chleb z mąki jaglanej

magduś
magduś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tost z dżemem
Chleb jaglany bez mąki

Chleb jaglany bez mąki 1167

0
W niedzielę eksperymentalnie upiekłam chleb bez mąki, bezglutenowy i wegański. zdjęcie przekroju jeszcze na ciepło, ale ciiii.... dzisiaj zjedzony z pietruszkowym pesto - omnomnom... chleb jaglany bez Zobacz więcej
Mąka jaglana jest specyficzną mąką. Nie ma glutenu i dlatego ciasta z niej nie są tak pulchne i nie wyrastają tak jak z mąki pszennej. Dzisiaj mam dla was chleb z takiej mąki z małą ilością mąki Zobacz więcej
Chleb na zakwasie z mąką jaglaną Kolejne pieczywo z cyklu "zamieszaj i odstaw". Tym razem z dodatkiem mąki jaglanej. Jest ona dość ciężka, dlatego też ważne jest żeby ciasto miesić dość długo, a Zobacz więcej
Muszę szczerze przyznać, że takiego chleba jeszcze nie jadłam. Nie wiem nawet jak go opisać, musicie wypróbować! Jest miękki, dobry, sycący i co najważniejsze bez mąki i na podstawie kaszy jaglanej. Zobacz więcej
Kolejny chlebek z domowej piekarni, tym razem z dodatkiem nasion chia. Robiłam już z nich desery, koktajle a teraz dodałam je do chleba. Wymieszałam różne rodzaje mąki - jaglaną, żytnią i pszenną i Zobacz więcej
Bardzo prosty chleb z dodatkiem ugotowanej kaszy jaglanej długo utrzymuje świeżość i ma bardzo chrupiącą skórkę. Jest to chleb pszenno-żytni z przewagą mąki pszennej chlebowej typ 750. Jeśli nie Zobacz więcej
, kiedy nie mam możliwości zjedzenia ciepłego posiłku. Znakomicie syci i jest bardzo wartościowy. Chleb gryczano – jaglany z orzechami bez mąki, bezglutenowy, wegański Składniki (na keksówkę o Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem mąki jaglanej, mąki z pszenicy Kamut, suszonych pomidorów i ziół - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Zobacz więcej
" w gorącym piekarniku. Na szczęście wyszedł smaczny i z chrupiącą skórką. Składniki: - 200 b mąki gryczanej - 50 g mąki jaglanej (mielona kasza jaglana) - 50 g mąki z quinoa (mielona quinoa (komosa Zobacz więcej
Dziś do wypieku chleba użyłam mąki jaglanej, bardzo zdrowej i bardzo smacznej w wypiekach. W rezultacie wyszedł pyszny chleb a zakwas sprawił że jest on wilgotny i długo utrzymuje świeżość. Polecam Zobacz więcej
Bezglutenowy chleb z automatu dla posiadaczy tego praktycznego urządzenia. Chleb wilgotny, smaczny, nie kruszy się. Brakuje mu jedynie chrupiącej skórki ;) SKŁADNIKI: 100 g mąki ryżowej 100 g maki Zobacz więcej
Potrzebne składniki: 600 g ugotowanej kaszy jaglanej 600 g amarantusa zmielonego na mąkę 100 g siemienia lnianego zmielonego na mąkę 5 łyżek słonecznika 5 łyżek sezamu 5 łyżeksiemienia lnianego 0,5 Zobacz więcej
Chleb z mąki kukurydzianej jest dość kruchy i pyszny tylko przez pierwsze dni. Ale świetnie sprawdzi się do wykorzystania na grzanki i tosty. Szybki do zrobienia i ciekawy w smaku poprzez dużą ilość Zobacz więcej
Bezglutenowy chleb na zakwasie z dodatkiem komosy ryżowej (keksówka ok. 18 cm) - 150 g zakwasu bezglutenowego - u mnie ryżowy (dokarmionego ok. 8-12 h przed pieczeniem chleba) - 250 g wody - 100 g Zobacz więcej
Skoro był przepis nachleb gryczany, to teraz czas na chleb jaglany! Składniki: 100 g kaszy jaglanej 50 g quinoi 50 g słonecznika łuskanego 50 g otrębów gryczanych 50 g płatków jaglanych 50 g lnu Zobacz więcej
kokosową i ksylitolem, do szkoły z dżemem własnej produkcji. Dzieci zawsze są zadowolone :) Składniki: 0,5 szklanki mąki ryżowej 0,5 szklanki mąki jaglanej mleko roślinne (u mnie ryżowe) 3 jajka. Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany 2551

3
Składniki: - 200g mąki pszennej - 50g mąki kukurydzianej - 1 mała puszka kukurydzy (140g) - 8g świeżych drożdży - 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki - 150ml letniej wody - 3/4 łyżeczki soli - 10 ml Zobacz więcej
.. czyli kolejny post o tym , że nic w Nipaqui'owej kuchni się nie zmarnuje. Tym razem w poszukiwaniu inspiracji śniadaniowej na pomoc przyszła kasza jaglana z poprzedniego dnia (obiad+niezbyt udana Zobacz więcej
Kasza jaglana cieszy się u nas ostatnio bardzo dużą popularnością. Odśluzowuje orgaznim, rozgrzewa i jest BEZGLUTENOWA. Ponadto można wyczarować z niej zarówno słodkie jak i słone dania. My uwielbiamy Zobacz więcej
I na koniec wersja drożdżowa chleba jaglanego, która okazała się o niebo smaczniejsza od wersji sodowej. Ale u nas zakwasowiec i tak wygrywa. Oczywiście rzecz gustu. Przepis od Olgi i tam też odsyłam Zobacz więcej