chleb z mąki żytnio razowej

Chleb jest moim eksperymentem i muszę przyznać skromnie, że udanym:) Zaczyn wykonujemy tak samo jak w przypadku chlebka żytnio-pszennego na zakwasie. Zamiast mąki żytniej razowej, dodajemy pszenną Zobacz więcej
Chlebek, na który przepis znalazłam na opakowaniu mąki, postanowiłam wypróbować i nie zawiodłam się. Dodałam też coś od siebie do przepisu mianowicie ziarna, chlebek był pyszny. Polecam! by Alex Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
ŻYTNI NA ZAKWASIE

ŻYTNI NA ZAKWASIE 92

0
Składniki zaczyn 140 g wody letniej 100g zakwasu orkiszowego 100 g mąki orkiszowej typ 650 Młyn Kopytowa Ciasto właściwe zaczyn cały wody 250 g 250 g mąki żytnio razowej typ 2000 Młyn Kopytowa 100 g Zobacz więcej
Ten chleb wymysliłam na zamówienie przyjaciółki. Miał być graham... Dla mnie to jeden z najlepszych jakie udało mi się wymyślić. CHLEB GRAHAM-ŻYTNIO RAZOWY 250 g mąki graham 100 g mąki żytniej razowej Zobacz więcej
Pskitania
Pskitania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaczki
CHLEB ŻYTNIO - PSZENNY

CHLEB ŻYTNIO - PSZENNY 195

0
CHLEB ŻYTNIO - PSZENNY Mój numer 1 :-) Składniki 250g zakwasu żytniego 200g mąki żytniej razowej (Typ 2000) 280g mąki pszennej 350g wody płaska łyżka soli pestki słonecznika i siemię lniane Sposób Zobacz więcej
Im mniej dodatków tym bardziej kochają go moim domownicy …a ja ? ja zupełnie na odwrót ..im więcej nasion , owoców i zbóż tym lepiej ….dziś proste wydanie chleba żytnio razowego. Składniki: 1 kg mąki Zobacz więcej
Dziś na blogu pojawia się kolejnaodsłona zakwasu na żur, tym razem przygotowana na bazie mąki razowej pszennej typ 2000. Zakwas jest gęsty, bo w domu lubimy gęsty żurek. Jeśli uznacie, że dla Was jest Zobacz więcej
DZIŚ ZAPRASZAM WAS NA PYSZNY CHLEBE ŻYTNIO-RAZOWY. Chlebek ma pyszną chrupiącą skórkę i jest robiony na zakwasie BIO Składniki: mąka żytniatyp 720-500 g mąka razowa typ 2000- 500 g zakwas piekarski Zobacz więcej
Najpyszniejszy chleb powszedni. Od kilku miesięcy piekę go 2 razy w tygodniu i w końcu doszłam do perfekcji i mogę się pochwalić przepisem. Chleb żytnio-razowy z ziarnami, tylko na samym zakwasie. Zobacz więcej
Chleb pszenno żytnio owsiany na zakwasie Efekt mojego roztrzepania. Gdybym pamiętała o kupnie mąki chlebowej, to upiekłabym taki chleb, jaki już od dłuższego czasu piekę w każdy weekend. Tymczasem Zobacz więcej
czwartek, 21 lutego 2013 Chleb żytnio-pszenny z ziarnem orkiszu Chleb składający się w 50% z mąki żytniej razowej i w 50% z mąki pszennej. Miał być orkiszowo-żytni, ale okazało się, że zamiast żytniej Zobacz więcej
Zazwyczaj piekę chleb żytni wg zmodyfikowanego przepisu na niemiecki chleb żytnio - pszenny ze strony Liski. Ten chleb zawsze wychodzi, a przepis dobrze znosi wszelkie modyfikacje. Chleb upieczony wg Zobacz więcej
którzy uczestniczyli w akcji chciałam serdecznie podziękować. Dzięki Wam zebrało się sporo nowych receptur na pyszne, aromatyczne chleby. Ja już zawijam rękawy i biorę się do pieczenia. Tylko który Zobacz więcej
Prawie bym przegapiła, ale na szczęście sobie przypomniałam! W tym roku postanowiłam się przyłączyć do sieciowej akcji pieczenia chleba, o której można poczytać tutaj.Co prawda z niczym wielce Zobacz więcej
Ostatnio zrobiłam napad na dział zdrowej żywności i wróciłam bogatsza o olej kokosowy (wspaniały kosmetyk jadalny:), 4 kasze i 6 mąk. Efektem jest chleb pszenno - żytnio - owsiany. Zrobiony według Zobacz więcej
Chleb żytnio-razowy z ziołami Poraz kolejny moja inspiracją był blog Agaty "Dietetczyne Fanaberie" (http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/). Upiekłam według jej przepisu chleb. Oczywiście Zobacz więcej
chleba niesłodkiego, natomiast nadają ciastu wilgotność, aromat i pyszny smak, choć powideł jako takich nie wyczuwa się. Razowiec żytnio-orkiszowy z powidłami śliwkowymi Zaczyn: 50 g żytniego zakwasu Zobacz więcej
Spodobało mi się pieczenie z Truflą. Lubię podobne chleby jak ona :) Postanowiłam więc przetestować kolejnych kilka jej przepisów. Tym razem żytnio - orkiszowy z miodem i ziarnami (oryginalnie tylko Zobacz więcej
... a właściwie kasztanowo-żytnio-orkiszowy. Bardzo razowy i bardzo smaczny. O ciekawym miąższu. Bardziej kruchy niż zwykle chleby żytnie czy orkiszowe, z drobnymi dziurkami, ładnie wyrośnięty. Bardzo Zobacz więcej
Wspaniały, aromatyczny, lekki chleb z suszonymi pomidorkami. Oczaruje Was swoją falistą, złotą skórką. Od razu widać, że to domowy wypiek. Z nim kanapka nie jest już taka sama. Jest sycący, puszysty i Zobacz więcej