chleb z karmelizowanym porem

Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Zobacz więcej
Wczoraj minęły mi kolejne urodziny! Kolejny fantastyczny rok za mną. Mam dwa przemyślenia w związku z tym. Po pierwsze cholernie dobrze, że wiedzieć, że otaczam się ludźmi, którzy dokładnie wiedzą Zobacz więcej
Dziś przedstawiam jeden z moich ulubionych przepisów śniadaniowych. Jak byłam mała, chleb w jajku jadło się u nas często, tak samo na słodko, jak i na słono. Wynikało to z przekonania mojej mamy, że Zobacz więcej
Chleb za zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Zobacz więcej
Zabajone z karmelizowanymi pomarańczami - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Kolejny chleb, który trafia na listę ulubionych. Jestem nim zauroczona !!!! Co prawda wymaga trochę pracy i czasu ale naprawdę warto. Gorąco polecam. Przepis z bloga Ugotujmy to . Zaczyn : 2 łyżki Zobacz więcej
Rabarbar rządzi więc dziś zapraszam na pyszne drożdżówki z rabarbarem właśnie. Dodatkowa słodycz kruszonki świetnie się komponuje z kwaśnym rabarbarem... Składniki; 35 dag mąki pszennej 15 g świeżych Zobacz więcej
Dodaj do ulubionych Podziel się na Facebooku Przypnij na Pinterest Ze zdjęciemOszczędny Wydrukuj przepis Przepis na tartę może być prostszy niż myślisz, a rezultat jest wyjątkowo efektowny! Tarta z Zobacz więcej
Po raz kolejny uświadamiam sobie, że chleby są jak żywe stworzenia. Miałam już z nimi wiele do czynienia. Nie mam pojęcia ile godzin spędziłam na ich przygotowywaniu i czekaniu aż wyrosną. A tu nagle Zobacz więcej
To zdecydowanie mój ulubiony mazurek :] Nie dość, że bardzo prosty w wykonaniu (co w okresie przedświątecznej, długiej i straszącej myciem okien listy „must do” jest bardzo pożądane), to jeszcze Zobacz więcej
Wielokrotnie już pisałam, że jesteśmy bardzo placuszkowi, naleśnikowi i racuszkowi. Możemy je jeść na śniadania, obiady, kolację lub desery - każda pora jest dobra :) A z aromatycznymi jabłkami to już Zobacz więcej
Chleb na zakwasie pszennym, z karmelizowanym porem i pestkami. Efekt październikowego pieczenia z Amber. Chlebek jest smaczny i niezwykle aromatyczny. Karmelizowany por tak dobry, że aż trudno się Zobacz więcej
Ten chleb upiekłam wraz z innymi osobami, które zdecydowały się na wspólne pieczenie "wirtualne". Piekliśmy w swoich domach czy kuchniach ale w tym samym czasie. Z jednego przepisu, ten sam chleb. Zobacz więcej
Pstrąg gotowany w „sous vide” z plackiem z cukinii, karmelizowanym porem i sosem maślanym buerre blanc Składniki – 2 porcje: Składniki – pstrągi: Pstrąg – 2 sztuki Szpinak – 2 szklanki Czosnek – 1 Zobacz więcej
Chleb z karmelizowanym porem i pestkami to propozycja Amber w październikowej piekarni. To bardzo jesienny chleb na zakwasie z dodatkiem pora karmelizowanego z miodem i octem balsamicznym, pełen Zobacz więcej
Kolejny miesiąc minął i kolejna akcja wspólnego pieczenia chleba za nami. Tym razem Amber zaproponowała przepis z Chlebaka Moniki. Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami. Bardzo Zobacz więcej
Kolejny raz wzięłam udział we wspólnym pieczeniu organizowanym przez Amber z bloga http://www.kuchennymidrzwiami.pl/. Tym razem za zadanie miałyśmy przygotować chleb z porem karmelizowanym i pestkami. Zobacz więcej
Komentarze 2013/04/03 10:17:39 Piękny. Kiedy na niego patrzę, zaczynam żałować, że jeszcze się nie przemogłam do wyhodowania zakwasu. 2013/04/03 10:19:07 No to może to jest ten impuls? :) 2013/04/03 Zobacz więcej
Ostatnio dostałam zamówienie na Pavlovą. Nigdy jej jednak nie robiłam (wolę chrupiące bezy), postanowiłam więc upiec wcześniej małą na próbę. Wyszła taka, jak powinna - z chrupiącą skórką i piankowym Zobacz więcej
Pierwszy raza zabawiłam się we wspólne pieczenie chleba u Amber i nie żałuję. Po pierwsze tęskniłam trochę za Weekendową Piekarnią, a zamysł jest ten sam. Po drugie... smak tego chleba. Lekko słodkawy Zobacz więcej