chleb z mąki żytniej 2000 z automatu

Składniki: 325 ml woda letnia, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka cukier, 490 gram-typ 750 mąka chlebowa, 100 gram-typ 2000 mąka żytnia, 3/4 szklanki otręby żytnio-pszenne, 2 łyżeczki płaskie drożdże suszone Zobacz więcej
10 g zakwasu czynnego 190 g mąki żytniej razowej typ 2000 około 150 ml letniej wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 12 godz. w ciepłe miejsce. Składniki : 80 g mąki Zobacz więcej
2,5 łyżeczki cukru 220 g mąki orkiszowej jasnej 130 g mąki pszennej T 650 200 g mąki żytniej razowej T 2000 1 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży Do misy wypiekacza wkładałam po kolei składniki tak jak Zobacz więcej
Składniki na zaczyn : 3 łyżki zakwasu żytniego szklanka mąki żytniej żurkowej z otrębami szklanka wody Mieszamy wszystkie składniki i pozostawiamy w cieple na co najmniej 8 godz. Składniki na ciasto Zobacz więcej
na maślankę. Składniki: 300g mąki pszennej (typ 650) 150g mąki żytniej (typ 720) 125g mąki żytniej razowej (typ 2000) 100g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne) 2 łyżeczki soli 15g świeżych drożdży Zobacz więcej
jak trzeba (jakkolwiek to brzmi), więc sukcesywnie dodawałem do niej mąki (tak z 50-100g, nie jest uwzględnione w przepisie!). Program podstawowy, składniki na 1000g, ~300g kapusty kiszonej, 250 ml Zobacz więcej
Kulinarnie
Kulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarnie
Chleb mieszany z automatu

Chleb mieszany z automatu 3288

7
Chleb mieszany z automatu Jako że zaopatrzyłam się w automat do pieczenia chleba, upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb z owego ustrojstwa. Wyliczyłam sobie proporcje na bochenek o wadze około 750g. Zobacz więcej
:). Składniki : 300 ml wody 1 i 1/2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki soku z cytryny 375 g mąki pszennej 125 g mąki żytniej (ja użyłam mąki pszennej razowej typ 2000) 1 i 1/2 łyżki mleka w Zobacz więcej
: 200g mąki żytniej (typ 720) 100g mąki pszennej razowej (typ 2000) 200g mąki pszennej (typ 550) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonych drożdży 4 płaskie łyżki otrębów owsianych 100g bułki tartej 430ml Zobacz więcej
języku oznacza Chrupcio Tupcio) i stąd nazwa mojego wypieku:) SKŁADNIKI 400ml wody 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 0,5 łyżki stołowej soli 400g mąki pszennej typ 650 200g mąki pszennej Zobacz więcej
karodos
karodos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe potrawy
Chleb razowy

Chleb razowy 90

4
Nie ma to jak domowy chleb. Tym razem upiekłam go z gotowej mieszanki na chleb razowy żytni. Nie zawiera konserwantów ani ulepszaczy. Jest za to oparta na naturalnym wysuszonym zakwasie żytnim. Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu W grudniu otrzymałam pocztą od Domi w kuchni dwie porcje suszonego zakwasu. Jeden pszenny i jeden żytni. Domi usłyszała, że jeszcze nigdy nie piekłam Zobacz więcej
Smakowisko
Smakowisko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowisko
Domowy chleb z automatu

Domowy chleb z automatu 5901

8
jestem z niego bardzo zadowolona. Codziennie pieczemy chleb i od czasu do czasu bagietki. Ostatnio najczęściej wypiekamy chleb klasyczny według przepisu kotlet tv. Składniki, 1 kg bochenek: 360 g Zobacz więcej
przepisem, tym razem na pyszny i zdrowy chleb. Uważam, że nie ma nic wspanialszego jak rozchodzący się po całym domu zapach pieczonego chleba. Do niego masełko czosnkowe lub smalec ze skwarkami, mmm Zobacz więcej
posmaku 150g zakwasu żytniego jak wyhodować zakwas pisałam już wcześniej 1/2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 180g mąki pszennej typ 550 45g mąki pszennej razowej 35g otrębów pszennych ostatnim razem Zobacz więcej
Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą - Piekarnia u Amber - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą (08.02.2016) Zobacz więcej
np. na Allegro. Za kilka złotych dostaniecie porcję stabilnego, starego zakwasu, który posłuży wam do rozpoczęcia hodowli. Do wykonania zakwasu potrzebujemy: Litrowy słoik Mąka żytnia 2000 (bez Zobacz więcej
)Pszenno-żytni z czarną komosą ryżową (16.02.2016)Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą (08.02.2016)Faworki z mąki orkiszowej (04.02.2016)Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia (27.01.2016)Pączki Zobacz więcej
Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia - Domowy sposób na nowe typy mąk - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia Zobacz więcej
to go wyhodować samodzielnie w domu, proces ten trwa 4- 5 dni i przebiega na bardzo podobnej zasadzie, zarówno w wersji żytniej, jak i pszennej (odsyłam do lektury). Zakwas żytni można hodować na Zobacz więcej