Upiekłam ten chleb już trzykrotnie i od razu muszę się przyznać do okropnej głupoty, którą zgrzeszyłam kiedy piekłam go po raz pierwszy. Upały, które wtedy panowały chyba zaćmiły mi umysł, bo
Zobacz więcej
Po dłuuugiej przerwie, coś mnie naszło na gotowanie. Zatęskniłam za kuchnią arabską, dlatego dziś wypróbowuję przepis na chleb z semoliny. Składniki na 4 chlebki: 500 g drobno mielonej semoliny garść
Zobacz więcej
Do chleba białego na zakwasie, wg Liski, dodałam semolinę, której worek zakupiłam jakiś czas temu i trzeba ją jakoś wykorzystać...Ile można jeść chleb tostowy! Chleb b. mi smakuje, mojemu mężowi
Zobacz więcej
« Muffiny z borówkami II Przepis tygodnia - ... » Chleb z semoliną Kulinarny aforyzm: Rozum ludzi początkiem jest wszelkiej substancji. Daniel Defoe Przepis na ten chleb znalazłam na tej stronie. Z
Zobacz więcej
Chleb z semoliną Nie sądziłam, że ten chleb tak mi posmakuje. Jest niezwykle pyszny, delikatny. Idealny na kanapki czy też jako podstawa do bruschetty. Gorąco polecam wszystkim, który lubią odmianę w
Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem drożdży, z semoliny, czyli drobno mielonego ziarna pszenicy twardej (grano duro). Pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI:MAŁY CHLEBEK NA 2-4 PORCJE 200 g drobnej semoliny
Zobacz więcej
Chleb z semoliną ( na zakwasie ) - Moje SMaki - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zaloguj się Wpisz swój PIP z
Zobacz więcej
Kilka dni temu odkryłem zagubione na półce opakowanie semoliny, które kiedyś kupiłem, oczywiście aby z niej zrobić chleb. Niestety zapomniałem o semolinie. I tak sobie cichutko przeleżała na półce w
Zobacz więcej
W czerwcu Internetowe Piekarnia, za propozycją z Eli z blogaW poszukiwaniu SlowLife, zaproponowała wyjątkowy chleb, który jest i ciekawym piekarniczym doświadczeniem i interesującymwypiekiem
Zobacz więcej
Żytni chleb z semoliną - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Żytni chleb z semoliną (03.09.2014)Placek po węgiersku, z
Zobacz więcej
Chleb z semoliny to nie jest domena krajów północnej Europy ba, aby skosztować chleba wykonanego z semoliny należy udać sięaż na południe Włoch. Jest to mój pierwszy przepis na chleb do
Zobacz więcej
Pane Ibleo, czyli włoski chleb z pszenicy durum (semoliny) upiekłam wraz z innymi blogerami w ramach comiesięcznego wspólnego wypiekania. Użyłam mąki krupczatki, którą czasem zastępuję semolinę w
Zobacz więcej
Zwykle piekę chleby razowe, najlepsze dla nas są żytnie, takie ciężkie i aromatyczne. Ale semolinę lubię na tyle, że czasami przełamuję się i piekę lżejsze, jaśniejsze chleby. Kiedyś pojawił się na
Zobacz więcej
Chleb ze sporym udziałem (40%) mąki z semoliny czyli pszenicy twardej (durum). Bardzo smaczny. Ma delikatny smak i zapach, bardzo chrupiącą skórkę i żółtawo-kremowy miękisz. Chleb robiłem według
Zobacz więcej
Chleb z dodatkiem semoliny piekłam tylko raz i nie byłam nim zachwycona. Nie był to jednak zakwasowiec wg Jeffreya Hamelmana, czyli propozycja z ostatniej Piekarni. Wypiek bardzo mi smakuje, nawet
Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało. Kurt Vonnegut Bardzo polubiłam wypieki z semoliną. Tyma razem przepis na chleb na drożdżach z tej strony. Wpis
Zobacz więcej
Chleb z semoliny według tego przepisu jest kontynuacją przepisu na prosty chleb drożdżowy, również wykonany z semoliny, który opublikowałam TUTAJ. Sposób wykonania chleba jest bardzo zbliżony, z tym
Zobacz więcej
Chleb ten upiekłam 16 października, na Światowy Dzień Chleba. Nie dołączyłam jednak do ogólnoświatowej akcji Blogerów, ponieważ zasady są takie że chleb należy upiec i opublikować dokładnie w tym
Zobacz więcej
Semolina czyli gruboziarnista mąka lub drobna kaszka otrzymywana z twardej pszenicy durum. Tak o semolinie napisała Wikipedia a ja Wam napiszę że chleb z jej udziałem jest rewelacyjny. Miąższ jest
Zobacz więcej
Różne chleby już wypiekałam ale takiego dla diabetyków to jeszcze nie miałam przyjemności a to dlatego że nie miałam dostępu do semoliny. Teraz zakupiłam sporą ilość więc mogę poeksperymentować. Chleb
Zobacz więcej