Przepis na chleb z mąki pełnoziarnistej

Przepis z opakowania mąki pełnoziarnistej Lubella. Zawsze się udaje, jest niezwykle prosty i bardzo smaczny. Polecam! Składniki: (na 1 bochenek) 500 g mąki 25 g świeżychdrożdży(lub czubata łyżeczka Zobacz więcej
Moja Mama kupiła nam automat do pieczenia chleba w nadziei na codzienne świeże pieczywo. Dzisiaj postanowiłyśmy go przetestować i upiekłyśmy pierwszy chleb z mąki pełnoziarnistej Lubella (mieszanka Zobacz więcej
Chleb głównie z mąki pszennej pełnoziarnistej na zakwasie żytnim. Chleb jest mięciutki z mnóstwem pięknych maleńkich dziureczek jego miąższ jest delikatnie wilgotny, przez co długo pozostaje świeży. Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Breakfast
Chleb pełnoziarnisty z automatu

Chleb pełnoziarnisty z automatu 8006

« Pieczony omlet z boczkiem Chleb pełnoziarnisty z automatu Rewelacyjny chlebek :) Piekliśmy go już kilka razy w krótkim czasie i jesteśmy nim nadal tak samo zachwyceni :) Tak się składa, że cały czas Zobacz więcej
Zawsze chlebek mi wychodzi, no zawsze poprostudopókinie spróbowałamzrobićgo tylko z żytniej mąki, no i niestety klapa totalna, z wierzchu ok wśrodkuciapa! No ale nie poddałam się i zmieszałam obie Zobacz więcej
Koniec tygodnia więc pieczenie chleba, tym razem z mąki pełnoziarnistej .Polecam. SKŁADNIKI 1 szklanka mąki graham orkisz 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 szklanki mąki żytniej razowej 1 łyżeczka Zobacz więcej
Słodkawy i lekki chleb z maszyny,z delikatną,za sprawą jajek,skórką. porcja na chleb 675g(1,5 lb) 2 jajka 175 ml mleka 3 łyżki oleju roślinnego - użyłam oliwy 3 łyżki miodu 1,5 łyżeczki soli - dałam Zobacz więcej
Kiedyś wydawało mi się, że upieczenie chleba jest bardzo trudne i wymaga dużej ilości składników, jednak nic bardziej mylnego! Poniższy przepis jest prosty i zawsze się udaje - wiem co mówię, bo Zobacz więcej
Domowy pszenny chlebek ze sporą dozą pełnoziarnistej mąki, ziołami i aromatycznym serem. Świetny do wszelkich wytrawnych kanapek i tostów. 2 łyżki oleju 250 ml mleka 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru Zobacz więcej
Nieco odmienionyChleb Młynarza. Część mąki pszennej chlebowej zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, dodałam też dużo kminku. Piekłam ten chleb już dawno, latem, ale nie było jakoś okazji aby wstawić Zobacz więcej
Myślę, że nie odłącznym produktem w codziennej diecie większości społeczeństwa jest pieczywo. Najlepszym wyborem będzie chleb z pełnego przemiału-"ciemny", który w swoim składzie zawiera zdecydowanie Zobacz więcej
Kolejna wersja naszego ulubionego chleba, tym razem w wersji z mąką gryczaną. Składniki na dwie duże keksówki o wymiarach 26 cm x 10 cm h=7 cm 300 gr mąki pszennej (np. tortowej lub chlebowej) 150 gr Zobacz więcej
To nasz ulubiony chleb. Szybki do przygotowania i długo trzymaświeżość. Pyszny nawet na trzeci dzień, choć u nas rzadko aż tak długo się utrzyma. Wieczorem przygotuje ciasto chlebowe a rano trochę nad Zobacz więcej
Dla wielbicieli tradycyjnego chleba pszenno-żytniego, jego zdrowsza alternatywa. Chleb orkiszowo-żytni w wersji udoskonalonej. Dodałam do niego mąkę pełnoziarnistą (od której jestem wręcz Zobacz więcej
magda.wrona
magda.wrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
vito gryzie
Chleb pełnoziarnisty bez mąki

Chleb pełnoziarnisty bez mąki 889

Jeśli szukasz przepisu na najprostszy chleb bezglutenowy, oto on! Bez zagniatania i bałaganu w kuchni! Nie zawiera ani grama mąki oraz glutenu.Do jego upieczenia użyłam jedynie płatków owsianych, Zobacz więcej
CHLEB Z VERMONT na pełnoziarnistej mące ze śliwkami i cząbrem CHLEB ORKISZOWY WEDŁUG ZMODYFIKOWANEJ RECEPTURY WG. J.HAMELMANA- CHLEBA Z VERMONT Po przepisie na chlebPain au levaini przepisie nadomowy Zobacz więcej
Robię taki malutki, starcza na max 2 dni. Przypomina ten alpejski czy słowiański z Biedry – rozmiarem i smakiem. Biorę spory kubek i w połowie wypełniam go mąką orkiszową i uzupełniam pszenną Zobacz więcej
Chleb, który mam dla Was dzisiaj robiłam już trzy razy w przeciągu tygodnia. Był to mój pierwszy przepis chleba na zakwasie żytnim. Pyszny chleb z wilgotnym miąższem, pozostaje długo świeży, a gdyby Zobacz więcej
Chleb drożdżowy żytni - pełnoziarnisty z lnem Zapraszam na smaczny i bardzo zdrowy chleb. Nie wymaga on trudu, poświecenia i czasu. Składniki: 500 g mąki żytniej - pełnoziarnistej 2-3 łyżki mąki Zobacz więcej
Składniki fazy 0 : 60 g zakwasu żytniego prosto z lodówki 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g wody Składniki mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na 22 - 24 godz. Składniki fazy 1 100 g zakwasu Zobacz więcej