chleb z marchewką

Ciasto z marchewką już było :D Marchewka, która jest bardzo bogata błonnik jest w polskiej kuchni używana zazwyczaj do zup, surówek i sałatek. A jedliście kiedyś chleb z dodatkiem marchwi? Przepis na Zobacz więcej
Przepis dostałam od mojej siostry. Co o tym chlebie mogę powiedzieć to to, że ma ciekawy żóto-pomarańczowy kolor i jest bardzo dobry. Smakuje wyśmienicie zarówno z wędlinami jak i z serami. Zobacz więcej
« Naleśniki z serem i malinami Chleb szafranowy z marchewką Kulinarny aforyzm: Szybko wygasa domowe ognisko i rozwiewa się w ostrym wietrze wonny dym rodzinnego namiotu. Gniazdo człowiecze trwa tak Zobacz więcej
Dawno już nie piekłam żadnego nowego chleba. Chociaż ten dzisiejszy to bardziej przypomina bułkę niż chleb, ale i tak jest niesamowicie pyszny :-) delikatny, puszysty, bardzo szybko znika, bo można go Zobacz więcej
Jednym słowem: przepyszny! Za pierwszym razem nie zdążyłam nawet zrobić zdjęć:P Dopiero za drugim udało mi się wykonać kilka fotografii. Chleb z tego przepisu smakuje wybornie ! Góra chleba jest Zobacz więcej
Clebek pyszny,chrupiacy ,z dziurkami-warto piec w domu pieczywo ,jest zdrowe,bo wiemy co jest w srodku. Ten chlebek upieklam z dodatkiem marchewki,co dodatkowo podnosi jego walory zdrowotne i Zobacz więcej
vendea
vendea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Elf w Kuchni
Chleb owsiany z marchewką

Chleb owsiany z marchewką 151

0
Cześć ! Uwielbiam piec chleby w rozmaitych kombinacjach i połączeniach smakowych. Wszystkie wilgotne chlebki z dodatkiem warzyw i owoców są mi bardzo bliskie, tym razem dodałam jedno z moich Zobacz więcej
Warsztaty pieczenia chlebaMarchewka Rewolucja – to warsztaty o pieczeniu chleba na zakwasie, przede wszystkim pieczeniu chleba na żytnim zakwasie, ale także bezglutenowym! Zacznę od początku – Zobacz więcej
Nieco zmodyfikowana wersja chleba bezglutenowego ze stronyMoje Wypieki. Składniki: mąka gryczana - 200 g mąka ryżowa - 200g mąka ziemniaczana - 100 g siemie lniane - 2 łyżki słonecznik łuskany - 2 Zobacz więcej
jajka 2 marchewki 3 szalotki 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 3/4 łyżeczki soli himalajskiej mak do posypania Przygotowanie: Orzechy włoskie, nerkowce i pestki słoneczka Zobacz więcej
Po wczorajszym chlebku jaglanym z ciecierzycą dziś przyszła pora na opis towarzyszącej mu w czasie sesji foto paście kanapkowej. Nie zwyczajnej, bo bez jajek czy sera. Takiej, jak to moja mama mawia „ Zobacz więcej
Chlebek jest dosyć słodki dzięki marchewce i łyżce miodu, lecz mimo to nadaje się również do wytrawnych kanapek. Ta zwiększana temperatura pieczenia to z racji tego, że przy 200C od początku wierzch Zobacz więcej
Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Zielony koktajl na kaca Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Jednym z moich noworocznych Zobacz więcej
/ Przepis: J. Hamelman/ 1 duży bochenek Pozostając w jesiennym klimacie upiekłam ten lekko słodki chleb z dodatkiem orzechów włoskich i tartej marchwi. Wykorzystałam orzechy z ogrodu babci. Pyszne! :* Zobacz więcej
ma czasu, nawet na jedzenie nie ma go zazwyczaj. Ale w weekend musi być czas na upieczenie chleba, choć jednego bochenka. Dlatego to głównie chleby pojawiają się ostatnio na blogu. Ten dzisiejszy Zobacz więcej
Jak już wspominałam, marchew w tym roku obrodziła mi na bogato i jestem w trakcie wymyślania, co by tu z niej zrobić. Postanowiłam dodać ją do chleba, bo w sumie-czemu nie! Mam niewielkie Zobacz więcej
Od dawna już jemy chleb tylko z własnego wypieku.Chleb piekę przeciętnie dwa razy w tygodniu.Ostatnimi czasy głównymi składnikami moich chlebów jest mąka orkiszowa w różnych konfiguracjach,a niewielki Zobacz więcej
Po prostu pyszny! Orzechysąmiękkie, marchewka nadaje piękny kolor ,a w smaku nie jest wyczuwalna. Chleb daje się kroić na cieniutkie kromki, znakomicie pasuje do serów. Bardzo, bardzo polecam! Zobacz więcej
Dawno nie było nowego wpisu chlebowego. A to dlatego, że zapętliłam się w tych, które już mam i robiłam je na zmianę zbułkami bez formowania. Skończyła mi się jednak mąka żytnia, co zmusiło mnie do Zobacz więcej
do ciasta właściwego 5 g drożdży instant lub 125 g świeżych i wtedy odejmujemy z zaczynu 30 g ( i ja tak zrobiłam ) , tzn. użyłam 330 g zaczynu 320 g mąki żytniej, u mnie żurkowej 450 g mąki pszennej Zobacz więcej