chleb z maki żytnia chlebowa 720

{{headerMessage}}
Chleb mieszany na zaczynie piwnym (źródło: Mirabbelka, strona: chleb.info.pl) zaczyn: 200g butelkowego jasnego piwa 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego Piwo podgrzewamy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bochenek żytni o delikatnym musztardowym aromacie... Chleb żytni z musztardą Zaczyn: 75 g aktywnego zakwasu żytniego 350 g mąki żytniej typ 2000 300 g wody Składniki wymieszać i zostawić na 14 godzin Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ŻYTNI NA ZAKWASIE OD TATTER

ŻYTNI NA ZAKWASIE OD TATTER 79

0
{{headerMessage}}
Prosty chleb żytni na zakwasie, tym razem z dodatkiem ziaren dyni oraz słonecznika. Chleb żytni na zakwasie od TatterZACZYN: 32 g zakwasu żytniego razowego 96 g maki żytniej pełnoziarnistej typ 2000 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pin It Przepis na ten chleb pochodzi z bloga Mirabbelki. Troszkę go zmieniłam, do ziaren słonecznika dodałam siemie lniane i płatki owsiane, a jeden upiekłam bez żadnych ziarenek. Chleb na zakwasie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny chleb na zakwasie. Tym razem 100% żytni o miękkim i smacznym miękiszu. Jak na chleby na zakwasie robi się go bardzo szybko, bezproblemowo, bez zagniatania. Przepis z bloga W poszukiwaniu slow Zobacz więcej
joanna30
joanna30 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki Asi
Chleb żytni na drożdżach

Chleb żytni na drożdżach 3801

4
{{headerMessage}}
chleba posłużyłam się przepisem ze strony "Smakowity chleb". Chlebek upiekłam na mące żytniej chlebowej, typ 720 od Młynomag. 450 g maki żytniej chlebowej Młynomag op drożdży instant (7 g) łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: ok 350g zakwasu żytniego (przepis na zakwas żytni znajdziecie tutaj) ok. 300g letniej wody 200g maki żytniej razowej typ 2000 ok 100g maki żytniej chlebowej typ 720 1 płaska łyżka soli Zobacz więcej
Kusza
Kusza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje SMaki
Czeski chleb wiejski na zakwasie

Czeski chleb wiejski na zakwasie 74

0
{{headerMessage}}
- 150 g. zakwasu żytniego - 300 g. letniej wody - 400 g. mąki pszennej chlebowej(ja zastępuję część mąką pszenną razową) - 100 g. mąki żytniej typ 720(jasna) - łyżeczka soli(to zależy od wielkości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w towarzystwie ricotty i miodu z mniszka lekarskiego, który otrzymałam w prezencie od Karmel-itki. porcja zakwasu żytniego (4 łyżki) 1 szklanka mąki żytniej 2000 1 szklanka letniej wody 1 szklanka Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Pszenno - żytni chleb drożdżowy

Pszenno - żytni chleb drożdżowy 1030

1
{{headerMessage}}
oliwy z oliwek - 1,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru - 350 g maki żytniej (typ 720) - 250 g maki pszennej (typ 650) - 20 g świeżych drożdży Wykonanie w maszynie: Do pojemnika automatu chlebowego Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Pszenny chleb na zakwasie

Pszenny chleb na zakwasie 508

0
{{headerMessage}}
wyglądem. Wiwat automat do chleba! Składniki: - 1 szklanka wody - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki oleju - 1 szklanka mąki żytniej (typ 720) - 2 szklanki maki pszennej (typ 650) - 0,5 szklanki pestek z Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Owsiany chleb mieszany

Owsiany chleb mieszany 818

0
{{headerMessage}}
Bardzo smaczny chleb na zakwasie, zawierający wszystko to, co chleb powinien zawierać, czyli obie maki, oliwę z oliwek, płatki owsiane oraz ziarna. Składniki: - 1 szklanka podkarmionego zakwasu - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do niego za bardzo nie trzeba. Można go wcinać saute;) Składniki: 200 g zakwasu 200 g maki chlebowej zytniej (typ 720) 200 g wody 200 g maki chlebowej razowej (typ 2000) 225 wody 125 g rodzynek 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miodowego 100g maki żytniej chlebowej b 2-3 łyżki ( 50g) zakwasu żytniego ciasto chlebowe: 350g zaczynu jw 130g letniej wody 200g maki pszennej chlebowej typ 650 100g maki żytniej chlebowej typ 720 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na Polski chleb na zakwasie już jest na moim blogu tutaj , wracam do niego, ilekroć mam ochotę na kawał uczciwego chleba o smaku chleba, jeśli wiecie o co mi chodzi:) Tym razem było trochę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dyni hokaido. Chlebek wyszedł bardzo dziurzasty i wspaniale pachnący. Na ciepło z miodem zaskoczył mnie swoim smakiem. Chleb żytni z bożą trawką300 g aktywnego zakwasu żytniego 300 g wody 250 g mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb z dodatkiem siemienia lnianego na zakwasie żytnim. Jak zawsze pyszny domowy i bez polepszaczy. No i najbardziej to lubię zapach pieczonego chleba w domu. Zmieniłam tylko typ mąki pszennej ale to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
innego zastosowania. Efekt końcowy - pyszny ! Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem i mozzarellą Składniki na 3 placki: 300 g mąki pszennej chlebowej 300 maki żytniej 720 2 łyżeczki soli 320 ml ciepłej Zobacz więcej
Gucio
Gucio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaGucia
Chleb wiejski z ziemniakami

Chleb wiejski z ziemniakami 202

0
{{headerMessage}}
Zaciekawiony opowieściami o chlebowej skórce http://zapachchleba.blogspot.com/2014/02/chleb-wiejski-prawie-jak-z-piekarni.htmlpostanowiłem powrócić do bardziej tradycyjnego wypieku chleba :-) Chleb Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Korzystając z doświadczenia zZapach chleba postanowiłem także ograniczyć ilość wody. Użyłem 100g (w tym dniu używałem serwatki jaka pozostała mi po produkcji sera). Bochenek rósł dosyć szybko ok. 3-4 Zobacz więcej