chleb z mąki żytniej 2000 z automatu

Składniki: 325 ml woda letnia, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka cukier, 490 gram-typ 750 mąka chlebowa, 100 gram-typ 2000 mąka żytnia, 3/4 szklanki otręby żytnio-pszenne, 2 łyżeczki płaskie drożdże suszone Zobacz więcej
10 g zakwasu czynnego 190 g mąki żytniej razowej typ 2000 około 150 ml letniej wody Wszystkie składniki wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 12 godz. w ciepłe miejsce. Składniki : 80 g mąki Zobacz więcej
2,5 łyżeczki cukru 220 g mąki orkiszowej jasnej 130 g mąki pszennej T 650 200 g mąki żytniej razowej T 2000 1 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży Do misy wypiekacza wkładałam po kolei składniki tak jak Zobacz więcej
Składniki na zaczyn : 3 łyżki zakwasu żytniego szklanka mąki żytniej żurkowej z otrębami szklanka wody Mieszamy wszystkie składniki i pozostawiamy w cieple na co najmniej 8 godz. Składniki na ciasto Zobacz więcej
na maślankę. Składniki: 300g mąki pszennej (typ 650) 150g mąki żytniej (typ 720) 125g mąki żytniej razowej (typ 2000) 100g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne) 2 łyżeczki soli 15g świeżych drożdży Zobacz więcej
jak trzeba (jakkolwiek to brzmi), więc sukcesywnie dodawałem do niej mąki (tak z 50-100g, nie jest uwzględnione w przepisie!). Program podstawowy, składniki na 1000g, ~300g kapusty kiszonej, 250 ml Zobacz więcej
Kulinarnie
Kulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarnie
Chleb mieszany z automatu

Chleb mieszany z automatu 3093

6
Chleb mieszany z automatu Jako że zaopatrzyłam się w automat do pieczenia chleba, upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb z owego ustrojstwa. Wyliczyłam sobie proporcje na bochenek o wadze około 750g. Zobacz więcej
:). Składniki : 300 ml wody 1 i 1/2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki soku z cytryny 375 g mąki pszennej 125 g mąki żytniej (ja użyłam mąki pszennej razowej typ 2000) 1 i 1/2 łyżki mleka w Zobacz więcej
: 200g mąki żytniej (typ 720) 100g mąki pszennej razowej (typ 2000) 200g mąki pszennej (typ 550) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonych drożdży 4 płaskie łyżki otrębów owsianych 100g bułki tartej 430ml Zobacz więcej
błyskawicznych żytnich Ja używam automatu do chleba,więc po kolei umieszczam produkty w automacie i ustawiam program wyrabiania ciasta, natomiast osoby, które automatu nie posiadają zapraszam na Zobacz więcej
Chleb pszenny razowy na zakwasie z automatu W grudniu otrzymałam pocztą od Domi w kuchni dwie porcje suszonego zakwasu. Jeden pszenny i jeden żytni. Domi usłyszała, że jeszcze nigdy nie piekłam Zobacz więcej
Smakowisko
Smakowisko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowisko
Domowy chleb z automatu

Domowy chleb z automatu 5631

7
jestem z niego bardzo zadowolona. Codziennie pieczemy chleb i od czasu do czasu bagietki. Ostatnio najczęściej wypiekamy chleb klasyczny według przepisu kotlet tv. Składniki, 1 kg bochenek: 360 g Zobacz więcej
jak i w automacie, ja zdecydowałam się na ten drugi sposób. Składniki: 150 g mąki żytniej razowej typ 2000 150 g mąki chlebowej typ 750 300 g mąki pszennej typ 450 360 ml wody 5 g suchych drożdży 15 Zobacz więcej
posmaku 150g zakwasu żytniego jak wyhodować zakwas pisałam już wcześniej 1/2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 180g mąki pszennej typ 550 45g mąki pszennej razowej 35g otrębów pszennych ostatnim razem Zobacz więcej
Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą - Piekarnia u Amber - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą Zobacz więcej
np. na Allegro. Za kilka złotych dostaniecie porcję stabilnego, starego zakwasu, który posłuży wam do rozpoczęcia hodowli. Do wykonania zakwasu potrzebujemy: Litrowy słoik Mąka żytnia 2000 (bez Zobacz więcej
)Pszenno-żytni z czarną komosą ryżową (16.02.2016)Lutowa piekarnia, chleb na piwie z cebulą (08.02.2016)Faworki z mąki orkiszowej (04.02.2016)Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia (27.01.2016)Pączki Zobacz więcej
Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia - Domowy sposób na nowe typy mąk - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Jak uzyskać nowe typy mąki, wyliczenia Zobacz więcej
to go wyhodować samodzielnie w domu, proces ten trwa 4- 5 dni i przebiega na bardzo podobnej zasadzie, zarówno w wersji żytniej, jak i pszennej (odsyłam do lektury). Zakwas żytni można hodować na Zobacz więcej