chleb z maki żytnia chlebowa 720

Chleb mieszany na zaczynie piwnym (źródło: Mirabbelka, strona: chleb.info.pl) zaczyn: 200g butelkowego jasnego piwa 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego Piwo podgrzewamy, Zobacz więcej
bochenek żytni o delikatnym musztardowym aromacie... Chleb żytni z musztardą Zaczyn: 75 g aktywnego zakwasu żytniego 350 g mąki żytniej typ 2000 300 g wody Składniki wymieszać i zostawić na 14 godzin Zobacz więcej
Prosty chleb żytni na zakwasie, tym razem z dodatkiem ziaren dyni oraz słonecznika. Chleb żytni na zakwasie od TatterZACZYN: 32 g zakwasu żytniego razowego 96 g maki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 Zobacz więcej
Pin It Przepis na ten chleb pochodzi z bloga Mirabbelki. Troszkę go zmieniłam, do ziaren słonecznika dodałam siemie lniane i płatki owsiane, a jeden upiekłam bez żadnych ziarenek. Chleb na zakwasie z Zobacz więcej
Kolejny chleb na zakwasie. Tym razem 100% żytni o miękkim i smacznym miękiszu. Jak na chleby na zakwasie robi się go bardzo szybko, bezproblemowo, bez zagniatania. Przepis z bloga W poszukiwaniu slow Zobacz więcej
chleba posłużyłam się przepisem ze strony "Smakowity chleb". Chlebek upiekłam na mące żytniej chlebowej, typ 720 od Młynomag. 450 g maki żytniej chlebowej Młynomag op drożdży instant (7 g) łyżeczka Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok 350g zakwasu żytniego (przepis na zakwas żytni znajdziecie tutaj) ok. 300g letniej wody 200g maki żytniej razowej typ 2000 ok 100g maki żytniej chlebowej typ 720 1 płaska łyżka soli Zobacz więcej
- 150 g. zakwasu żytniego - 300 g. letniej wody - 400 g. mąki pszennej chlebowej(ja zastępuję część mąką pszenną razową) - 100 g. mąki żytniej typ 720(jasna) - łyżeczka soli(to zależy od wielkości Zobacz więcej
w towarzystwie ricotty i miodu z mniszka lekarskiego, który otrzymałam w prezencie od Karmel-itki. porcja zakwasu żytniego (4 łyżki) 1 szklanka mąki żytniej 2000 1 szklanka letniej wody 1 szklanka Zobacz więcej
Dzisiejszy chleb jest upieczony wyłącznie na drożdżach, bez dodatku zakwasu, a mimo to, jest wilgotny i bardzo, bardzo smaczny. Ma chrupiącą skórkę i pachnący środek. Wybornie smakuje zarówno z Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Pszenny chleb na zakwasie

Pszenny chleb na zakwasie 498

0
normalnego, pszennego chleba. Do drugiego mieszania dodać pestki dyni. Po zakończeniu mieszania, wyłączyć automat z prądu. Wyciągnąć łopatki mieszające, wygładzić ciasto chlebowe mokrą łyżką. Zamknąć Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Owsiany chleb mieszany

Owsiany chleb mieszany 799

0
Bardzo smaczny chleb na zakwasie, zawierający wszystko to, co chleb powinien zawierać, czyli obie maki, oliwę z oliwek, płatki owsiane oraz ziarna. Składniki: - 1 szklanka podkarmionego zakwasu - Zobacz więcej
do niego za bardzo nie trzeba. Można go wcinać saute;) Składniki: 200 g zakwasu 200 g maki chlebowej zytniej (typ 720) 200 g wody 200 g maki chlebowej razowej (typ 2000) 225 wody 125 g rodzynek 1 Zobacz więcej
miodowego 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego ciasto chlebowe: 350g zaczynu jw 130g letniej wody 200g maki pszennej chlebowej typ 650 100g maki żytniej chlebowej typ 720 Zobacz więcej
Przepis na Polski chleb na zakwasie już jest na moim blogu tutaj , wracam do niego, ilekroć mam ochotę na kawał uczciwego chleba o smaku chleba, jeśli wiecie o co mi chodzi:) Tym razem było trochę Zobacz więcej
dyni hokaido. Chlebek wyszedł bardzo dziurzasty i wspaniale pachnący. Na ciepło z miodem zaskoczył mnie swoim smakiem. Chleb żytni z bożą trawką300 g aktywnego zakwasu żytniego 300 g wody 250 g mąki Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem siemienia lnianego na zakwasie żytnim. Jak zawsze pyszny domowy i bez polepszaczy. No i najbardziej to lubię zapach pieczonego chleba w domu. Zmieniłam tylko typ mąki pszennej ale to Zobacz więcej
Dziś na blogu pizza w nieco innej odsłonie, czyli ciastobędzie zrobionez dodatkiem mąki żytniej. Nie mieszałam nigdy mąkipszennej z inną mąkąprzy pieczeniu pizzy, Zajrzałam do szafki, a tam duży zapas Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb wiejski z ziemniakami

Chleb wiejski z ziemniakami 201

0
Zaciekawiony opowieściami o chlebowej skórce http://zapachchleba.blogspot.com/2014/02/chleb-wiejski-prawie-jak-z-piekarni.htmlpostanowiłem powrócić do bardziej tradycyjnego wypieku chleba :-) Chleb Zobacz więcej
na boki a rósł w górę. Moim zdaniem pomogło: zmniejszenie ilości wody (mogłem dodać 20 g więcej), wyższa temeratura pieczenia i kleik żytni :-) Teraz kanapeczki wychodzą pierwsza klasa. Chleb Zobacz więcej