chleb z fasoli

MyVeganKitchen
MyVeganKitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Vegan Kitchen
Chleb z fasolą

Chleb z fasolą 274

0
{{headerMessage}}
Wczoraj piekarnik u nas chodził na pełnych obrotach. Postanowiliśmy upichcić sobie pyszny chleb oraz paszteto-pieczeń z białej fasoli. A jak już piec, to hurtowo :) Przepis na chleb już był: tutaj, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
użyłam czerwonej) - 3 jajka - 1 szklanka mąk bezglutenowych (po 1/3 gryczana, ziemniaczana, z cieciorki) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia* - 3 łyżki oliwy z oliwek - garść słonecznika, pestek dyni - Zobacz więcej
reve82
reve82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
...dziś mam smaka na...
Chleb z fasoli

Chleb z fasoli 979

1
{{headerMessage}}
Upiekłam ten niby chleb, bo bardzo zaintrygował mnie przepis podany przez dietetyczne Siostry. Nie trzymałam się twardo podanych ilości składników, a jedynie potraktowałam je jako wytyczne. Nie wiem Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Chleb z fasolą

Chleb z fasolą 166

0
{{headerMessage}}
Chleb z fasolą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Puszyste ciasto z nektarynkami Chleb z fasolą Tak mi się ostatnio przypomniało, że kiedyś kiedyś, jeszcze za czasów licealnych bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Co do chleba? Pasta z fasoli.

Co do chleba? Pasta z fasoli. 2128

2
{{headerMessage}}
Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już od czasu, gdy prowadziłam pierwszą odsłonę akcji marchewkowej, chciałam przygotować jakiś przepis znaleziony na blogu Veggieola. Mam jeszcze kilka wytypowanych w zapasie, ale zaczynam od szybkiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bezmięsne smarowidła potrafią być smaczne. Wielokrotnie byłam świadkiem, jak ich smakiem zachwycają się wielbiciele schabowego. najpopularniejsze pasty do chleba robi się z cieciorki i soczewicy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta wegańska z fasoli – do chleba Składniki Na 1 osobę na kilka smarowń potrzebne będą 1 puszka białej fasoli w zalewie 2 małe cebule 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego ,majeranek, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie przygotował nasz mistrz kulinarny R. Przywiózł zebrane przez siebie grzyby, a potem stworzył to danie. Danie jest bardzo konkretne - zimowe, ciężkie, bogate w smaki i aromaty. I bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niesamowitych właściwościach i jeszcze lepszych zastosowaniach wiedziałam od dawna (m. in. tort czekoladowy z fasoli) to wymyślam na nią coraz to nowe sposoby i zastosowania. Fasola nowym królem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jejku, jakie to dobre! Szkoda tylko, że kiepsko wygląda, ale za to smakuje bosko:) Pierwszy raz zrobiłam to smarowidło wiernie według przepisu z blogu Jadłonomia, ale potem wprowadziłam kilka zmian, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zima w Toskanii to czas ribollity. Czyli chłopskiej zupy z fasoli, kapusty, różnych sezonowych warzyw i suchego toskańskiego chleba. Przygotowanej poprzedniego dnia i jedzonej następnego, po odgrzaniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaraz po tym, jak po raz pierwszy zrobiłam brownie z fasoli rozpoczęłam testy z innymi wypiekami z tego produktu. Pomyślałam, że skoro ciasto na słodko wychodzi świetnie: jest puszyste, miękkie i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zaraz po tym, jak po raz pierwszy zrobiłam brownie z fasoli rozpoczęłam testy z innymi wypiekami z tego produktu. Pomyślałam, że skoro ciasto na słodko wychodzi świetnie: jest puszyste, miękkie i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
puszka białej fasoli lub ugotowanej papryka czerwona opieczona w piekarniku lub nagrillu/ słoik papryk Rolnik rukola - garść/ natka pietruszki cebula kilkasztukoliwek czarnych 2łyżkioliwy sól pieprz Zobacz więcej