chleb z dynią na zakwasie

Jeżeli ktoś chciałby zacząć przygodę z pieczywem na zakwasie, teraz jest na to najlepsza pora. O tej porze roku chyba najłatwiej wyhodować dobry, aktywny zakwas, bo w ciepłe, słoneczne dni nie tylko Zobacz więcej
Warto czasem pokombinować z różnymi składnikami, by uzyskać ciekawy smak domowego bochenka. Słodka dynia, chrupiące orzechy włoskie i żytni zakwas. Jeśli znudził Wam się tradycyjny pszenny chleb, Zobacz więcej
Zakwas na żurek z zakwasu na chleb żytni | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
CHLEB NA ZAKWASIE Z ŻURAWINĄ - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Chrupiące, zdrowe i pyszne bo własne bułeczki grahamki. Możemy sami wybrać kształt, wielkość i rodzaj dodatków. Proste do wykonania. Drukuj Bułki grahamki Czas przygotowania 30 minut/y Czas gotowania Zobacz więcej
Odkąd nauczyłam się piec chleb,to konkubent odmówił spożywania chleba ze sklepu. Wykrzywia się i marudzi. A to, że się kruszy, a że nie pachnie, a że coś tam. Szału można dostać! Chleb jest Zobacz więcej
Ostatnio co dwa dni piekę ten pyszny chleb z żurawiną. Podobno długo pozostaje świeży, ale jeszcze nie udało nam się tego sprawdzić. Prosty przepis, chleb wymaga tylko dłuższego wyrastania - warto Zobacz więcej
Prosty chleb na zakwasie, 100% żytni. Wilgotny, długo zachowujący świeżość i praktycznie bez wyrabiania – składniki wystarczy tylko dobrze wymieszać. Jedynym minusem jest to, że trzeba dosyć długo Zobacz więcej
Gingergirl
Gingergirl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czuję głód
Chleb na zakwasie z automatu

Chleb na zakwasie z automatu 9846

Pisałam już o swojej przygodzie z maszyną do pieczenia chleba, przy okazji postu o zakwasie. Teraz podzielę się przepisem z którego korzystam. Dziwię się tym, co mówią, że w maszynie nie da się upiec Zobacz więcej
składniki: - 2 szklanki mąki żytniej - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki siemienia lnianego - 1,5 szklanki ciepłej wody - 4 łyżki zakwasu żytniego - łyżeczka soli -> Mąki mieszamy z ciepłą Zobacz więcej
Chleb do październikowej Piekarni Amber wybrała Małgosia zAkacjowego bloga. Napisała, że uważa ten chleb za ... prosty i wdzięczny wypiek... W pełni się z nią zgadzam, nie potrzeba szczególnych Zobacz więcej
Bohaterem październikowej piekarni Amber jest chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni, który wybrała dla nas Małgosia, to zmodyfikowany przepis na chleb pytlowy. Chleb jest prosty do przygotowania, Zobacz więcej
Tym razem dołączyłam do Piekarni Amber i piekłam ten pyszny bochen. Doczekać w tym roku polskiej złotej jesieni już nam chyba nie dane więc jak pisze Amber wspólne pieczenie da nam ciepło, słońce i Zobacz więcej
Już po raz kolejny biorę udział w Piekarni Amber. W październiku chleb wybrała Małgosia z Akacjowego bloga. Chleb jest bardzo smaczny i mięciutki. Myślę, że wejdzie na stałe do naszego domowego Zobacz więcej
Wreszcie udało mi się wziąć udział we wspólnym pieczeniu organizowanym przez Anię z bloga Kuchennymi drzwiami. W październiku naszym bohaterem jest chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni, czyli Zobacz więcej
Bardzo się cieszę, żewzięłam udział w październikowym wypiekaniu. Zaproszenie tradycyjne otrzymałam od Amber,a chleb dla nas wybrała Małgosia, autorka Akacjowego bloga. Mój bochenek nie jest zbyt Zobacz więcej
Chleb żytni z czarnym ryżem na zakwasie Sourdough rye bread with black rice, for English scroll down Nieskończona ilość pomysłów na pieczywo w mojej głowie sprawia, że czasami nie wiem, który wybrać. Zobacz więcej
Dzisiejszy chleb, który piekłam w ramach wspólnego pieczenia, to pyszny żytni chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni. Muszę przyznać, że dawno nie jadłam tak dobrego żytniego chleba! Jako, że mój Zobacz więcej
Amber zaprasza do pieczenia ;) Piekarnia w październiku bardzo jesienna. Chleb z pestkami dyni, tylko na żytniej mące. Wilgotny, długo zachowujący świeżość. Robiłam go bez problemów, do wymieszania Zobacz więcej