Przepis na chleb z orzechami włoskimi i czosnkiem

W ostatnim numerze „Maszketów” dział wegetariański został w całości wypełniony przez pasztety. Znalazła się tam również moja propozycja na smarowidło do chleba z ciecierzycy z dodatkiem orzechów Zobacz więcej
Pyszny, aromatyczny chleb z automatu. Jest to najlepszy chleb jaki upiekłam w automacie, miękki, wilgotny z chrupiącymi orzechami. Zapraszam serdecznie. Składniki: 330 g wody 2,5 łyżki oleju 2 Zobacz więcej
Mając naście lat najadłam się pasztetu. Chyba na całe życie. Kanapki z pasztetem obok pasty jajecznej i dżemu truskawkowego stanowiły podstawowe menu śniadaniowe obozów stałych pod namiotami. Później, Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Chleb wiejski orzechami włoskimi

Chleb wiejski orzechami włoskimi 909

Jeden z najlepszych chlebów z automatu jaki jadłam. Błyskawiczny w wykonaniu, nieskomplikowany. Zawsze się udaje... a jak pachnie.... Polecam baaaaaaardzo zwłaszcza jeszcze ciepły z prawdziwym Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Chleb z orzechami włoskimi

Chleb z orzechami włoskimi 353

Chleb z orzechami włoskimi lub Burgundzki chleb pszenny, bo i taką nosi nazwę, to wspaniały chleb, który najlepiej smakuje z różnego rodzaju serami. Orzechy włoskie nadają tak niesamowitego smaku i Zobacz więcej
Bardzo lubię klasyczne spaghetti z oliwą z oliwek i czosnkiem. Ale jeszcze bardziej lubie eksperymentować i dodawać dotej podstawowej wersji różne składniki. Tym razem w lodówce znalazłam rukolę. Zobacz więcej
Lubię zapach pieczonego chleba. Chyba wszyscy lubią. A najlepiej, jak ten zapach pochodzi z własnego piekarnika. Wtedy wiadomo, że całe pozostałe jedzenie zblednie przy pajdzie ciepłego, domowego Zobacz więcej
wkrainiesmaku
wkrainiesmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W Krainie Smaku
Chleb ze orzechami włoskimi

Chleb ze orzechami włoskimi 359

Kolejna odsłona chleba na zakwasie, który piekłam ostatnio w wersji ze słonecznikiem i pestkami dyni (na piknik wielkopolskich blogerów). Ty razem dodałam orzechy włoskie. Mimo, że zmniejszyłam udział Zobacz więcej
Bardzo dobry chleb o miękkim, ale i zwartym, lekko wilgotnym miąższu (nie kruszy się). W smaku jest naprawdę orzechowy, w stylu francuskim pasuje do niego ser, ale mi wystarcza samo masło. Po raz Zobacz więcej
Przepyszny chleb z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem orzechów włoskich. Chleb pełnoziarnisty z orzechami włoskimi inspirowany przepisem Daniela Leader. 2 łyżki zakwasu Zobacz więcej
Witam Serdecznie Wczoraj upiekłam przepyszny chleb z cukinii który smakiem przypomina bardziej piernik niż chleb . Można go jeść sam bez dodatków tylko mleczko do kubka lub kawa i to wystarczy :) a Zobacz więcej
Chleb z orzechami już pojawił kiedyś na blogu tutaj (klik) Dawno go nie robiłam i zatęskniłam za jego smakiem. Dzisiaj proponuję Wam bardzo podobny wypiek z tą jednak różnicą, że z dodatkiem ... Zobacz więcej
Na diecie potrzebny jest też jakiś zdrowszy chlebek, więc postanowiłam taki upiec, ale po doświadczeniach z przeszłości, kiedy to korzystałam z jakiegoś przepisu znalezionego w sieci, postanowiłam Zobacz więcej
Książki Hamelmana ciąg dalszy:-). Bardzo lubię tę książkę i kiedy się do niej doczepię, to nie mogę się odczepić. Następny post też będzie według przepisu Mistrza:-) Ale obiecuję, że potem, chwilowo Zobacz więcej
Kilka razy zabierałam się za różne chleby i z różnym skutkiem. Chleb kukurydziany - zakalec, kamienne bułeczki i chleb z garnka - oklapnięty i twardy. W końcu trafiłam na chleb, który wyszedł i był Zobacz więcej
Niemogłamoderwaćoczu od chleba na blogu Moje pasje i zrobiłamswój.Niezawiodłamsię,bosmakowałwyśmienicie. Troszkępozmieniałamskładniki,dodałamdwa ziemniaki ugotowane , dzięki czemuchlebbyłświeżyjeszcze Zobacz więcej
Wzięłam udział w akcji Wypiekanie na śniadanie . Bardzo lubię nasze wspólne wypieki . Patrzeć na wypiek ten sam , a zarazem inny . Każda z nas piecze to samo ale inaczej :) Chleb z rodzynkami i Zobacz więcej
Chlebek ten jest bardzo prosty do wykonania, a przy okazji smaczny. Piekłam go dwa razy: w małej i dużej blaszce. W tej pierwszej chleb wyrósł do wysokości brzegów keksówki, w tej drugiej zaś jest Zobacz więcej
Z przepisu Jeffreya Hamelmana. Nazwany "jesienny", ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby piec go latem czy o każdej innej porze roku. Bardzo lubię przepisy Hamelmana, są takie dokładne, a przez to Zobacz więcej
Dzisiaj wypada Światowy Dzień Chleba Chrupiąca skórka, pachnący miodem i orzechami, lekko słodkawy. Idealny z masłem i kubkiem kakao! Jeszcze lepiej smakuje dzień po upieczeniu. Przepis pochodzi z Zobacz więcej