chleb z maki żytnia chlebowa 720

Chleb mieszany na zaczynie piwnym (źródło: Mirabbelka, strona: chleb.info.pl) zaczyn: 200g butelkowego jasnego piwa 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego Piwo podgrzewamy, Zobacz więcej
bochenek żytni o delikatnym musztardowym aromacie... Chleb żytni z musztardą Zaczyn: 75 g aktywnego zakwasu żytniego 350 g mąki żytniej typ 2000 300 g wody Składniki wymieszać i zostawić na 14 godzin Zobacz więcej
Prosty chleb żytni na zakwasie, tym razem z dodatkiem ziaren dyni oraz słonecznika. Chleb żytni na zakwasie od TatterZACZYN: 32 g zakwasu żytniego razowego 96 g maki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 Zobacz więcej
Pin It Przepis na ten chleb pochodzi z bloga Mirabbelki. Troszkę go zmieniłam, do ziaren słonecznika dodałam siemie lniane i płatki owsiane, a jeden upiekłam bez żadnych ziarenek. Chleb na zakwasie z Zobacz więcej
Kolejny chleb na zakwasie. Tym razem 100% żytni o miękkim i smacznym miękiszu. Jak na chleby na zakwasie robi się go bardzo szybko, bezproblemowo, bez zagniatania. Przepis z bloga W poszukiwaniu slow Zobacz więcej
chleba posłużyłam się przepisem ze strony "Smakowity chleb". Chlebek upiekłam na mące żytniej chlebowej, typ 720 od Młynomag. 450 g maki żytniej chlebowej Młynomag op drożdży instant (7 g) łyżeczka Zobacz więcej
- 150 g. zakwasu żytniego - 300 g. letniej wody - 400 g. mąki pszennej chlebowej(ja zastępuję część mąką pszenną razową) - 100 g. mąki żytniej typ 720(jasna) - łyżeczka soli(to zależy od wielkości Zobacz więcej
w towarzystwie ricotty i miodu z mniszka lekarskiego, który otrzymałam w prezencie od Karmel-itki. porcja zakwasu żytniego (4 łyżki) 1 szklanka mąki żytniej 2000 1 szklanka letniej wody 1 szklanka Zobacz więcej
oliwy z oliwek - 1,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru - 350 g maki żytniej (typ 720) - 250 g maki pszennej (typ 650) - 20 g świeżych drożdży Wykonanie w maszynie: Do pojemnika automatu chlebowego Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Pszenny chleb na zakwasie

Pszenny chleb na zakwasie 468

0
wyglądem. Wiwat automat do chleba! Składniki: - 1 szklanka wody - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki oleju - 1 szklanka mąki żytniej (typ 720) - 2 szklanki maki pszennej (typ 650) - 0,5 szklanki pestek z Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Owsiany chleb mieszany

Owsiany chleb mieszany 734

0
Bardzo smaczny chleb na zakwasie, zawierający wszystko to, co chleb powinien zawierać, czyli obie maki, oliwę z oliwek, płatki owsiane oraz ziarna. Składniki: - 1 szklanka podkarmionego zakwasu - Zobacz więcej
do niego za bardzo nie trzeba. Można go wcinać saute;) Składniki: 200 g zakwasu 200 g maki chlebowej zytniej (typ 720) 200 g wody 200 g maki chlebowej razowej (typ 2000) 225 wody 125 g rodzynek 1 Zobacz więcej
miodowego 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego ciasto chlebowe: 350g zaczynu jw 130g letniej wody 200g maki pszennej chlebowej typ 650 100g maki żytniej chlebowej typ 720 Zobacz więcej
Przepis na Polski chleb na zakwasie już jest na moim blogu tutaj , wracam do niego, ilekroć mam ochotę na kawał uczciwego chleba o smaku chleba, jeśli wiecie o co mi chodzi:) Tym razem było trochę Zobacz więcej
dyni hokaido. Chlebek wyszedł bardzo dziurzasty i wspaniale pachnący. Na ciepło z miodem zaskoczył mnie swoim smakiem. Chleb żytni z bożą trawką300 g aktywnego zakwasu żytniego 300 g wody 250 g mąki Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem siemienia lnianego na zakwasie żytnim. Jak zawsze pyszny domowy i bez polepszaczy. No i najbardziej to lubię zapach pieczonego chleba w domu. Zmieniłam tylko typ mąki pszennej ale to Zobacz więcej
innego zastosowania. Efekt końcowy - pyszny ! Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i mozzarellą Składniki na 3 placki: 300 g mąki pszennej chlebowej 300 maki żytniej 720 2 łyżeczki soli 320 ml ciepłej Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb wiejski z ziemniakami

Chleb wiejski z ziemniakami 186

0
Zaciekawiony opowieściami o chlebowej skórce http://zapachchleba.blogspot.com/2014/02/chleb-wiejski-prawie-jak-z-piekarni.htmlpostanowiłem powrócić do bardziej tradycyjnego wypieku chleba :-) Chleb Zobacz więcej
na boki a rósł w górę. Moim zdaniem pomogło: zmniejszenie ilości wody (mogłem dodać 20 g więcej), wyższa temeratura pieczenia i kleik żytni :-) Teraz kanapeczki wychodzą pierwsza klasa. Chleb Zobacz więcej
Witam, ostatnio przeglądałam książkę kucharską i wpadłam na przepis z zakwasu chlebowego, więc postanowiłam go zrobić, aby móc sobie robić domowe chleby i nie tylko. Składniki:zakwas po 3 dniach Zobacz więcej