Przepis na chleb z patelni czyli patelniak

Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Chleb z patelni czyli patelniak

Chleb z patelni czyli patelniak 273

Chleb, tym razem pszenny chociaż użyłam zakwasu tego samego co poprzednio czyli Stefana Żytniego. A właściwie to już, zaczynu, ciasta zakwaszonego bo narobiłam go zbyt dużo i musiałam wykorzystać. Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trufla
Chleb z patelni.

Chleb z patelni. 297

Uwielbiam żeliwną patelnię. Nie dość, że wychodzi na niej najlepsza jajecznica, można usmażyć na niej pierś kaczki, a potem od razu zapiec ją do chrupkości w piekarniku, owoce zapiekane pod kruszonką, Zobacz więcej
O to jak wykorzystać czerstwe pieczywo. Pomysł podpatrzony u teściowej :-) Składniki: czerstwe kromki chleba dowolna wędlina w plasterkach plasterki sera żółtego masło ketchup Wykonanie: Kromki Zobacz więcej
Chleb podpiekany na patelni - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Chleb z patelni z zahterem

Chleb z patelni z zahterem 134

Chleb z patelni z zahterem Kolejny przepis przygotowany specjalnie na V Festiwal kuchni arabskiej. Z pewnością niewielu z Was zna mieszankę przypraw zwaną zahter. Mieszanka ta znana jest w południowo- Zobacz więcej
Pora na kolejny przepis zcykluprzepis z książką, a więc słodki chleb z patelni, który znalazłam w publikacji "Chleby, bułki, bułeczki". Tym razem nie będzie to jednak tylko lekko zmodyfikowana wersja Zobacz więcej
Bazlama to płaski chleb popularny w Turcji, tradycyjny na wsi, bardzo często sprzedawany na rynkach. Grubszy od podpłomyków z patelni, w smaku podobny do pity. Można go podawać z dipami, sosami, jako Zobacz więcej
To moje pierwsze zetknięcie z topinamburem, ale jakże udane:-) Pomysł zaczerpnęłam z niezawodnej rosyjskiej strony, która jest prawdziwą kopalnią pomysłów i przepisów. A sam topinambur jest bardzo Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Chleb z garnka na zakwasie - garniak

Chleb z garnka na zakwasie - garniak 72

Dzisiaj chleb z garnka. Był chleb patelniak to może być i garniak, prawda ? Jeden pieczony na patelni a drugi z garnku, takim żeliwny garnku z pokrywą. To prosty przepis, w którym ciasta nie trzeba Zobacz więcej
Panepizza inaczej mozemy powiedziec " pizza z chleba",zeby jednak nie mylic pojec spiesze wyjasnic co z czym i dlaczego. Zaczne od plagi dzisiejszych czasow,czyli wyrzucamy resztki chleba,resztki Zobacz więcej
Flat Bread czyli szybki chleb z ziarnami z patelni Jeśli wam też skończyło się w domu pieczywo, a macie ogromną chęć zjeść chleb, polecam wypróbować ten przepis, prosty, szybki a do tego nie potrzeba Zobacz więcej
Zrobiłam sobie chrupiące chipsy z razowego chleba pita z suszonymi pomidorami i świeżym rozmarynem. Widziałam coś podobnego na twitterze i postanowiłam spróbować. Naprawdę nieziemsko proste i trochę Zobacz więcej
Są takie chwile, że przeoczę brak pieczywa na kolację albo po prostu nie mam na niego ochoty. Wtedy warto sięgnąć po baaardzo prosty i przyjemny przepis na flatbread. Idealnie sprawdzi się jako Zobacz więcej
Gozleme ze szpinakiem, fetą i mozzarellą Grissini Roti - indyjskie chlebki Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą Tordu z zielonym groszkiem i szynką Chleb z oliwkami i słonym Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Rydze z patelni

Rydze z patelni 4658

I tu zdradzę Wam sekret… Wydawać by się mogło, że skoro mieszkam w Beskidzie Niskim – Rydzowym Królestwie, muszę często zajadać się rydzami. Otóż… nie do końca Rydze jadam dosłownie kilka razy w roku, Zobacz więcej
Chlebek dość oryginalny, ale bardzo smaczny! Wypiek z pogranicza pieczywa i ciasta. W strukturze niczym typowy chleb, a w smaku - pyszne ciasto. Nie za słodkie, ale takie, które z powodzeniem można Zobacz więcej
Każdego roku staram się przygotować na Nowy Rok danie charakterystyczne dla jakiegoś kraju. Tym razem jest to danie pochodzące z Południowo-Zachodnich Stanów Zjednoczonych. O kuchni Southwestern Zobacz więcej
Pstrąg to przepyszna ryba, która najczęściej pojawia się na moim stole. Wynika to poniekąd z tego, że najłatwiej jest ją kupić, a cena nie jest zbyt wygórowana – w idealnej proporcji do jakości. Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Pizza z patelni

Pizza z patelni 4873

Pizza z patelni to świetna alternatywa dla osób nie posiadających piekarnika, szczególnie studentów. Niestety lata studiowania już za mną, ale wiele koleżanek i kolegów mieszkających w akademikach nie Zobacz więcej