chleb z kaparami

Składniki na 2 bochenki: 100 g kaparów wraz z zalewą 300 ml wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru 20 g świeżych drożdży No i bez większej filozofii mieszamy wszystkie składniki w misce. I wyrabiamy Zobacz więcej
bochenek będzie niepowtarzalny! Dzisiaj dodałam do ciasta na pszenny razowiec kawałki suszonych pomidorów i kaparów. Chyba nie muszę pisać, że wyszło smakowicie? Chleb razowy na zakwasie z suszonymi Zobacz więcej
chleb i pasta to dla mnie postawa każdego weekendu. Jak sojowy weekend to również pasta z soi, kaparów oraz czerwonej i żółtej papryki genisteiną Składniki: 1 szklanka soi 1/2 czerwonej papryki 1/2 Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na rukolę. Zrobiłam więc krótką wycieczkę do sklepu i na śniadanie grzecznie jak królik jadłam zieleninkę. Żytni chleb bez drożdży posmarowałam twarożkiem naturalnym, potem były Zobacz więcej
2 płaty matiasja 1 łyżeczka oleju 1 łyżka majonezu 1 cebula pieprz natka pietruszki kilka kaparów 3-4 kromki pumpernikla Śledzia i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać. Dodać pieprz, posiekaną natkę Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Wielkanoc

Wielkanoc 162

1
Po przepis kliknij w zdjęcie MAZURKI Mazurek Mazurek na waflach BABKI Babka cytrynowa Babka drożdżowa Babka pomarańczowa PASZTETY Pasztet z soczewicy Pasztet z żurawiną Pasztet Wielkanocny pasztet Zobacz więcej
smarowania (creme fraiche) łosoś wędzony kapary kilka kropli cytryny / skórka z wyparzonej cytryny Kromkę chleba smarujemy serkiem, układamy na niej łososia, kapary i ścieramy skórkę cytryny. Zobacz więcej
Składniki: kostka białego sera puszka szprotek lub wędzonych na wagę 1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego 1 łyżka kaparów pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę posiekany koperek Zobacz więcej
Potrawa pochodzi z Prowansji. Składniki: słoiczek czarnych oliwek (100 g) 1 łyżka kaparów około 5 suszonych pomidorów 1 plaster anchois szczypta suszonego czosnku pieprz do smaku 2 plastry sera Zobacz więcej
Josia
Josia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Josi
Grzanki (I)

Grzanki (I) 182

0
Składniki: jasne pieczywo-bagietka, chleb tostowy etc. oliwa z oliwek czosnek Dodatki: szynka, salami ser żółty cebula pomidor czerwona papryka oliwki, kapary sól, pieprz przyprawa do zapiekanek Zobacz więcej
Mój men nie lubi wędzonego łososia,mówi, że smakuje jak surowy. W sklepie trafiłam na mini opakowanie 30g, w sam raz na kanapeczkę dla mnie:-) Trochę zielonego i zdrowy razowy chlebek. Kanapka dla 1 Zobacz więcej
Obudziłam się głodna, potwornie głodna. Włączyłam więc piekarnik i zaczęłam kombinować. Na kromkę pszennego chleba tostowego nasypałam trochę mozzarelli do zapiekania w wiórkach. Dołożyłam pomidory Zobacz więcej
Bardzo często siedzę z nosem w książce do późnych godzinny. Z zasady w nocy nic już nie jem, ale wczoraj naszedł mnie jakiś taki straszny głód. W rezultacie zrobiłam sobie kanapkę. Dwie grzanki z Zobacz więcej
Bruschetta with fried capers. Składniki. 2 kromki chleba typu włoskiego, najlepiej z grubą chrupiącą skórką 1 ząbek czosnku 1 pomidor 1 łyżka świeżych ziół, bazylia lub tymianek cytrynowy 2 łyżki Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pasta jajeczna na śniadanie

Pasta jajeczna na śniadanie 54

0
Brak pomysłu na coś do śniadaniowego chleba? Pasta z jaja jest w sam raz. Ta jest wyjątkowo prosta i szybka do zrobienia. Składników jest mało, dodałamtrochę kurkumy żeby kolor był ładniejszy i smak Zobacz więcej
backtaste
backtaste Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Back Taste
PANINI

PANINI 418

0
PANINI wiedzie prym wśród słynnych kanapek włoskich. Oznacza dosłownie małe bułeczki, pieczywo, wypełnione przeróżnymi nadzieniami, głównie mięsnym. Podawana na gorąco, głównie zapiekana lub opieczona Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pasta z jajek i tuńczyka

Pasta z jajek i tuńczyka 2570

1
Prosta i szybka do zrobienia pasta do chleba. Można dodać więcej chili by bardziej pastę zaostrzyć. Z domowym chlebem pycha! składniki 4 jajka puszka tuńczyka może być rozdrobniony łyżka kaparów 1/2 Zobacz więcej
Przypomina z wyglądu hummus, ale smakuje ZUPEŁNIE inaczej. Sekretem do zrobienia dobrej pasty jest: - dużo kaparów - dużo mięty Składniki - puszka białej fasoli - puszka cieciorki - 20 dużych kaparów Zobacz więcej
Trochę ostatnio brakuje mi inwencji twórczej. Odnoszę wrażenie, że moje kanapki stają się strasznie nudne. Wczoraj taką właśnie zrobiłam. Chleb orkiszowy posmarowałam tapenadą, położyłam plaster sera Zobacz więcej
Idealna pasta na drugie śniadanie. Prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zawiera wiele interesujących składników. Smakuje idealnie z domowym chlebem i kubkiem gorącej herbaty. Polecam! 200 g Zobacz więcej