kategorię "to nie tak miało wyglądać". Jednego udało mi się uratować, choć było Zobacz więcej
Jesień trwa, a wraz z nią króluje dynia. Dlatego na blogu od czasu do czasu pojawia się jakiś dyniowy przepis. Wszystko dlatego, że nadaje ona wypiekom nie tylko smaku, ale też koloru, do tego Zobacz więcej
Dzisiaj znowu chlebek :) Tym razem z dynią. Wszystko robimy według przepisuchleb pszenno żytni na zakwasietylko dodatkowo dajemy dynię. Powodzenia. Smacznego życzy Blond Stefa! :) W domu chowają się Zobacz więcej
składniki: - 3 łyżkizakwasu żytniego - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 2 szklanki mąki żytniej - 1.5 szklanki cieplej wody - 1/2 szklanki pestek dyni - 1/2 łyżeczka soli -> Obie mąki Zobacz więcej
zakwasowca. Polecam gorąco ten pyszny, jesienny wypiek naładowany dobrym nastrojem wszystkich piekarzy i piekarenek. Chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... Zobacz więcej
CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE Z PESTKAMI DYNI Składniki: 1 szklanka zakwasu żytniego 3,5 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki otrąb owsianych 1 łyżeczka miodu naturalnego 1 łyżka kminku 0,5 szklanki pestek Zobacz więcej
Zapraszam dzisiaj Państwa, do wspólnego wypieku chleba, takiego prawdziwego bez konserwantów, ulepszaczy i spulchniaczy. Smacznego, zdrowego i pożywnego, takiego, który nie traci świeżości przez Zobacz więcej
« Lody dyniowe ze skórką ... Chleb na zakwasie z pestkami dyni Chrupiąca skórka, wilgotny wierzch - pycha :-) choć powiem że trochę się o niego bałam bo jak wyrósł i wyłożyłam na nagrzany kamień ... Zobacz więcej
Pyszny chleb z dodatkiem dyni - puree i pestek. Pierwszy raz piekłam chlebek z dodatkiem puree dyniowego, nie sądziłam nawet , że będzie tak rewelacyjny . Wilgotny, miękki i długo zachowuje świeżość ( Zobacz więcej
Dość ciężko wygospodarować dla siebie chwilkę przy malutkim dziecku. Potrzebowałam jednak zamknąć się choć na chwilkę w kuchni, żeby odreagować. W końcu mi się udało. Na ten chlebek miałam ochotę już Zobacz więcej
Chleb do październikowej Piekarni Amber wybrała Małgosia zAkacjowego bloga. Napisała, że uważa ten chleb za ... prosty i wdzięczny wypiek... W pełni się z nią zgadzam, nie potrzeba szczególnych Zobacz więcej
Już po raz kolejny biorę udział w Piekarni Amber. W październiku chleb wybrała Małgosia z Akacjowego bloga. Chleb jest bardzo smaczny i mięciutki. Myślę, że wejdzie na stałe do naszego domowego Zobacz więcej
Wreszcie udało mi się wziąć udział we wspólnym pieczeniu organizowanym przez Anię z bloga Kuchennymi drzwiami. W październiku naszym bohaterem jest chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni, czyli Zobacz więcej
Bohaterem październikowej piekarni Amber jest chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni, który wybrała dla nas Małgosia, to zmodyfikowany przepis na chleb pytlowy. Chleb jest prosty do przygotowania, Zobacz więcej
Kolor przyciąga. Kolor żółty ma szczególną moc. Jest słoneczny, ciepły, miły Słoneczniki, wiosenne mlecze, pachnące karagany Słodki miód, świeżutkie żółtka, kurkuma Żółte pomidory i papryki, kwiaty Zobacz więcej
Jakiś czas temu mój zakwas dokonał swojego żywota i przez krótki czas zawiesiłam wyrób domowego pieczywa. Dość szybko jednak doszłam do wniosku, że długo tak nie wytrzymam, bo nadmuchane powietrzem Zobacz więcej
Na Festiwal Dyni upiekłam chleb oczywiście, Tym razem to chleb na zakwasie, z mąki żytniej razowej i pszennej razowej z dodatkiem pokruszonych pestek dyni i dyniowego przecieru. Dynia jest wdzięcznym Zobacz więcej