chleb z fasoli

Wczoraj piekarnik u nas chodził na pełnych obrotach. Postanowiliśmy upichcić sobie pyszny chleb oraz paszteto-pieczeń z białej fasoli. A jak już piec, to hurtowo :) Przepis na chleb już był: tutaj, Zobacz więcej
Chleb zfasoli to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego chleba. Był to jeden z pierwszych chlebów jakie upiekłam ( i który wyszedł w jednym kawałku!) podczas mojej trzytygodniowej absencji od pszenicy. Zobacz więcej
reve82
reve82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
...dziś mam smaka na...
Chleb z fasoli

Chleb z fasoli 893

1
Upiekłam ten niby chleb, bo bardzo zaintrygował mnie przepis podany przez dietetyczne Siostry. Nie trzymałam się twardo podanych ilości składników, a jedynie potraktowałam je jako wytyczne. Nie wiem Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Chleb z fasolą

Chleb z fasolą 143

0
Chleb z fasolą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Puszyste ciasto z nektarynkami Chleb z fasolą Tak mi się ostatnio przypomniało, że kiedyś kiedyś, jeszcze za czasów licealnych bardzo Zobacz więcej
O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Zobacz więcej
Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
Już od czasu, gdy prowadziłam pierwszą odsłonę akcji marchewkowej, chciałam przygotować jakiś przepis znaleziony na blogu Veggieola. Mam jeszcze kilka wytypowanych w zapasie, ale zaczynam od szybkiej Zobacz więcej
Bezmięsne smarowidła potrafią być smaczne. Wielokrotnie byłam świadkiem, jak ich smakiem zachwycają się wielbiciele schabowego. najpopularniejsze pasty do chleba robi się z cieciorki i soczewicy. Zobacz więcej
To danie przygotował nasz mistrz kulinarny R. Przywiózł zebrane przez siebie grzyby, a potem stworzył to danie. Danie jest bardzo konkretne - zimowe, ciężkie, bogate w smaki i aromaty. I bardzo Zobacz więcej
Ostatnio zrobił się ze mnie prawdziwy fasolożerca, nadrabiam chyba jakieś nieznane mi do tej pory zaległości ;) Moi rodzice patrzą już na mnie trochę dziwnie kiedy wkładam do koszyka kolejną i kolejną Zobacz więcej
Jejku, jakie to dobre! Szkoda tylko, że kiepsko wygląda, ale za to smakuje bosko:) Pierwszy raz zrobiłam to smarowidło wiernie według przepisu z blogu Jadłonomia, ale potem wprowadziłam kilka zmian, Zobacz więcej
Pasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta Zobacz więcej
Zima w Toskanii to czas ribollity. Czyli chłopskiej zupy z fasoli, kapusty, różnych sezonowych warzyw i suchego toskańskiego chleba. Przygotowanej poprzedniego dnia i jedzonej następnego, po odgrzaniu Zobacz więcej
Zaraz po tym, jak po raz pierwszy zrobiłam brownie z fasoli rozpoczęłam testy z innymi wypiekami z tego produktu. Pomyślałam, że skoro ciasto na słodko wychodzi świetnie: jest puszyste, miękkie i nie Zobacz więcej
puszka białej fasoli lub ugotowanej papryka czerwona opieczona w piekarniku lub nagrillu/ słoik papryk Rolnik rukola - garść/ natka pietruszki cebula kilkasztukoliwek czarnych 2łyżkioliwy sól pieprz Zobacz więcej
Na słoiczek : * puszka białej fasoli * łyżka listków romarynu * 8 czarnych oliwek * 3 łyżki oliwy z oliwek/oleju * pół ząbka czosnku, przeciśniętego przez praskę * szczypta chili * sól i pieprz do Zobacz więcej
Szybka propozycja smarowidła do chleba, która równie dobrze sprawdzi się w roli dipu do warzyw czy nachos. Może nie jest zbyt fotogeniczna, ale smakuje dobrze. A przecież o to nam chodzi ;) Zobacz więcej