chleb z orzechami włoskimi i czosnkiem

Przedstawiam wam przepis na super szybki i prosty w wykonaniu chleb. Jest bardzo zdrowy i super sprawdzi się dla tych którzy nie tolerują glutenu, laktozy albo ograniczają jedzenie cukru. Dodatkowo Zobacz więcej
Bardzo smaczny, wilgotny miąższ, lekko chrupiąca skórka. Z lodówki wyjmuję żytni zakwas, trzymam go 1-2 godziny w temperaturze pokojowej, odmierzam 60g zakwasu i przekładam go do dużej miski. Do Zobacz więcej
Warto czasem pokombinować z różnymi składnikami, by uzyskać ciekawy smak domowego bochenka. Słodka dynia, chrupiące orzechy włoskie i żytni zakwas. Jeśli znudził Wam się tradycyjny pszenny chleb, Zobacz więcej
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami Zobacz więcej
pasta z tuńczyka z jabłkiem i orzechami włoskimi - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox Zobacz więcej
Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami włoskimi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów włoskich, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
Chleb żytnio-orkiszowy z figami i orzechami włoskimi Rye and spelt sourdough bread wth dired figs and walnuts, for English scroll down Połączenie orzechów włoskich i fig w chlebie jest cudowne. Tworzy Zobacz więcej
CZEŚĆ! Dzień dobry! Jak pisałam przy okazji przepisu na szparagi z boczniakami (tu) udało mi się pierwszy raz w tym roku upolować botwinkę. Już niedługo będzie jej pełno na bazarkach, dlatego też mam Zobacz więcej
Jedno z najlepszych ciast wielkanocnych jakie robiłam. Pyszne ciacho z dużą ilością orzechów włoskich, a na to beza. Czego chcieć więcej? porcji: 12 czas przygotowania: 150 min poziom: średni Zobacz więcej
To był strzał w dziesiątkę! Chrupiąca z zewnątrz, złocista, polana syopem klonowym, posypana kokosem i orzechami włoskimi pieczona owsianka. Niezwykle delikatna w smaku, zawiera wszystko to, czego Zobacz więcej
Każdy z nas z pewnością poznał już niesamowite właściwości jarmużu. Odkąd pierwszy raz go skosztowałam, zakochałam się w nim. Nie tylko za wartości odżywcze, ale też za różnorodne zastosowanie w Zobacz więcej
Mój pierwszy w życiu chleb na zakwasie upiekłam z otrzymanego od koleżanki zakwasu wraz z przepisem na chleb. Byłam z niego bardzo dumna i w każdy weekend cały dom wypełniał zapach chleba. Po jakimś Zobacz więcej
Gdybym miała wybrać mój ulubiony kolor jedzenia, to jest to różowy:) Kojarzy mi się z zabielanym barszczem, truskawkami rozgniecionymi ze śmietaną i z koktajlem malinowym. Nie wiem, czy w tej paście Zobacz więcej
Pyszne klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji. Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko szklanki Zobacz więcej
Składniki : - puszka ciecierzycy - 1 łyżeczka pasty tahini - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - ok.30-40 g grubo zmielonych orzechów włoskich - garść pestek słonecznika - przyprawy: Zobacz więcej
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami Zobacz więcej
16 października to wyjątkowa data zarówno dla piekarzy, jak i dla wszystkich miłośników chrupiących wypieków. Tego dnia wypada Światowy Dzień Chleba. Za sprawą Zorry kolejny raz możemy uczestniczyć w Zobacz więcej
Składniki: 300 g mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 szklanki gęstego puree z dyni 1/4 szklanki letniej wody 1 łyżka tymianku 3 łyżki posiekanych Zobacz więcej
Bardzo lubię klasyczne spaghetti z oliwą z oliwek i czosnkiem. Ale jeszcze bardziej lubie eksperymentować i dodawać dotej podstawowej wersji różne składniki. Tym razem w lodówce znalazłam rukolę. Zobacz więcej
To moja ulubiona. Przygotowuję ją często, dodając czasem ser typu feta lub mozzarellę. Zdrowa, smaczna i aromatyczna. Jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale może też stanowić samodzielne danie na Zobacz więcej