chleb z rozmarynem na zakwasie

Zakwas na żurek z zakwasu na chleb żytni | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl +48 668 828 Zobacz więcej
CHLEB NA ZAKWASIE Z ŻURAWINĄ - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Chrupiące, zdrowe i pyszne bo własne bułeczki grahamki. Możemy sami wybrać kształt, wielkość i rodzaj dodatków. Proste do wykonania. Drukuj Bułki grahamki Czas przygotowania 30 minut/y Czas gotowania Zobacz więcej
Odkąd nauczyłam się piec chleb,to konkubent odmówił spożywania chleba ze sklepu. Wykrzywia się i marudzi. A to, że się kruszy, a że nie pachnie, a że coś tam. Szału można dostać! Chleb jest Zobacz więcej
Ostatnio co dwa dni piekę ten pyszny chleb z żurawiną. Podobno długo pozostaje świeży, ale jeszcze nie udało nam się tego sprawdzić. Prosty przepis, chleb wymaga tylko dłuższego wyrastania - warto Zobacz więcej
CHLEB Z TARTYM JABŁKIEM NA ZAKWASIE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
składniki: - 2 szklanki mąki żytniej - 1 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki siemienia lnianego - 1,5 szklanki ciepłej wody - 4 łyżki zakwasu żytniego - łyżeczka soli -> Mąki mieszamy z ciepłą Zobacz więcej
Gingergirl
Gingergirl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czuję głód
Chleb na zakwasie z automatu

Chleb na zakwasie z automatu 9544

Pisałam już o swojej przygodzie z maszyną do pieczenia chleba, przy okazji postu o zakwasie. Teraz podzielę się przepisem z którego korzystam. Dziwię się tym, co mówią, że w maszynie nie da się upiec Zobacz więcej
Chleb żytni z czarnym ryżem na zakwasie Sourdough rye bread with black rice, for English scroll down Nieskończona ilość pomysłów na pieczywo w mojej głowie sprawia, że czasami nie wiem, który wybrać. Zobacz więcej
Moim ulubionym chlebkiem na zakwasie jest chlebek żytni. Bardzo często go piekę. Najczęściej dodaję różne ziarna ale teraz w okresie świątecznym w domu mam sporo bakalii więc i do chlebka też je Zobacz więcej
Osoby, które śledzą moje piekarskie poczynania z pewnością zauważyły moją słabość do żytniego oraz razowego pieczywa. Dla odmiany, a także ku radości jednego z domowników,upiekłam chleb pszenny z Zobacz więcej
Jeśli tak jak ja, lubicie połączenie ciemnego pieczywa ze słodyczą bakalii, to poniższy przepis jest dla Was! Składniki na zaczyn: 150 g aktywnego zakwasu żytniego 150 g mąki żytniej typu 720 200 g Zobacz więcej
Gdyby tylko doba miała 48 godzin... Mogłabym wtedy przeczytać wszystkie zaległe książki, mogłabym obejrzeć wszystkie zaległe filmy, mogłabym pojechać w miejsca, które od dawna chcę zobaczyć i wreszcie Zobacz więcej
Lubię takie eksperymenty w kuchni. Nie zawsze moje chlebki na zakwasie wychodzą takie ładne :) A ten wyszedł wyjątkowy.. ładnie wyrośnięty, pachnący, z grubą chrupiącą skórką. Piekąc chleb zawsze mam Zobacz więcej
Wciąż nie mogę się powstrzymać i co raz bardziej eksperymentuję z kolejnymi rodzajami chleba metodą tartine. Naprawdę się w nim zakochałam, nigdy dotąd moje bochenki nie były tak udane. Stąd ciężko mi Zobacz więcej
Zawsze powtarzam, że rozmaryn to świetna przyprawa do chleba. No może na równi z oregano i kminkiem. Są niczym grupa przyjaciół i dodani do chleba świetnie współpracują. Wiele osób, piekąc chleb po Zobacz więcej
Przepis na ten chleb znalazłam na blogu Pracownia Wypieków, który od pewnego czasu odwiedzam regularnie w poszukiwaniu inspiracji. Autorka bloga swój bochenek upiekła w garnku żeliwnym. Ja niestety Zobacz więcej
Zbierałam się do upieczenia tego chleba od dwóch tygodni. Zniechęcało mnie jego długie przygotowanie. Trochę uprościłam sobie to zadanie, bo do ciasta właściwego dodałam odrobinę drożdży, co Zobacz więcej
Ah, wiśnie! Co prawda łatwo się po nich skrzywić, ale w odpowiednim towarzystwie potrafią smakować znakomicie. Korzystając z sezonu dodałam wydrylowane wiśnie do ciasta na chleb żytni na zakwasie. Zobacz więcej