chleb z mąki pszennej

{{headerMessage}}
mililitrów letniej wody, - 30 g drożdży, - 1/2 łyżki cukru, - 1/2 łyżka soli, - szklanka ziaren (słonecznik, dynia), - 3 szklanki (przesianej) mąki pszennej. Przepis: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Chleb pszenny z mąką razową Zaczyn: 40 g zakwasu pszennego lub żytniego 110 g mąki pszennej razowej 110 g wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć i odstawić na 12 - 14 godzin. Zaczyn powinien Zobacz więcej
JakSmakuje
JakSmakuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
JakSmakuje
Chleb pszenny z mąki krupczatki

Chleb pszenny z mąki krupczatki 437

1
{{headerMessage}}
Mąka krupczatka… co z nią zrobić? Pomijając szarlotkę, do której zdarza mi się dodać tę mąkę, ale to niezbyt pokaźne ilości. A reszta? Leżała i czekała na swoją kolej :-) No i w końcu przyszedł na nią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Focaccia razowa z ... » Chleb pszenny z mąką kukurydzianą Ten uśmiechniętychlebek pszenny na drożdżach powstał zupełnie przypadkowo.Tak właściwie powstajewiększośćmoich chlebów. Czasem brak jakiegoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś pyszny, mięciutki i puszysty chleb ze słonecznikiem na mące pszennej i dodatkiem mąki sojowej. Użyłam także oleju z pestek winogron, który jest bardzo aromatyczny. Bałam się, że chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem chleb z mąkami pełnoziarnistymi - pszenną i żytnią. Jednak dzięki temu, że połowa zawartości mąki w chlebie to mąka chlebowa, nie jest typowo ciężkim, razowym chlebem i można go piec bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam nadzieję, że nie zmyliła Was nazwa mąki pszennej "do pieczenia chleba". Mimo, że używana głównie do wypieku pieczywa, nadaję się również do ciasta na pizze i do naleśników! składniki: 2 jajka 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400g mąki pszennej - chlebowej 100g mąki żytniej 300ml ciepłej wody 50ml letniego mleka 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/3 szklanki oleju u mnie Kujawski 3 ziarna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na zaczyn : Ciasto przed włożeniem do foremek. 160 g mąki pszennej razowej 6 łyżek zakwasu z mąki żytniej lub pszennej razowej 100 g wody Zakwas z mąką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wychodzi pyszny i długo jest dobry. Powtórzę go bez wątpienia jeszcze nie raz. Przepis znalazłam tu. Składniki (na 1 keksówkę o długości 25cm): 500 g mąki pszennej razowej (u mnie typ 1850 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry:)a może chlebek na śniadanie? No fakt, rano to ciężko byłoby zdążyć z przygotowaniem i jeszcze konsumowaniem (no chyba żeby zacząć już nocy, ale nie przesadzajmy). U mnie sprawdza się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
robienia okazało się że tytułowego słonecznika nie posiadam, choć specjalnie szukałam chleba ze słonecznikiem właśnie. W związku z tym mój chlebek jest z pestkami dyni :D Ponadto zmodyfikowałam też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb z cukinii nie kruszy się, nie wyrasta i nie opada Chlebek nie zawiera drożdży, proszku do pieczenia czy sody. Z podanych proporcji powstaje zgrabny chlebek, z którego można zrobić nieduże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakośnie mam ręki do chlebów z ziemniakami,upiekę,i owszem,ale zawsze im daleko do doskonałości:) Postanowiłam więc spróbować z mąka ziemniaczaną no i udało się:) Chleb upiekl się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wartości w nawiasach:). CHLEB ŻYTNI Z DODATKIEM MĄKI PSZENNEJ Składniki zaczynu: 150g (225g) aktywnego zakwasu (dokarmionego 8-12 godzin wcześniej) 160g (240g) mąki żytniej typ 720 250g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój zakwas majużprawie 3 tygodnie i masiędobrze.Myślę ,że czujesięświetniena swojej półeczce w lodówce, a tylko raz w tygodniu wola jeść. Ale musi sobie zapracować..........i pracuje bez zastrzeżeń. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po prostu przepyszny. Ma bardzo smaczny miąższ z małymi, regularnymi dziurkami .... najlepiej smakuje po prostu z masłem:)... a za przepis na ten pyszny chleb dziękuję Danusi:). Kobieto jak dla mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb od wieków interesuje ludzkość na naszej planecie. Czy jest taki niezastąpiony?. Czy jest w nim coś tak interesującego, że zapiski na jego temat, przechodzą z pokolenia na pokolenie? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb z mąką durum na pszennym zakwasie | Oderwane i przyklejone Oderwane i przyklejone Zytka Maurion Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Po prostu Kuchnia Muzyka Książki\ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Chleb pszenno-razowy z ... Chleb pszenny razowy z mąką ... » Chleb pszenno-razowy z mąką orkiszową na zakwasie pszennym środa, 30 maja 2012, cris-57 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: Zobacz więcej